Moze sa konat cirkevny obrad mimo kostola?

Cirkevny obrad v hoteli kde bude svadobna hostina. Mali ste niekto? Citala som na na starsich prispevkov na forach ze sa to nedovoluje, tak neviem ci to stale plati. Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Cirkevný sobáš- katolícky mohol byť do nedávna na posvätených miestach- kaplnky a pod. Už neplatí ani to, takže iba v kostole. Cirkevný obrad napr. protestatntský môže byť aj na inom mieste ako v kostole.
Odpovedať
Asi to bude problém, neviem či sa to vôbec bude dať vybaviť. Sesternica tiež bude mať teraz svadbu a oni chceli mať vonku v záhrade obrad lebo jej snúbenec je taký zaľúbený do prírody a radi chodia na túry a tak. Tak si vymysleli, že by to chceli takto ale kňaz im povedal, že to sa na Slovensku zatiaľ ešte nedá :-| ono to nie je ani tak na ochote toho farára ale proste to nedovoľuje cirkev, takže to asi budete musieť vyriešiť inak
Odpovedať
no myslím, že to ešte stále je tak, že musí byť svadba v kostole..viacero mojich kamarátok chceli mať svadbu vonku napríklad záhrade alebo aj len tak na terase v meste kde potom budú mať hostinu ale nedalo sa to vybaviť..lebo oni by sa aj s tými kňazmi dohodli keď ich napríklad poznajú od malička ale proste cirkev to nedovoľuje takže to nejde nijako vybaviť :-| je to škoda no.. aj by som chcela mať raz svadbu vonku ale na Slovensku sa to ešte žiaľ nedá
Odpovedať
Profilova fotka
Neda sa to bohuzial. Aj my sme chceli mat svadbu u nasich na zahrade lebo ju maju obrovsku a krasne spravenu ale oni raz maju svoje pravidla a to ich nepusti. Budeme si musiet este pockat kym tento trend svadieb vonku respektive mimo kostola dorazi aj ku nam.
Odpovedať
Profilova fotka
No toto sa este neda u nas zatial..Mozno to raz bude mozne aj u nas ale teraz to maju este tak ze to teda musi byt v kostole nech sa deje co sa deje..Tiez si myslim, ze niektori farari by to mozno aj ocenili, ze by to bolo take ozivenie ale zhora im to nedovolia :-D
Odpovedať
Mne to tiež nejak nejde do hromady aby bol cirkevný obrad niekde inde ako v kostole. To ti podľa mňa žiadny farár nepovolí. Predsa by to potom nemalo taký význam ako by malo mať. Tak by to bol predsa len civilný sobáš nie? Prečo ho vlastne nechcete mať v kostole ale na hotely. Neviem si to aspoň ja inak predstaviť.
Odpovedať
Cirkevný obrad sa naozaj nedá vykonať "hocikde", ale dá sa posvätiť už existujúci zväzok. Je to pre väčšinu párov v podstate neakceptovateľná prekážka, ale už som na takej svadbe bol, zhodou okolností ako fotograf, takže pripájam fotky. Svoje kúzlo mala.
Odpovedať
O tom môže asi rozhodnúť len farár, či je ochotný spraviť ústupok a možno zaviesť aj nové tradície. Podľa mňa by to bolo celkom fajn ak by sa to takto dalo. Chápem tiež, že sa to nedá vykonať hocikde ale nejaký kompromis by sa veru nastoliť mohol. @ianci krásne fotky veru, vyzeralo to byť ako nádherný obrad
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi asi od farara akoto berie on. Ja by som bola tiez za to, ak by mozno boli v tejto otazke trocha povolnejsi. Podla mna by bolo mozno aj vacsi zaujem o cirkevne obrady ak by sa mohli konat niekde vonku. Malo by to este krajsiu atmosku ako v kostole. No beriem aj to, ze nie na kazdom mieste moze byt takyto obrad.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?