Delenie majetku pred a po svadbe. Ako to funguje?

Ahojte, má niektorá z vás skúsenosť s niečím podobným? Môj budúci manžel si kúpil pozemok s tým, že mi dvaja plánujeme na ňom stavať. Na polovicu pozemku mu dali rodičia. Z toho už 1/4 im splatil. Jeho rodičia už ostatné peniaze nechcú. Ale ani to nechcú, aby som ja pri príp. rozvode získala polku pozemku. A vôbec, nič čo oni svôjmu synovi aj po manželstve dajú. Už nám chceli vytvárať predmanželskú zmluvu - čo je somarina, lebo som sa dozvedela, že v tomto štáte to nemá uznanie. Môj budúci manžel, však chce pozemok dať aj na mňa. A ja som chcela splatiť jeho rodičom už po manželstve zvyšnú časť, čo mu dali. Akým spôsobom môžem pozemok nadobudnúť po manželstve ja?
Odpovedať
Profilova fotka
Pokiaľ sa tvoj manžel stal majiteľom pozemku pred sobášom je to len jeho majetok a ty naň nemáš nijaký nárok. Zato všetok majetok nadobudnutý po sobáši je váš spoločný. Toto sa dá upraviť podielovým resp. bezpodielovým vlastníctvom manželov. Ak chcete vlastniť pozemok spoločne bude asi najjednoduchšie, ak tvoj manžel na teba prepíše polovicu pozemku a už sa medzi sebou dohodnete ako sa vyrovnáte finančne.
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to zda absorudne, vraviet pred svadbou o tom ako sa podelime ked sa budeme rozvadzat, to nepatri k tej atmosfere,je to akoby sa brali len docasne aleboo ja neviem, nepaci sa mi to, ved manzelstvo nieje o peniazoch, majetku a pod.mna by to teda zarazilo a nesuhlasila by som s tym, mam predsa nejaku cest a ak si rodicia myslia ze ti ide o majetok, tak by im to mal tvoj buduci manzelik vysvetlit
Odpovedať
soffi, máš úplnú pravdu. Toto som už môjmu drahému vysvetlila a on si svoje povedal svojim rodičom. Oni sa preto s ním nebavia...budiš, hlavne že my dvaja si rozumieme. On by takúto tému ani nenačrtol, keby ho rodičia nenavádzali.Ale po našom spoločnom rozhovore sa obrátil proti svojim rodičom. viktoriag, on mi chce prepísať pozemok na moje meno, ale akým spôsobom to môže po manž. urobiť?
Odpovedať
Profilova fotka
Eba, myslim, ze darovanie je OK.
Odpovedať
Pri darovaní sa neplatia žiadne dane, že?
Odpovedať
Profilova fotka
Podla mojich info nie.
Odpovedať
Profilova fotka
ebi napisala som ti spravu...
Odpovedať
Ahojte babenky, mozno budete vediet poradit aj mne. Coskoro sa vydavam a planujeme byvat v dome, ktory nastavajuci dostal od svojej rodiny. Dom je teda pisany na priatela, ja investujem peniaze na opravu...da sa to nejak podchytit, aby som v pripade rozvodu neprisla o vsetko co do toho domu investujem? Svojho priatela lubim...no clovek v dnesnej dobe naozaj nikdy nevie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
anka81 myslim ze pokial mas doklady o zaplateny na tovar ci sluzby ktore investujes do bytu a mas tam trvali pobyt (mozno aj prechodny) tak keby ste sa nahodou rozvadzali tak by ti mal vratiti min. naklady a pokial tam mas trvali tak neviem ci z vysnych by ti nemal dat nejake prachy ci najst ti nahradne byvanie..ale toto uz neviem na 100%.. to o tych blockoch viem lebo segra tak zije s priatelom v dome kt. patri jeho rodine a takto to riesia..
Odpovedať
Profilova fotka
ahotje, ja som na tom podobne... planujeme nadstavovat rodicovsky dom.. zacat by sme mali este pred svadbou... dom je zatial pisany na rodicov, ale drahy ma este sestru... Viete poradit, ako to spravit? Mate niekto skusenosti? Sestra sa podielu vzdat nechce, pre pripad, ze by sa musela do rodicovkseho domu vratit, cize tam chce mat nejaku kuticu... Asi tazko dostaneme uver, ked bude mat dom tolko vlastnikov... :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?