Svadobná hostina. Menovky na stoloch

ahojte nevesticky. chcem sa vas spytat, ako budete davat menovky na stoly. Ci date na kazde miesto menovku alebo tam date len napr. ,,rodina taka a taka" - a ta menovka bude prisluchat cca 4 miestam... Dakujeeem :-)
Odpovedať
Ahoj Janicka. Menovky su dobra vec, ak vies presne na 100%, kto pride. vyhnes sa chaosom na zaciatku. No ak nevies, resp. niekto sa stale nevyjadril, ci pride, tak vtedy su na skody, lebo bud ostane volne miesto, alebo niekto si nebude mat kde sadnut. A navyse, aj ked presne vies, kto pride, nie vzdy vies, ci sa ti "novopeceni susedia" dobre znasaju, aebo maju medzi sebou nejake nevyjasnene ucty :-D Ale v principe, s menovkami je to krajsie a lepsie vyjde rod. taka a taka. A ak niekto pride mimo pozvanych, pochopi, ze sa mal ozvat a nejake to miestecko sa vzdy najde, nie? ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
cau janicka, my sme davali kazdemu meno. bez nejakych uprav, uplne sucho, aby sa niekto neurazil, ze tomu vedlajsiemu sme dali krajsiu zdrobneninu, ako jemu. no a samozrejme, ze ak by sa rodina chcela usporiadat nejak inak, tak v tom neni problem. ak by sme to riesili tak, ako navrhujes, tak by mohol byt u nas dost problem, lebo draheho rodina tam mala vyse 20 zastupcov s rovnakym priezviskom :-) inac, zasadaci poriadok tak ci tak funguje len na zaciatku. uz po prvom kole sa ludia zacnu hmyrit a potom sa uz zgrupuju, ako sa im chce. ale na zaciatok je podla mna dost uzitocny.
Odpovedať
Profilova fotka
aj my sme davali menovku... vedeli sme presne kto pride a pre pripad, ze by prisla teta olinka miesto tety violky, tak som dala prazdnu menovku mojej tete, ktora mala na starosti potom uz len dopisat meno. jednoduche... a ako pise azalka, menovky su super vec aspon z pociatku. u nas neboli nejake velke presuny, ale predsa ludia si chcu pokecat aj s inymi .. :-) ;-)
Odpovedať
menovky - kazdemu. tym padom vsetci vedeli, kde si maju sadnut a vyhli sme sa chaosu ........ :-D
Odpovedať
a hlavne mysli na to, aby tí, čo sedeli pri sebe si mali čo povedať.. Páči sa mi spôsob, že zahájením slávnosti predstaví nevesta svojich a ženích svojich hostí .. :o)
Odpovedať
Profilova fotka
a nielen menovky, ale pri vstupe do miestnosti bude visieť "zasadaci planik" aby nebludili, kym si najdu svoje miesto... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...aj my sme mali taky zasadaci planik, ktory sme dali este pred vchod do miestnosti a pri kazdom hostovi bol strucny popis, kto nám to je, cim sme vlastne nahradili proceduru predstavovania hosti 8-)
Odpovedať
happy, to je super napad, akurat ze nas je vyse 150, to by bol dost dlhy planik a ked by sme ich chceli predstavovat pred zahajenim slavnosti, tak by nas po hodine, kedy by sme este stale recnili, asi zacali niecim o :-) hadzovat
Odpovedať
Profilova fotka
8-) mai :-D to by bola ina talianska svadba, co? :-D no, my sme to prave preto zvolili takto - dali sme to do folie, nalepili to na stlpy, ozdobili maslami (akozem sucast vyzdoby ;-) ) a kazdy sa tam nasiel, kym sme sa fotili po obrade... a potom v sale uz sli na hotove... a usetrili sme pol hodinu predstavovania, kedy si aj tak okrem rodicov nikto nikoho nezapamata a takto si mohli ludia aj v priebehu hostiny popozerat, kto je napr. ta pani v zelenom naproti alebo ten pan, co tak krepci atd. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte ;-) dievcata, neviete mi poradit, kde by som mohla kupit menovky na stol? Nechcem si ich dat tlacit ani robit rucne len tak na papier, chcela by som zohnat take, na ktore by som uz len rukou dopisala mena.... je mi jedno ake to bude farebne prevedenie aj aka potlac na nich bude ....ak mi niektora viete poradit, budem rada ... nakolko uz sa termin blizi :-( DAKUJEM !!!!
Odpovedať
lulin:mozno tam, kde tlacia vizitky, v podstte menovka ma asi 2 krat taku taku velkost ako vizitka,teda 2 vizitky, nerozstrihnute, len v strede prehnute. vybrala by si si aky chces papier a nastrihala by si si ich sama, pripadne by ti ich podla toho ake chces nasekali oni.. alebo si len kup papier, napr zo seftu nejaky vzorovany, reliefovy a uz len nastrihas a vypises rukou..
Odpovedať
Profilova fotka
eni dakujem, to je tiez dobry typ ten seft...... skocim tam hned zajtra :-) ale ak by ste predsalen vedeli o niecom, ako ma napriklad v albumceku marca (zial ona ich ma z GB), tak mi pls poradte, kde ste ich videli ... dakujem este raz !
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
happygirl, je to perfektny napad, ale neviem presne, co tam napisat....napr. ak ide o mamkinu sestru napisat : sestra nevestinej mamky, alebo tak nejak? :-) ....ako si to riesila ty? dakujem
Odpovedať
Lulin:no ja som videla hotove menovky do ktorych uz len vpises menolen v zahranickom katalogu, nejake baby si od nich objednavali personalizovane suzky aj na slovensko. Poslem ti www stranku cez IP, minimalne sa mozes inspirovat, lebo keby si objednavala, neviem ako dlho to trva yesno22: no , sestra nevestinej mamky, to by bolo asi dost komplikovane: a co tak teta + priezvisko, pripadne len klasicky meno a priezvisko? podla mna je celkom pekne, ak by ste dali teta priezvisko, ujo priszvisko, krstna priezvisko... , a ostatnym klasicky meno a prisevisko..
Odpovedať
Profilova fotka
no podľa mňa je tiež jednoduchšie pomenovať ich tak, ako im v rodine hovorite... podľa toho sa každý spozná... napríklad teta Betka, ak sú dve tetky Betky, tak aj s priezviskom... ale mne sa tiež celkom pozdáva myšlienka hodiť to na A3 papier a na ten napísať že teta Betka ujo Váňa nevestina teta nevestin krstný a tak...
Odpovedať
Profilova fotka
nejako sa to spojilo, ale asi ste pochopili, čo som mala na mysli... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
madeleine, yesno22: my sme im mena napisali tak, ako sa volaju + popis pre tych, co nevedia, kto je napr. "p. Kucerova Livia"... na jednom liste bol planik, kde sme mali stolicky pri stoloch ocislovane a na druhom papieri boli mena ludi zoradene podla abecedy, aby sa hostia lahsie nasli. Bolo to potom asi takto (mena som si vymyslela, nech tu nerozvadzam nas rodokmen ;-) ) : č. 48 Aprilova Lenka - hlavna druzicka, Dankina kamaratka z cias strednej skoly č. 12 Azurovic Stefan - Aďov krstny otec z Hornej Dolnej č. 8 Bubu Karol - Aďov kamarat a byvaly dlhorocny kolega č. 38 Cesnakova Hanka - Dankina sesternica z Nitry č. 31 Kalamar Feri - Aďov brat, svedok č. 20 Zelena Katka - Dankina dlhorocna kamaratka z Bratislavy č. 21 Zeleny Brani - Katkin manzel č. 22 Zeleny Igorko - syn Braňa a Katky - maly velky futbalista a spevak ...lebo "tiet" sme tam mali plno, aj "ujov" a keby sa mali hladat pod "teta" tak by v tom bol chaos... no a na menovkach na stoloch sme pisali tiez meno a priezvisko - ale napr. ak sa niekto vola Eleonora a cela rodina jej hovorime Norika, tak to tak bolo aj na stole... nasim mamkam sme dali "svadobna mama Anicka" a "svadobna mama Liduska", sestram sme dali "sestra Evka" atd... skratka clenom najblizsej rodiny sme dali take osobne menovky (bez priezviska) a znamym a kamaratom sme pisali aj s priezviskami... Ale samozrejme, ze kazdy si to spravi podla svojho gusta... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
...vlastne cislo stolicky bolo na tom planiku az za menom... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ach so, no ja tak by sa to dalo... no my budeme mať 50 hostí asi, všetko blízka rodina... ja to chcem urobiť len kvôli tomu, že obe rodiny sa vôbec nepoznajú a tak nájdu viac odvahy, keď budú vedieť s kým vlastne hovoria... lebo ukecané sú oba rodokmene... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
vdaka happygirl, vcera som cely vecer nad tym premyslala, uz som si aj ten planik napisala :-) ....budeme mat asi 120 ludi, tak nechcem, aby po prichode na hostinu nastal chaos :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte ja som si kupila menovky vo Viedni v jednom papiernictve tusim ma stale jedna 12 sk alebo aj menej neviem teraz presne lebo to zalezalo aj od toho kolko kusov kupis. Boli len bordove a a hladke. Vyzdobili sme si ich sami nalepkami.Mam ich aj v albume. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?