Košeľa

zdravím, chcem sa poradiť....je pravda, že čo býva košeľa vo štvrtok do ženícha ...môžu ísť na ňu len slobodní????
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzulienka001 co prosim?? tomuto nejako nechapem, to je co? Mohla by si mi to blizsie vysvetlit?
Odpovedať
u nás býva zvyk, že nevesta ide vo štvrtok do ženícha s 2 košeľami ...jedna je svadobná a jedna je pokreslená-vtipná....je to skôr taká zábava no....košele sú zabalené takže ženích nevie ktorá je aká a musí splniť dané úlohy na ich získanie .......no a u niekoho chodí hocikto ...no ja som počula aj tak že by mali ísť len slobodní.......preto sa pýtam ako to je ......
Odpovedať
ahoj :) u nás idú aj slobodní :) ale dúfam, že sa pridajú aj vydaté, či ženatí :) u nás je to mix :) a ideš zuzu? už máš hotovú košeľu? poraď nejaké básničky, či čo idete dať na tú falošnú?
Odpovedať
@zuzulienka001 to je zaujimave, este som o takomto zvyku nepocula, ale znie to zaujimavo:-) A tam vlastne o ake ulohy ide? Co napriklad musi splnit?
Odpovedať
Profilova fotka
mam kamaratku ktora je vychodniarka a tam maju takyto zvyk tiez, vypulovala som oci ked mi to rozpravala co tam vlastne vsetko robia a prislo mi to celkom funny. Vedela by som si to predstavit, mat pred svadbou taketo zuzo :D no len skoda ze uz mam davno po svadbe:-)
Odpovedať
pehana9 no napríklad sa dáva prebaliť bábiku a také zábavné veci ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež mám kamošku na východe ale toto mi teda nikdy nepsomínala :-) musím ju najbližšie podpichnúť keď spolu budeme volať že nech mi povie viac že aj ja si také dám :-D aj keĎ neviem že či sa na mňa nebude dívať ako na strelenú :-D
Odpovedať
ja som z Kosic a nepoznam vobec takyto zvyk :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska no je aj možné že u vás sa to nedodržiava nie každý je na tradície tak možno vo vašej rodine sa to neudomácnilo :-) ja som spoznala niektoré zvyky čo sa majú dodržiavať až keď mala svadbu kamoška lebo som s nimi pred tým nemala ako prísť do styku :-)
Odpovedať
@renkoslavka ja som bola na svadbach ale nikto ani z rodiny, znamych, kamosiek nic take nespomina. Ale nemyslela som to v zlom :)
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska však v zlom som to ani ja nebrala, neboj:-) Veď tak niekto má nejaké zvyky, iní zase úplne iné, tak to býva:-)
Odpovedať
Jejda mne o tomto raz hovorila kamarátka východniarka a som sa len čudovala že aké to tam majú zvyky :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?