Dlhy snúbenca

ahojte, obraciam sa na Vás s prosbou o radu... s priateľom sa máme brať...budúci rok v júni...ale... prišla som mu na to, že má (na môj vkus dosť veľký) dlh v banke - 12 000eur /na päť rokov..podotýkam, že peniaze minul veľmi rýchlo..teraz nemá nič...iba splátky na krku... navyše ho majú budúci rok v lete prepustiť z roboty, z organizačných dôvodov...takže si bude musieť hľadať inú prácu.. vedela som, že má dlh, ale nevedela som, že až taký veľký...najhoršie je, že zarobil krásne peniaze prácou v zahraničí, ale vždy ich roztrieskal za mesiac, dva..a opäť sa dostal len do dlhov... ja ho veľmi ľúbim, beriem ho ako muža svojho života...ale.... desí ma predstava, že sa budúci rok vezmeme a nebudeme môcť riešiť nič iné, len splátky dlhov..a bojím sa, či ma raz do nejakých dlhov nezatiahne..a ja sa budem báť, či mi exekútor nezaklope na dvere.. on tvrdí, že sú to jeho problémy, že mňa do toho nechce ťahať..že on si to vyrieši....ale predsa..ja sa asi kvôli tomu trápim viac ako on... čo by ste robili na mojom mieste? nevydávali sa?
Odpovedať
Profilova fotka
Je to na tebe. Alebo sa to da vyriesit zrusenim bezpodieloveho vlastnictva. Moja situacia bola podobna az na to ze moj manzel sa do dlhov nedostal vlastnym pricinenim. Jeho kamos so s nim podnikal narobil dlhy a zmizol...aj napriek trestnemu oznameniu sa nic nevyriesilo lebo ho nenasli a dlhy musi platit moj manzel. Preto ziadame o zrusenie bezpodieloveho vlastnictva manzelov.Tym padom exekutor nema pravo siahnut na nic je je tvoje. No avsak ked ako hovoris ze snubenec skace z dlhov do dlhou tak by som sa vazne namysle nad svadbou.
Odpovedať
@miriam05 tu je namieste zamyslieť sa, ako sa bude taký partner chovať v budúcnosti. Ja by som si takého človeka nevzala. Ako sa chce postarať o manželku, dieťa, ako Vás chce zabezpečiť, keď podľa toho, čo píšeš, nemá absolútne žiadnu zodpovednosť? Veď keď budete manželia, mali by ste problémy riešiť spolu a nie si pred sebou veci zatajovať... Ak ho tak miluješ a vieš sa cez to preniesť, určite predmanželská zmluva s veľmi dobrým právnikom... Neber to v zlom,ja by som sa nevydávala... držím aj tak palce ;-)
Odpovedať
tiež nič v zlom, ale premysli si, či si chceš takéhto muža vziať
Odpovedať
Profilova fotka
na jednej strane, hej utekaj a neotacaj sa... ale na druhej... ked ho milujes, nie je co riest..... toto je velmi chulostiva tema... kazdy robi chyby.... drzim palce pri rozhodovani...
Odpovedať
Profilova fotka
@miriam05 ahoj, tak je to dost teda závažná situacia si myslím. Ked píses, ze si vedela ze ma dlh, ale nevedela si kolko. To je ako mozné? ked sa dvaja ludia miluju, planuju spoločnu buducnost tak by mali vediet o vsetkom nie? Ako dlho ste spolu? Asi by som neriesila svadbu v čase, ked maju snubenca prepustit z práce. Svadba je finančne náročná zalezitost, a ked má dlhy na krku, prepústaju ho z práce a este aj svadba? uff... v dnesnej dobe nie je lahko sa zamestnat. Tiez by som mala obavy na tvojom mieste, či časom tie dlhy nezostanu tebe na krku..
Odpovedať
nevydávala by som, je dosť nezodpovedný, a ked budete manželia tak splácate obaja aj keby si ty neminula z dlhu ani cent, to isté platí aj pri rozvode, a ako chcete potom ešte zvládnut spoločné bývania alebo dieta čo je teda iná zátaž aj ked kojíš a mám málo veci......vieš láska je jedna vec ale musí mať šancu v reálnom živote
Odpovedať
viem v akej si situácii...u nás je to podobné...dlho som rozmýšľala nad tým, či si ho vziať..aj keď s tými dlhmi to je trochu iné ako u vás....a okrem nich má aj pár problémov...ale ten môj sa zmenil...vtedy proste urobil chybu. niektoré veci som sa dozvedela síce až po zásnubách a naozaj som istý čas rozmýšľala nad rozchodom alebo aspoň zrušením zásnub, ale nakoniec som s ním zostala a neľutujem...od zásnub je vyše pol roka a do svadby asi 10 mesiacov a teším sa naňu :)
Odpovedať
ale samozrejme, závisí od jeho povahy...a keĎ tak, to bezpodielové vlastníctvo nie je zlý nápad, nie? ako poistka...aj mne to začalo vrtať v hlave..
Odpovedať
Profilova fotka
na tvojom mieste by som to riešila takto: dala mu čas na vyriešenie tých situácií. proste mu povedz že sa bojíš že je nezodpovedný a ty potrebuješ istotu, lebo keď si ťa vezme, má zodpovednosť už nielen za seba, ale aj teba a vaše budúce deti. povedz mu že ho miluješ ale potrebuješ vidieť, že je aj schopný sa o to postarať a navrhni mu preloženie svadby...mimochodom, za čo by ju platil keď má dlhy? povedz mu to milo, ale aby ťa nezlomil. ale úprimne ti radím vyriešiť to ešte pred svadbou. ono veci ktoré sa nevyriešia pred svadbou- v manželstve sa budú riešiť niekoľko násobne ťažšie. mnoho žien je naivných a myslia si, že v manželstve sa ich muž zmení...ale on sa nezmení, naopak, bude ešte prirodzenejší než doteraz. na zmeny treba myslieť teraz, ešte pred vstupom do manželstva...prajem ti veľ múdrosti do tejto situácie...
Odpovedať
ďakujem Vám baby..je to ťažké...a veľmi :( vždy som snívala o tom, ako si už konečne budeme plánovať svadbu a najmä spoločný život..a teraz taká rana :/
Odpovedať
Profilova fotka
@miriam05 ahojky..suhlasim so suf..daj mu cas na vyriesenie a len tak zistis aky je zodpovedny..mam kamaratku ktora sa vydala za muza..vedela ze ide do problemoveho manzelstva a za chvilu budu na ulici..pomahame jej vsetci ako sa len da, no zial si nedala povedat..ty mas este cas, tak naozaj si to zvaz ci sa ti to oplati..v dnesnej dobe sa len tazko dostava z dlhov..vela stastia prajem :)
Odpovedať
asi by som si dala pozor aj na exekutora v tomto pripade
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Vezmi si ho, keď sa jeho dlh = 0€.
Odpovedať
..tiež som išla do manželstva a vlastne už aj predchádzajúceho spolužitia s ženíchovými dlhmi, hoci išlo našťastie len o pár tisíciek, z ktorých už je hádam aj polovica za nami :) ale tiež som si nejaký čas lámala hlavu nad tým, prečo sa mám vlastne ja akokoľvek podieľať na riešení problémov, ktoré som nespôsobila, najmä ked som sama takéto problémy už v minulosti mala a krvopotne si ich doriešila/doplatila...? našťastie sme s mužom začali spolu veľmi skoro (rok a pol pred manželstvom) žiť a on urobil voči mne hneď na začiatku maximálne ústretové gesto - nechal spravovanie všetkého nášho zárobku výlučne na mne. tým pádom sa z našich pomerne skromných peňazí síce postupne platia aj jeho podlžnosti, zároveň mi tak však prispieval na benzín a splátky auta, na ktorom som sa vozila viacmenej sama(kedže mal nešťastník donedávna ešte aj zabavený vodičák ;-) ), pokojne som si dopriala čo to na seba aj nejakú tú zábavu navyše a popri zaplatených šekoch a drahom bratislavskom podnájme ešte sme spolu boli aj na niekoľkých úžasných zahraničných dovolenkách..možno by bolo vhodnejšie na rok sa uskromniť a všetko to konečne zarovnať, ale ja som si povedala, že ak sa mám na tom podieľať, nesmie nám to deformovať život tak, aby som mu to časom náhodou neotrieskavala o hlavu, taká dobráčka ja zase nie som .. :-p ale funguje nám to super a manžel si tiež pochvaľuje, že by sa takto sám postarať nevedel...takže verím tomu, že sa všetko dá zvládnuť, len treba kus pokory toho, kto za tieto ťažkosti môže a konštruktívny plán a disciplínu na to, ako to čo najbezbolestnejšie vyriešiť..držím palce @miriam05, ale musím tiež dodať, že ak by sa ten môj nezachoval tak ústretovo a transparentne, nešla by som veru ani do spoločnej domácnosti a už tobôž nie do manželstva...a aj napriek tomu ako to klape plánujeme v budúcnosti všetok väčší majetok- nové auto či vlastné bývanie vyňať z bezpodielového vlastníctva a napísať výlučne na mňa, aby nás exekútori v prípade, že by sa z jeho minulosti ešte čosi vynorilo, nemohli vážne poškodiť... bohužiaľ,nie je na svete taká láska, ktorú by nezodpovednosť a nevyrovnanosť síl nedokázali zabiť!!!
Odpovedať
..a hlavne absolútne nesúhlasím s tým, že ,,nechaj to na mňa, to sú moje problémy a ja si ich sám vyriešim.."to možno funguje kým spolu chodíte na kolu a do kina, ale keď máte spoločné bývanie, chladničku, šeky za elektrinu a internet, vozíte sa spolu autom a šetríte na spoločnú budúcnosť neexistuje nič ako tvoje a moje..pokiaľ teda partner nezarába podstatne viac, čo mu už dáva kapacitu vyriešiť si dlhy aj bez toho, aby to teba nejak priamo zasiahlo :(
Odpovedať
ja by som si ho nebrala,,prepac ale podla mn ides do velkeho rizika
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?