Svadobná hostina. Koľko porcii potrebujeme do rezervy?

Ahojte, mam pred sebou cenove ponuky na svadobnu hostinu z dvoch roznych restauracii a zarazilo ma, ze ani jedna nepocita s porciami navyse pri prvej veceri, ktora bude na misiach s vyberom z troch jedal a troch priloh. Proste 60 ludi, a porcii tiez 60 (v zlozeni 20+20+20 z troch jedal a tiez 20+20+20 z troch priloh). Nie je to nahodou poddimenzovane?? Ak su misy s vyberom z viacerych jedal, tak by som predpokladala, ze budu hostia, ktori si nalozia aj dvakrat na tanier. Pri servirovanej veceri s jednotnym jedlom je to jasne (porcie = hostia), ale my chceme misy s moznostou vyberu... Druhu veceru by sme dali masko s knedlou, na bufetovom stole. Ta je dimenzovana uz iba na 40 osob, co by som mozno zvysila na 50, ale v zasade som s tym v pohode. Tretia je kapustnica po polnoci, uz iba v pocte 25 porcii, s cim by som urcite nesuhlasila, dala by som aspon na 40, predsa je to jedlo po polnoci, co ked budu hladni viaceri??? Inac to co zostane (na misiach a na bufetovom stole), obidve prevadzky ponukali nam zabalit. Kocky, ake mate skusenosti, co by ste poradili, kolko porcii je idealne objednat? Zacinam mat z toho chaos, naozaj treba tak malo? :-S
Odpovedať
Profilova fotka
nuz ja by som to s porciami do rezervy neprehanala.. Ono totiz plati, tak ako vzdy na kazdej recepcii, ze si proste treba ist nabrat, kym je. Kto to bude odkladat, tak holt smola. Samozrejme, ze tam mozes mat pahltnikov, ktori pojdu viac krat, ale zase ja by som viac ako 10 porcii navyse nepocitala. Najma, ak este planujes druhu veceru a este aj kapustnicu.. Druhu veceru by som dala na 50 a tu kapustnicu asi tiez, prinajhorsom ti zabalia na cestu :-D Ale to je na tebe, kolko chces zaplatit, ja kazdopadne nemam v plane vykrmit "nenazrancov", ktori si budu naberat kazdych 5 minut, ja to mam na pocet hosti a dost. Ale teda hlavnu veceru, studene misy aj kapustnicu rovnako. Ono sa da vtipne na zaciatku pozvat k stolom, ze "podte, lebo nebude, ale myslite aj na ostatnych" 8-)
Odpovedať
usacek, tiez tak pocitam, ze tych 10 porcii plus by malo stacit. Druhu veceru a kapustnicu uz iba na 50 ludi... o. Celkovo mam pocit, ze je lepsie objednat viac ako malo, samozrejme to jedlo navyse by malo byt v rozumnom pocte. Vitane su aj dalsie skusenosti v tejto teme :)
Odpovedať
Ahoj, my to máme tak, že prvá večera sa dáva na tanier pred svadobčanov, takže tam máme objednaný presný počet a druhá večera spolu s treťou sú bufetové stoly a švédske stoly, kde nám odporučili o 15 - 20 porcií navyše. Takže druhá a tretia večera je na počet hostí + 15 porcií. Určite by som počty neznižovala ako to navrhuje reštaurácia, trošku ma to zaskočilo. Nemožno počítať predsa s tým že ľudia nebudú hladní resp. že bude stačiť 1/4 porcií z počtu hostí.
Odpovedať
leelyanah: my sme porcie navyse nemali a vyslo to bezproblemov. mali sme hlavny chod, ten bol na 45 ludi a potom sme mali svedske stoly, jeden o 19 a druhy o 23:00. Obe svedske stoly boli dimenzovane na 45 ludi a nedavala by som viacej. Ono to stacilo. Je pravda, ze sme mali par jedlikov, ktory to otocili aj trikrat, ale zase boli ludia, co si dali malinko, tak sa to vyrovnalo. Zostali dam dve velke oblozene misy, a tie sme si dali na ranajky. Prve svedske stoly, boli rozne druhy syrov, rezne - tiez viacej druhov, salaty. Druhe svedske stoly boli teple, mali sme kapustnicu a tiez pirohy. Este tam bolo zopar veci, ale zabudla som co.
Odpovedať
Profilova fotka
Moja rada,zistiť presný počet hostí a nepotrebujete jedlo navyše.My sme jedlo nemali,lebo prišiel jeden pár,ktorý mal dojsť až na švédske stoly,takže ani neviem aké jedlo sme mali.Zo švédskych stolov sme podávali obed na druhý deň doma,vela ostalo
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali cca. 10-15 porcii v "zálohe" ;-) i ked sme maly presný počet ludí ale nikdy nevieš...a išlo i o to keby niekomu chutilo tak nech si kludne pridá :-) A čo ostalo Nám zabalili takže aspon dva dni po svadbe sme nemuseli variť /aj tak dobre/ x-) mala som uplne iné starosti.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme nahlasili presny počet ludí takže navyše sme nemali žiadne porcie. A nikto nebol hladný pretože porcie boli poriadne velké že sme ich ani nevladali po výbornej polievke a predjedle zjesť.
Odpovedať
My sme mali tiez nahlaseny presny pocet porcii podla poctu ludi, porcie boli velke a potom bol este bufet atd, takze kazdy mal jedla az az...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?