Koľko alkoholu potrebujem pre 35 - 40 hostí?

a aké alkoholy preferujete vy?
Odpovedať
Profilova fotka
My sme rátali fľašu na osobu tvrdého a plus ešte víno. Hádam to bude stačiť :) A medzi alkohol. nápoje sme kupovali napr. vodku, hrušku, slivku, borovičku, koňak, fernet, sladké likéry, detský šampus :))...
Odpovedať
ahoj, my počítame fľasu vína na ženu a fľašu tvrdého na chlapa .-D ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak z gastro hladiska sa rata 0,5litra tvrdeho na osobu a 1liter vina na osobu, len netreba zabudnuť na gratulantov !!!
Odpovedať
Profilova fotka
no my sme mali cca pol litra tvrdeho na osobu a flasu vina - neratam v tom vysluzky. Tvrde sme nexceli moc premiesavat, takze isla vodka a hruska, par demanoviek - sladkych a horkych , 501tky a jedna metaxa - vracali sme 6 ks vodky a 501 vsetky. Metaxa ostala polovicka, kupovali sme ale aj pivo....asi tiez plechovka na osobu, radler, nealko. Vino biele a cervene - odrody svatovavrinecke 60 flias a ventlin zeleny 40 ks, ostalo nam asi 20 flias (ale to rozdas ani nevies ako :))
Odpovedať
my sme boli na svadbe 15 a vypilo sa reálne 6 fliaš vína,jedna hruška a kooooooopu nealka
Odpovedať
Vsetko zalezi od rodiny - ci su vinari, na tvrde alebo nealkoholici. Svadba z otcovej strany- ratalo sa 0,5l tvrdeho a 1l vina na osobu. Z mamkinej strany 1l tvrdeho, 1,25-1,5l vina. Z kazdej svadby ostalo par flias, ale zalezi aj od rocneho obdobia. V lete ti treba podstatne viac nealka a pivo. Rozmanitostou sa velmi trapit nemusis. co som si tak vsimla tak frcia vodka, slivka, hruska, fernet, demanovka, becherovka, nejaky konak a liker. Ale to naozaj zalezi od rodiny. U nas sa napriklad viac pije hruska a slivka a dedko borovicku. Takze vodky bude par flias, utok z lesa asi len 2-3. Moja mamka a tetky maju rady demanovku, no mne uz len z toho pachu je zle takze asi maju smolu a ani demanovka, ani becherovka a ani napoleon nebudu. Vyhnem sa tym aj risku, ze si so mnou budu chciet pripit tymto druhom, brr. :-D V restike na liptove kde som robila, bola raz bratislavska svadba. Zenich sa strasne vytahoval celu dobu a snazil sa ukazovat, ze on na to ma. Bolo to s nim trosku tazke, ale snazili sme sa byt vsetci mily aj ked by sme ho najradsej niekam kopli. Nakupil volaky konak drahy, zanckovy a potom ho vnucoval kazdemu na svadbe. Pootvaral vsetky flase, a tak ako ich otvoril tak tam staly az do rana. Ak sa aj niekto odhodlal to vypit, tak len raz. Za prve to bol dost hnusny konak a za druhe, nik u nich v rodine nebol na konak. Takze poucenie, netreba to s tou rozmanitosotu prehanat :-D
Odpovedať
1. odporucanie - cim menej druhov, tym menej ludia budu spekulovat :-) 2. prisposobte sa pocasiu - ak je vonku 30° - vsetci budu pit nealko, na kamosovej svadbe teraz v juli isla najviac voda s citronom a radler, troska tvrdeho sa vypilo az po polnoci a nejake striky - inak skoro vsetko ostalo 3. dohodnite sa s dodavatelom, ze nenacate flase vratite (vacsinou sa da), ak nie, zorganizujte nejake posvadobne party a navstevy, kde sa bude dopijat :-) popripade majte nejakeho lokalneho krcmara v zalohe, ak by sa vam daco minulo (len ho informujte ze mate hostinu, a ze keby daco, ci moze predat jednu dve flase niecoho) 4. treba mat veeela nealka - ked je jemne perliva mineralka, neofrfle to nikto - ked mas vsetky druhy, budes ich mat potom rano kopu ponacinanych a kazdu inu (osvedcila sa voda s citronom, ktoru casnici permanentne dolievali do dzbanov a davali na stoly - odpada ti problem s flasami a si ekologickejsia) 5. uplne staci nieco na pripitok (0,5dcl na cloveka), liter vina na hlavu a par flias tvrdeho (a nenacat druhu pokym sa prva nevypije :-) ludia potom zacnu vymyslat- konak, becherovku, vodku, fernet.... a potom vsetko ostane nacate nevypite 6. ratajte s tym, ze na svadbu sa nosia flase - gratulanti donesu vzdy - vytiahnite ich a dajte do ponuky, hadam nebudete skreckovat nejaku flasu whisky (aj tak vam donesu dalsiu) :-) 7. ake mate jedlo? ak nieco, k comu sa hodi pivo, kludne si objednajte sud piva - kto bude chciet radlerovat, moze ho riedit sprajtom (prip. sud kofoly, radlera...) 8. zhrnute a podciarknute - mineralka, ak ste na sladke tak kofola a sprite, pivo, vino, tvrde (najlepsie jeden druh - vseobecne je dost popularna marhula alebo hruska, su jemnejsie ako jablko alebo zmesky)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Odporucam miesto vela alkoholu prenajat barmana, ktory vam zostavi cocktailove menu. Najma v lete je to skvele, nepotrebujete vela druhov alkoholu, staci napriklad biely rum, z ktoreho sa daju spravit skvele osviezujuce Mojita, alebo sladke Pina-colady, alebo chlapske Cuba-libre. Zaplatite sice barmanovi nejaku sumu, ale oplati sa to, lebo budete mat kopec spokojnych hosti, ktori si inak tak casto cokctaily nedopraju a o velku starost menej, akym alkoholom uspokojit vsetkych. Nehovoriac o tom, ze ked je vonku 35 stupnov, tak Mojito padne naozaj lepsie, ako pol deci hruskovice! :) Dobry barman Vam takisto moze poradit, kolko coho nakupit, kedze ma vacsinou vela skusenosti zo svadieb a inych spolocenskych udalosti.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?