Objednávali ste cez www.amazon.com?

Kočky má niekto skúsenosti s objednávaním cez amazon.com, čítala som že sú tam neaké clá a DPH, viete o tom ničo bližšie????
Odpovedať
Amazon je firma, ktorá sprostredkúva predaj obchodníkov z mnohých obchodov. Nie všetko, čo je na ňom v ponuke, ti aj pošlú na Slovensko, to je jedna vec. Druhá sa týka toho cla a DPH. Všeobecne platí, že pri tovare z krajín mimo Únie sa DPH vzťahuje na zásielky, ktorých cena aj poštovným (!!!) je nad 22 eur. Ak je cena vyššia ako 150 eur, okrem DPH sa platí aj clo, a to sa vypočítava podľa tabuliek colnice. Samotné clo je tá nižšia položka, najviac urobí DPHčka pri objednávkach z USA.
Odpovedať
@hallie ďakujem
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@niki22 Ja si nekupujem veci cez Amazon a ani Amazon nepoznam, ale cez eBay nakupujem pomerne bezne. Este sa mi nestalo, zeby ma prehnali na colnicu, ale teoreticky sa to moze stat - ak dovezies tovar z krajiny mimo EU (teda, ak si to nechas poslat z takej krajiny). Ak je to ako eBay tak je fajn vsimat si hodnotenie a feedback predajcov, vies si podla toho odhadnut, ci su spolahlivi. Ja som doteraz nakupovala od ludi z JP a raz z USA, teraz cakam jednu zasielku z Ciny, dufam, ze to dopadne dobre.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?