Sama v cudzom meste

Profilova fotka
Ahojte žienky. Hlavne tie, ktoré možno budú vedieť pochopiť to, ako sa cítim, ak to tiež zažili alebo prežívajú.. Som normálne obyčajné veselé dievča zo Záhoria, ktoré vždy malo okolo seba kopu ľudí, priateľov a rodinu. Ale jedného pekného dňa som sa rozhodla presťahovať do krásnych Košíc za mojou láskou. Už sú tomu štyri mesiace..a ako takto začína jeseň-zima, u mňa sa prejavuje smútok... smútok z toho, že tu nemám nejakú dobrú kamošku, s ktorou by som mohla ísť hocikedy večer cez týždeň von... pokecať, poklebetiť a pod. Iné to je cez víkend, to samozrejme sa stretávame s priateľovou rodinou, kamarátmi, ale mne chýba nejaká blízka osoba-skôr toho ženského rodu. :) Ako to riešite/riešili ste vy, ktoré ste v cudzom meste a ešte tu nepoznáte toľko ľudí? Možno sa tu medzi Vami nájde nejaká dobrá duša, ktorá mi odpovie na moje otázky :) Kľudne aj do správy. majte sa pekne
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj ja teda nie som zena, ale mozno mozem poradit. co sa tyka tvojich kamosiek "tam doma" udrzuj s nimi nadalej kontakt. jasne, ze ak si odisla nadobro, uz to asi nebude nikdy take, ale ak si tam mala nejaku ozajstnu kamosku tak mozete ostat kamosky navzdy a intenzivny kontakt s nimi ti moze pomoct preklenut toto tazke obdobie. tiez ti odporucam najst si - cim viac, tym lepsie - aktivity a najlepsie take kde by si mohla stretnut novych ludi. fyzicke aktivity ti jednak zlepsia naladu kedze napr sport alebo pohyb ako taky vyplavuje endorfiny a ako vravim, je velka sanca stretnut niekoho noveho. mozno nenahradi kamosku z detstva ale to ani nemusi. cele je to sucast zivota len sa tomu nepoddaj. a teraz je naozaj zle obdobie, na jesen na cloveka casto pada splyn tak sa donut konat a bojuj aby ta to este viac neopantalo. drz sa v KE ;) brano
Odpovedať
@julls Ahoj. Sem tam prezivam podobne pocity. Sice som sa odstshovala len 25km od domu,ale tiez mi tu chybaju kamaratky. Ako z toho-to Ti zial neporadim,bo ani ja som este nikam nepostupila,ale drzim palce,aby si bola spokojna a stastna aj v KE ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zoodiac ďakujem za povzbudivé slová :) hej, aj to tak robím, udržujem kontakt stále s kamoškami z rodného mesta, sú to úžasné bytosti, veľmi chýbajú. a doma mám ešte aj mamku, čiže to by bol hriech, neprísť tam na Vianoce alebo raz do mesiaca :) snažím sa vypadnúť z domu-nakoľko som stále nenašla prácu-ale občas mám také niečo v sebe, čo mi bráni výjsť :( cítim sa tu ako v cudzom prostredí. ale keď idem s priateľom, je to lepšie, ukazuje mi krásy okolia. žijeme v nádhernej časti, povedala by som, asi že v najkrajšej časti KE. Fyzické aktivity sa snažím nevynechať, som športový typ, ktorý nedokáže nič nerobiť :) A ešte raz ďakujem :)
Odpovedať
Profilova fotka
@julls poznám to veľmi dobre, akurát, že ja som 400 km od domu, v Trnave a som tu úplne sama, keďže manžel robí v zahraničí :( kolegyne sú super, ale tiež mi tu chýba nejaká kamoška a spriaznená duša... športový typ moc nie som, a tak len trčím doma :( užívaj si teda chvíle s priateľom a časom si určite pri tých aktivitách nájdeš aj nejakú kamošku, možno nie takú, aké máš doma, ale určite to bude fajn... držím prsty :)
Odpovedať
Profilova fotka
@denisa_fabian žiješ v TT? to je blízko môjho rodného mestečka :) a ty pochádzaš zo Starej Lubovne, ako som si stihla všimnúť. ja som na tom podobne, ja som až 444km od domu :D Ďakujem, ty sa tiež drž. Trnava je krásna, ale zase ťa viem veľmi dobre pochopiť...
Odpovedať
Profilova fotka
@julls Trnava je krásna a chcem tu ostať, ale chvíľu ešte potrvá, kým sa tu budem cítiť tak dobre ako doma. Ďakujem veľmi pekne. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@denisa_fabian mne chýba moje malé mestečko..všetko bolo tak blízko..po ruke :D na ulici stretávaš známe tváre..tu je to také... zvykám si... uvidíme... všetko chce čas, ako píšeš :)
Odpovedať
Profilova fotka
@julls presne tak, všetko blízko po ruke... to chýba aj mne... hlavne keď sa pachtím z práce, aby som niečo stihla... napr. políciu, keď som si vybavovala nový občiansky :) :) :) ja som zase rada, že tu mám väčšiu intimitu, nikto na ulici na teba nezazerá... :) ale aspoň jedna dobrá kamoška by bodla :)
Odpovedať
My s priatelom bývame už dlhšie v meste cca 400 km od domova...kúpili sme si tu už byt, aby sme nemuseli vyhadzovať peniaze za podnájom....mám dobrú prácu, kolegyne sú super.....ale chýba mi rodina...ked sa rozprávame s priatelom o detoch, tak mi príde smutno, že tu budem sama, chýba mi sestra...ked si predstavím, že budem doma sedieť s detmi, cely den na byte, alebo sa budem sama prechádzať v cudzom meste....tak neviem, neviem....kamarátky mám ,ale nie je to ako, keby som sa rozprávala so sestrou, ktorej môžem povedať hocičo a aj tak ma má rada......mám z toho zlý pocit...som z východu, takže naspať ísť nechceme kvôli práci, celkovo kvôli možnostiam, ale na druhej strane...je mi smutno :(
Odpovedať
Profilova fotka
@julls urcite viem ako sa citis a bohuzial poradit ti neviem. Ja zijem od domu cca 2 000km. Poznam presne ten isty pocit, ked potrebujem vedla seba kamosku len tak si poklebetit alebo jednoducho mat vedla seba niekoho s kym sa dokazem bavit hodiny uplne o nezmysloch. Mam aj snubenca, s ktorym byvam, ale to je ine. Chyba mi rodina, sestry, brat, miesta tam doma, rodinne oslavy, navstevy, stretnutia, tradicie...Ale kedze som tu sama v cudzom meste, kraji, state na vsetko mi musi stacit moj snubenec. Niekedy ho naozaj lutujem lebo on je fakt pre mna najlepsia kamaratka, rodina a snubenec v jednom. Drz sa !
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?