Ako usadiť hostí - malá svadba

Ahoj.. budeme mať malu rodinnu svadbu.. prosim Vas ako usadit dokopy 13 az 15 ludi?? Dakujem....
Odpovedať
V prvom rade je dôležité aký máš priestor. 15 ľudí sa zmestí aj za dlhý obdĺžnikový stôl. Inak je vždy dobré usporiadanie do tvaru U. Tradičný model je že ženích a neveste sedia spolu a vedľa nich ich rodičia ale nemusí to byť povinnosť. Ženy by nemali sedieť na konci stola ale napríklad na mojej to nevyšlo. Ja som si nakreslila náš stôl v exceli a potom som si skúšala rôzne kombinácie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od galina307:

V prvom rade je dôležité aký máš priestor. 15 ľud…
@galina307 Ďakujem, už som skúšala kadečo, ale nejako sa neviem dopracovať k niečomu rozumnému.... Nevesta - mama, otec, brat + priateľka, druhý brat, sestra + priateľ, svedok Ženích - mama, otec, brat (zároveň aj svedok) + priateľka Nerada by som, keby sme sedeli len za jedným dlhým stolom ako húsky... moji rodičia sa veľmi radi zhovárajú s jeho rodičmi a naopak.. zároveň môj svedok moju rodinu až tak nepozná...
Odpovedať
Varianta sú aj okrúhle stoly. To, že sa ľudia nie je problém. Sedia spolu na jeden večer (deň), stačí ak sú vekovo blízky a o niečom si už pokecajú. Požiadaj niekoho z rodiny, kto pozná tých ľudí a skúste spolu. Nám to s tetou trvalo 90 minút. Aj tak nikdy nebudú všetci spokojní. Začni tým aké usporiadanie stolov aby ste sa aj zmestili pohodlne do priestoru a pomaly sa odtiaľ odrazíš.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jan5595:

Ahoj.. budeme mať malu rodinnu svadbu.. prosim Va…
@jan5595 Neviem aké sú možnosti priestoru, kde bude hostina, ale môžete napr. za jedným obdĺžikovým stolom sedieť ženích s nevestou a rodičmi. Za druhým, okrúhlym stolom, by sedeli súrodenci s priateľmi a tvoj svedok. Ak sú vekovo približne rovnako starí, porozprávajú sa, nemal by to byť problém.
Odpovedať
Ahojte. Chcela by som sa poradiť ohľadne hosti. Vydávame dcéru. Povedali sme si, že pozývame všetkých z rodiny vrátane ich druhov a druziek, ktory spolu žijú, resp.maju spolu deti. A nastal problém pri mojej neteri. Je dlhodobo bez partnera a tak trochu problémová povaha. Keď sme ju pozývali, bola sama, ale týždeň na to začala špekulovať, že čo ak si nájde frajera. Na to som jej povedala, že tam chceme len blízkych ľudí, s ktorými sa poznáme. Cca za ďalšie dva týždne nám veľactene oznámila, že asi ma frajera, ale o pozvaní na svadbu sa nič nehovorilo. No a včera mi volala s tým, že on pôjde tiež na svadbu, že to jej partner a majú spolu vzťah, že v čase svadby spolu budú už 4,5 mesiaca a ona mu už oznámila, že na svadbu pôjde s ňou. Čiže bez toho, aby sa nás vôbec opýtala, rozhodla za nás, čo ma nahnevalo. Keď som sa jej snažila vysvetliť, že ho ani nepoznáme, a že pozvaný sú len taký čo spolu žijú, (ona s ním len chodí), tak si postavila hlavu, že v takom prípade ona príde len na obrad a na hostinu nie. Na to som len povedala, že nech sa nehnevá, ale že si myslím, že je s ním dosť krátko a keďže ho nepoznáme, tak s tým nesúhlasím a ak sa tak rozhodla, že to rešpektujem. Pravdu povediac, to že tam ona nebude, mi nebude ľúto, lebo všade vždy vyrobí dáky problém a vyvolá hádku. No len pravdepodobne som si týmto postvala proti sebe rodinu a je dosť možné, že sestra, jej mama, tiež teraz odmietne ísť na svadbu. Myslite ze som urobila chybu? Viem, že teraz budu nasledovať výčitky od ostatných..
Odpovedať
vy pozývate, vy platíte, vy rozhodujete kto tam bude a kto nie. ved slečnu pozná celá rodina, je problémová, tak asi nechcete zvyšovať riziko nejakého trapasu, konfliktu, nepeknej scény kvoli povahe tejto slečny. a presne toto by som povedala aj jej matke, veľmi slušne a dôstojne, že nejaká konfliktná osoba nie je vítaná,,aj keby to bola prezidentka zemegule - nebude rozhodovať že tam dotrepe nejakého cudzieho chlapa, napriek vášmu rozhodnutiu nepozvať ho. stojte si za svojím, nikto vám nemôže rozkazovať, ako máte organizovať svadbu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jan5595:

Ahoj.. budeme mať malu rodinnu svadbu.. prosim Va…
@jan5595 za mna treba zohladnit priestor a na zaklade toho to nejak rozumne rozmiestnit ja by som mozno ludi rozdelila podla veku aby sa mali o com bavit a mali spolocne temy pri hostine alebo ked je to taky maly rodinny kruh tak by som to az tak do podrobna neriesila a bude to fajn.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?