Odobierka. Môže ju hovoriť aj žena? Ako to má byť?

Profilova fotka
ahojte :) Mám dilemu, starejšieho asi nebudeme mať , zvažujeme to, ale skôr nie. Svadobnými hrami ak ich teda budeme mať poverím sestru, alebo kamošku, tak isto aj pri usadzaní hostí, prípitok bude hovorit bud krstná, al. krstní. Ale neviem kto má čitat resp. hovorit odobierku?? A čo sa tam hovorí? Ja som to na svadbe ešte nezažila, kedže som bola dieťa ked sme chodili na svadby. Ďakujem za každu odpoved :-)
Odpovedať
1
2
Aj u nas bude ciata odobierku zena - moja svadgrina kedze moj drahy nema krstnehi, menane starejsiehio a kedze mame taku mensiu svadbu nebude mat ani ziadneho druzbu....tak to vyslo na svagrinu :o)podla mna te je jedno kto to hovori. ide o to aby sa neodislo len tak a by sa aspon takto podakovalo rodicom...
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuskab Ďakujem za odpoveď :))) :-) :-)
Odpovedať
@ingridka07 určite áno, mojej švagrine som čítala odobierku ja ako hlavná družička :-) a myslím si že nikde nieje napísané že to musí čítať muž :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ingridka07 samozrejme, ja som bola na svadbe, kde bola starejšia žena :-)
Odpovedať
ešte chcem dodať tých odobierok je viacej takže je už len na tebe akú si vyberieš :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra1402 @nikinka1111 ach, dakujem baby :) Budete mat starejsích? resp. nikinka, mala si?
Odpovedať
Profilova fotka
@ingridka07 nie nemala a ľutujem
Odpovedať
Profilova fotka
@nikinka1111 prečo lutujes?
Odpovedať
samozrejme že môže urob si modernejšiu
Odpovedať
@ingridka07 ja starejšieho mať nebudem u nás sa to moc tak nerobí :-) a myslím si že keď je dobrá partia ľudí tak ho ani netreba ale to je iba môj názor :-)
Odpovedať
Profilova fotka
dala som sa nahovoriť z manželovej strany, že všetky tieto zvyky ako odpytovanie, príhovor, takú vtipnú básničku, keď nám donesú polievku a čepčenie mi spraví drahého krstný. dostalo sa až po príhovor, ktorý prečítal od slova, čo som mu napísala a odpytovanie poplietol. čepčenie sme museli improvizovať
Odpovedať
Profilova fotka
@nikinka1111 no pekne vam to pokazil. ale čo už, nikdy nie je nic dokonalé.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
najskôr som z toho bola sklamaná, ale kompenzoval to náš skvelý DJ, ktorý nemal problém s improvizáciou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikinka1111 no tak supeer potom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@alexandra1402 a nemas niekde nejaky text tej odobierky ktoru si ty citala? hodil by sa mi ,lebo tiez nemame starejsieho a chcem poprosit moju sestru starsiu zeby to teiz ona spravila..
Odpovedať
Profilova fotka
@ingridka07 urobte si to po svojom..nepozeraj na to co sa ma a co sa nema, najma nech je to prirodzene...my sme mali odobierku taku, ze sme sa postavili pred rodicov a priatel, teda manzel:) povedal, ze im dakujeme za vsetko, za vychovu a podporu a ze ich prosime o pozehnanie do nasho spolocneho zivota....ja som to takto chcela a myslim ze to pre nasich bolo ovela osobnejsie ako keby sme mali mat cudzieho cloveka, ktory by cital z papiera nejaky text...to je moj nazor...najma nerozmyslaj nad tym co sa ma a co sa nema...co sa robi a co sa nerobi, ale sprav to ako vy dvaja chcete a citite...nech to je prirodzene a nie cele umele..
Odpovedať
Profilova fotka
@mmisenka Miška dakujem pekne za slová :) Máš pravdu , nebudeme volať na svadbu cudzieho človeka a platit mu kopu penazí, urobíme si to podľa seba, poverím niekoho schopného z rodiny na tu odobierku a bude :)
Odpovedať
@ingridka07 Musim sa tiez pripojit a povedat, ze som videla jednu svadbu kde dakovali snubenci sami svojim rodicom a malo to neopakovatelne caro. Proste o vela krajsie ako ked to hovori starejsi, alebo este niekto komu sa len zaplati aby starejsieho prisiel zahrat :) Zenich podakoval obom mamam za to, ze im dali zivot. Podakoval za ich lasku, starostlivost, prebdene noci....Spomenul, ze odchadzaju z pod ich opatera ale nikdy neprestanu byt ich deti. To uz som mala slzy na krajicku. A potom nevesta podakovala obom otcom za ich lasku a porosila o odpustenie ich nerozvaznych krokov, ktorych sa dopustili.... Jednoducho bolo to od srdca a bolo to krasne. Keby som nebola take precitlivena, tak sa mozno aj ja to dam,len my sme s priatelom obaja taki plackovia, tak neviem ci by som to vladla povedat. Ale tiez riesime alternantivu, ze odobierku povie nasa krstna, alebo teta.... proste niekto z rodiny a nie cudzi clovek, ktory si len urobi svoju robotu.
Odpovedať
Profilova fotka
@blondkvetinka to muselo byt krááásne :-) Ja si viem seba predstaviť, že by som to povedala, uz som hovirla vela prihovorov na stuzkovej, promociach atd.. ale asi by som sa rozrevala x-) Uvidíme ako to spravíme. Možno krstná, to je tiež dobrý nápad :) Ved to, že cudzí človek, ktorý si vypyta 200 - 300 e
Odpovedať
@ingridka07 kamoska mala mesiac dozadu cudzieho starejsieho za 200 € ale teda podla mna nic moc. Ako fajn, povedal to pekne, aj ked ono v podstate sa hovori vsade to iste, ale bol to cudzi chlap, ktory o tej rodine nevie nic. Pre mna tam chybala emocia. Proste tu spravnu atmosku vytvori podla mna len niekto kto ta pozna. No a samozrejme samostatna kapitola je, ked sa starejsi pred popytanim potuzi alkoholom a neodhadne svoje hranice :) Takze ked mal povedat : a teraz poklaknite pred rodicov na predlozky a poproste rodicov o odpustenie... povedal - poklaknite na predkozky :-D No proste hanba ako hrom, nevies ci plakat alebo smiat sa :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@blondkvetinka čožee??? tak to by ma asi dorazilo, kebyze toto povie, rovno by letel ani by som mu nezaplatila. Dost zlééé
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte, vedeli by ste mi poradit nejake texty na odobierku? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja by som chela nejake texty na odobierku. Dakujem velmi pekne
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
ahojte moze citat odobierku aj moja sestra? mam pocit ,ze by to bolo krajsie ako od nejakeho cudzeho chlapa a mam ju rada ona mi uz vravela ze velmi rada to urobi ...vase nazory dakujem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blondkvetinka panecku kopla by som ho do zadku
Odpovedať
@ingridka07 určite môže byť aj žena, dokonca ja som robila odobierku kamoške, keď sa vydávala - bola som staršia družička :) a text som mala stiahnutý z netu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@linkinzuzka ja už mam skoro dva a pol roka po svadbe:) a mali sme zenu.
Odpovedať
@morandia urcite moze, ja som napriklad citala odobierku mojej sestre a tretia sestra nam k tomu pustala hudobny podklad :-D jedina nevyhoda toho je, ze je to ovela osobnejsie a viac sa pri tom place :-p ps: mne bude tiez citat odobierku sestra ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak super teším sa....obávala som sa či to nebude hlúpe ako v tom zmysle či to musí čítať starejsi alebo krstný ďakujem
Odpovedať
@ingridka07 ajaj, mala by som si to začať všímať :D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?