Ako zafarbím tyl alebo vlizelín? Poraďte mi

Nikde neviem zohnať tmavofialový tyl alebo vlizelín, tak ma napadlo, že si kúpim biely + nejakú farbu na látky a doma ho zafarbím...skúšala ste to už niektorá?
Odpovedať
ahoj no ja sa takymito vecickami zaoberam, ale tyl nie je az take jednoduche farbit... je to umelinka a ta sa farbi dost tazko, jednoduchsie to bude s vlizelinom ale ten zas moze stratit pevnost ked ho zacnes farbit. Podla mna to vyskusaj a uvidis vysledok...ale skusala by som najprv na malych vzorkach tak napr 20x20 cm Inak neviem kolko toho potrebujes, ale farbit velke mnozstvo moze byt technicky narocne. Ale v ziadnom pripade ta nechcem odhovorit, urcite to skus a daj vediet ako to slo :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Teda, neviem si predstavit farbit vlizelin... Latka sa ma farbit pri vysokej teplote a velmi silne pochybujem, ze by to vlizelin vydrzal. Urcite by sa rozpadol. Chces tmavofialovu vyzdobu? Nebude to smutna farba? :-S
Odpovedať
Súhlasím s baykalac, a tvrdím, že je to v domácich podmienkach nemožné. Ten vlizelín, bude potrhaný a mäkký, aj keby si ho farbila v práčke. Môj názor je, škoda peňazí, času a výsledok je sklamanie. Ibaže si faninka batikovej techniky... Určite sa dá zohnať vlizelín aj v príjemnom odtieni fialkovo-rúžovom. Doporučujem v kombinácii - biela a strieborná. ;-)
Odpovedať
A chcem sa ešte opýtať, krepový papier by sa nedal použiť ako dekorácia na stole??? Ako by to asi vyzeralo?
Odpovedať
Profilova fotka
Nejde ani tak o to, ako by to vyzeralo, ale krepovy papier farbí, takze ak nechces mat fialove pofarbene obrusy, tak neodporucam ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?