Mama nás odmieta navštíviť, lebo žijeme "nadivoko"

Profilova fotka
Ahojte, zaujimal by ma vas nazor na takuto vec: Sme s priatelom spolu uz vyse 5 rokov, zoznamili sme sa v zahranici kde sme spolu aj zacali byvat aby sme usetrili. Tam to ale nebolo ono, vselijake sharehousy kde sa tlacite v jednej izbe a musite sa delit o vsetko. Teraz nedavno sme konecne zacali spolu zit normalne na Slovensku v byte a je nam dobre. Problem je v tom, ze moja mama nas odmieta prist navstivit z toho dovodu, ze nie sme zobrati a zijeme 'nadivoko'. Cele roky ked sme zili v zahranici sa nevedela dockat ked pridem domov na dovolenku ju pozriet a teraz ked sme konecne vsetci na Slovensku, aj ked par hodin busom od seba, tak odmieta prist za nami. Nam to zatial takto vyhovuje, so svatbou sa neponahlame, este chceme nieco nasetrit a kupit vlastny byt. Mne by teda neprekazalo sa aspon oficialne zasnubit ale priatela k nicomu tlacit nebudem, staci mi ked vidim ze ma ma naozaj rad. Ale z postoja mojej mamy je mi smutno, ona je velmi pobozna a staromodna, aj mna sa snazila tak vychovat, ale skor vo mne vyvolala odpor k cirkvi a jej pravidlam. Mam iba ju, kedze bola so mnou ako slobodna matka a viem ze jej je doma samej tiez smutno. V tejto veci je ale tvrdohlava. Ako jej mam vysvetlit ze svet je dnes uz iny a to ze by sme sa vzali na nasom spoluziti vela nezmeni? Rozhodne sa nemienim vydavat alebo do toho tlacit priatela len preto ze to chce moja mama. Mam pocit ze aj keby sme sa vzali tak by jej zacalo vadit nieco ine, napr. by nas zacala tlacit k tomu mat uz deti. Je to predsa nas zivot. Priatelovi rodicia, to je uplny opak, boli radi ze sme sa osamostatnili a zacali byvat spolu, uz nas boli aj navstivit. Su proste modernejsieho zmyslania. Ak mate nejaku radu ako by som mala na mamu ist, tak sem s nou, ak nie, tak dakujem aspon za precitanie ;)
Odpovedať
Ahoj, ťažko ti radiť, pretože veriaci človek to ma v srdci a ak svoju vieru žije na 100 percent, tak neakcieptuje spoluzitie pred svadbou. My sme s priatelom vyse roka zili spolu ,,nadivoko", nic ine som doma nepocuvala iba kedy bude svadba:-)....Akonahle sme sa zasnubili, bolo dobe a o tyzden mame svadbu. ......Viem, ze je to blbe, ale mohla by si priatelovi aspon naznacit, ze prstienok by uz bodol:-))), uvidis, ze potom mamina nebude mat problem k vam prist. A k tomu tlaceniu, neviem kolko ste spolu, ale ak naozaj nie je co riesit a viete, ze chcete spolu byt, nie je dovod to odkladat. Vela stastia!
Odpovedať
@misskisa to je tazke, pri konzervativnych rodicoch.. A ona vas k nej domov pozyva? Ci ona priatela vobec neakceptuje? Mamu by som len pozyvala k vam, skusala to, mozno ju to raz zlomi.. Hlavne sa nenechaj citovo vycdierat, mas pravo na svoj zivot a byt stastna.. Drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
@misskisa Ahoj, v prvom rade by som ti rada napísala, že si nemyslím, že dokážeš mamu nejako "preladiť" na modernejšie zmýšľanie. Ak je naozaj hlboko veriaca, bez ohľadu na trend a dobu, sa pravidlá cirkvi nemenia. Takisto podľa mňa nezmeníš ani jej názor na spoločný život bez sobáša. Druhá vec je, že dnes je doba naozaj už iná... Myslím, že ju môžeš maximálne poprosiť o toleranciu. Bez osočovania jej viery, dnes si naozaj málokedy môžu dvaja mladí ľudia len tak vystrojiť svadbu. Pokús sa jej vysvetliť, že to, že nie ste zosobášení nie je preto, že by si s ním neplánovala spoločnú budúcnosť a svadbu, alebo preto, že by si zo vzťahu radšej len pohodlne vycúvala namiesto riešenie problémov, zatiaľ čo u zosobášených ľudí takéto riešenie problémov už nie je také jednoduché (aj keď manželstvá teda častokrát stroskotávajú len tak...)... Vysvetli jej to po tej finančnej stránke, že sa najskôr chcete proste zabezpečiť... Viem, že si sa s ňou určite o tom snažila hovoriť, no možno ti moja rada vnukne nejaký nápad. :)
Odpovedať
@katulik88 tlacit priatela do prstienku len kvoli mame? Citove vydieranie rodicov.. To je fakt krasny prejav bezpodmienecnej lasky... Ved je to len o nich dvoch.. A ako pise @misskisa xcu si najskor poriesit vlastne byvanie.. Muzi to tak maju najskor zakorenene v sebe, postav dom a potom ries dalsie veci.. Myslim si,ze vacsina muzov uvazuje takto racionalne..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj... ja som mala presne to iste ako ty... rozdiel bol iba v tom, ze my sme nebyvali v zahranici a mam nastastie oboch rodicov... tiez ked som zacala byvat s priatelom sama, tak nas moja mama nebola pozriet dva roky v byte... ale tak aspon ja som chodievala k nej na navstevu... potom to po case predychala a teraz je vsetko ok... myslim ze celkom zabralo vysvetlenie, ze je to moj zivot a ja si ho chcem zit tak, ako uznam za vhodne. Nech je stastna, ze si si nasla chlapa, ktory ta miluje, nic Vam nechyba atd...
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem babenky, No ja nemam problem prist k nej domov ju pozriet, ale asi to tak casto nebude ako by si ona predstavovala. Ved predsalen mam pracu a poviem vam ze 3 dni s nou v jednom byte bohate stacia...viete ako ked sa stretnu dve kucharky v jednej kuchyni... :-D A potom sa len pohadame, minule sa vyjadrila ze preco ju neposlucham..... Baby ja mam 30 rokov.... ale akonahle nieco nieje tak ako ona by chcela, tak ju neposlucham... co som 10rocne decko? Priatela inak ako-tak akceptuje, uz u nas doma bol velakrat, a raz nam dokonca prisla do izby a opytala sa nas ako si to predstavujeme, dokedy chceme zit nadivoko.... Tak priatel bol prekvapeny ale povedal jej ze najprv si chceme vyriesit byvanie a tak.... Ona si totiz svadbu predstavuje jednoducho, my, dvaja svedkovia a rodicia, obed v restike a je to.... ale ja mam na to iny nazor, velku svadbu nechcem ale zase ani nic uplne minimalne. @li_la ... keby som pred nou zacala hovorit o vycuvani zo vztahu, tak by sa to este zhorsilo a priatel by bol asi ten vinny... takze takto to skusat nechcem :-)
Odpovedať
no to vieš ako slobodná matka si toho dosť užila, obzvlášť na Slovensku, ved aj vo filme Pasla kone na betone je veta čistá ale smutná pravda " nemáš chlopa nemáš pravdu "..ja ju ako v tomto plne chápem lebo dakedy slobodná matka bola skoro hanba - síce dnes tiež na teba krivo pozerajú ako keby nieviem čo...., to že napr boli rodidny kde ženu bil, pil , podvádzal manžel to bolo v poriadku, to som ešte počula hlášku že treba vydržať lebo boh skúša, to som nikdy nepochopila.. myslím že sa len bojí aby si neotehotnela a neostala sama, no nie je to med lízať a ona to vie až moc dobre skús jej jemne vysvetliť že máš 30 rokov, máš ju rada a niektoré veci si chceš zariadiť po svojom, ked si nebudeš vedieť rady prídeš k nej aký má názor. Musí sa od teba odpútať, možno by jej bodol malý psík.
Odpovedať
Profilova fotka
M sme tiez s priatelom zili spolu 4 roky, a nasi ma odmietali prist pozriet. Marne som ich dva roky pozyvala, nic. Bolo mi to luto, ale snazila som sa ich pochopit. Tiez su veriaci a toto im jednoducho po voli nebolo a takto mi to chceli ukazat. Nakoniec, ked videli, ze svadba tak rychlo asi nepride, po 2 rokoch prisli. To bola oslava :) a potom zase asi 2 roky neboli, az teraz po svadbe na moje narodky. Vobec som im to nezazlievala, ani nic take. Ja som sa k nim snazila chodit co najcastejsie, aby nemali pocit, ze ich uz nepotrebujem. A nikdy mi ani len slovom nenaznacili, ze takto by sme zit nemali. Jednoducho som si zvolila svoju cestu...
Odpovedať
Profilova fotka
ked nechce prist, treba to respektovat. Na druhej strane, ak sa bude pokusat o nejake citove vydieranie, alebo ta presviedcat, ze mas chodit k nej castejsie, tak jej daj najavo, ze od vas k nej je to rovnako daleko, ako od nej k vam a ze dvere ma u vas otvorene.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?