Kameraman s dronom Zemplinska sirava

Hladam kameramana z vychodneho slovenska MI a okolie, ktory by vedel urobit aj zabery s dronom, lebo budeme mat svadbu na zemplinskej sirave a velmi by sa mi to pacilo aj z ineho pohladu ako je na svadbach bezne
Odpovedať
Profilova fotka
Mavex, sice su z humenneho (asi) ale sa mi zda, že majú dron..
Odpovedať
Skus bstyle z kosic 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@hubymaster vasej predstave rozumiem, avsak jej naplnenie je nerealne. predpisy, ktore upravuju lietanie a natacanie s dronom, su velmi prisne a ak si najmete niekoho, kto vlastni vsetky potrebne povolenia a skutocne dodrzi zakon, bude vas to stat nemale peniaze. odporucam vam od tejto predstavy radsej upustit.
Odpovedať
@photostancik na lietanie s malym klasickym dronom (do 20kg) nepotrebujem ziadne specialne povolenia, staci dodrzat par zakladnych pravidiel, najdolezitejsie su napr.: - lietat minimalne 50m od cudzich osob a obytnych budov ci aut - maximalna vyska letu je 100m - samozrejme treba sa vyhnut priestorom hranic, letisk a zaludnenym oblastiam. Sam som mal dron, (kym mi nevykradli auto), dalsia vec na internete je kopec videi aj zo slovenska, ktore su natacane s dronom, nevravim len o svadbach ale aj o sportovych podujatiach, koncertoch, festivaloch, kde su ludia urcite blizsie ako 50m a nikto s tym nikdy nemal problem, preto nevidim problem na natacani nad sukromnym pozemkom (vlastnictvo hotela) pri sirave
Odpovedať
Profilova fotka
@hubymaster "nepotrebujem ziadne specialne povolenia"? neznalost zakona neospravednuje, takze si radsej nastudujte tieto veci.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja sa iba pridám do diskusie.Ak je na drone umiestnená kamera s ktorou je možné zhotovovať video, alebo fotografie, tak takáto činnosť spadá pod dopravný úrad odbor, civilné letectvo a jedná sa o kategóriu "letecké práce". A na to potrebuješ: - Osvedčenie pilota drona - teoretická aj praktická skúška - Registrovaný dron v registri lietadiel - Bez poistenia za možné spôsobenie škody to nezaregistruješ poistné je 280€/rok - Licencia na letecké práce, prvotná 600€/1rok opakovaná 390/1rok a to natočené video si vyžaduje ešte schválenie príslušným úradom, že sa môže zverejniť, ale to tu už rozpisovať nebudem. Váha dronu, o ničom nerozhoduje. Viem o čom hovorím celé som to v marci na dopravnom úrade absolvoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@hubymaster pozdravujem vas. konstatujem, ze vase vedomosti o problematike su velmi slabe. kolega @vvstudio v zasade zhrnul zakladne veci, doplnim preto uz iba nieco. to, ze mam doma skalpel, betadin, chirurgicke rukavice, ihlu, nit a intramuskularne lokalne anestetikum, ma neopravnuje vykonavat mensie operacie do hlbky napriklad 1 centimeter pre najblizsich kamaratov a pre svoje potesenie. takisto to, ze mam dron, ma neopravnuje pouzivat ho podla svojho uvazenia a pri dodrzani niektorych pravidiel. vzdy sa moze stat nieco, co nepredvidame a co dokaze zvladnut iba skuseny profesional. preto lekar, aby mohol operovat, musi roky studovat a byt dokladne testovany. preto ten, kto chce lietat ci uz s dronom alebo vrtulnikom, musi byt rovnako dokladne vyskoleny, preskusany a skuseny. od istej vysky je totiz jedno, ci na vas padne kilovy dron alebo trojtonovy vrtulnik. argument, ktory ste pouzili o hojnom vyskyte videi, neobstoji. ja osobne ich povazujem akurat tak za slusnu zasobaren verejnych dokazov pre vysetrovacie organy, ktore drony zacnu riesit v okamihu, ked prvy dron sposobi smrt alebo inu ujmu. a verte mi, ze potom sa zacne hon na carodejnice a mnohi budu plakat. natacanie dronom je velky problem a naozaj iba maloktoremu z profesionalov, ktory sa videom zivi, sa oplati celu tu torturu absolvovat. pretoze ak neveste nauctuje to, co je take video hodne, ziadna si ho neobjedna. to, ze na na to mnohi kaslu, je pravda, ale ja a urcite ziadny normalny clovek si istotne nezela, aby mu nad hlavou lietalo cosi, co riadi niekto, ktoreho znalosti pochadzaju z youtuboveho tutorialu a nastudovania prilozeneho manualu.
Odpovedať
dakujem vsetkym za objasnenie problematiky, naozaj som nevedel, ze je s tym tolko vybavovaciek.....
Odpovedať
Profilova fotka
@hubymaster stale plati, co som pisal - ak najdete niekoho, kto vsetko toto absolvoval, tak to bude drahe. lenze nepochybujem, ze urcite najdete kopu takych, ktori nic z toho, co sme tu opisovali, neriesia a natocia vam hocico :) :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?