Keď nechceme "pýtanie nesvesty"

Ahojte, chcem sa spýtať, kto by mi vedel poradiť so situáciou, keď pred obradom nechceme zvyk "pýtanie nevesty", keď už nemám mamu, a ako by to bolo vhodné vyriešiť, keďže nechceme, aby boli ľudia hladní do obradu a prísť, sadnúť si, najesť sa a ísť na obrad sa nám zdá nedomyslené.. ;-) ďakujem za názory :-) ;-)
Odpovedať
Prečo nedomyslené, my sme to tak mali a nič na tom divné nebolo, s manželom sme boli spolu celý deň. Medzitým, čo sa ľudia schádzali, sme my boli na fotení. Ľudí sme pozvali 2 hodiny pred obradom k nám a nikto nemal problém. Kto nechcel prišiel až do kostola.
Odpovedať
Profilova fotka
ani my sme nemali pýtanie nevesty, všetkých hostí sme pozvali na určitý čas do miesta, kde bude hostina, tam ich čakalo pohostenie vo vedľajšej miestnosti, prišiel po nich bus a išlo sa do kostola. kto chcel, prišiel priamo do kostola, rozhodnutie bolo na nich. my sme sa tam ukázali po fotení, dali sme rodičom darčeky, počkali si na krížik od nich a išli do kostola, akurát každý iným autom :D všetci s tým boli spokojní, nakoľko obrad sme mali až o 4, a takto nemuseli riešiť obed, resp. kde sa najesť, ak sa chceli nechať upraviť. jediní hladní sme boli my :D
Odpovedať
u nas tiez pytanie nevesty nebolo,ale na druhej strane my sme na svadbe ziadne zvyky ani nechceli,,,,,a mali sme to vyriesene tak,ze sme sa vsetci zislimaz v kostole na obrade,,,,,samozrejme ja s manzelom sme sli autom od mojich rodicov a ostatnym sme objednavali taxiky na urcitu hodinu....kto co robil pred obradom neviem....po obrade sme prisli a zacalo sa jest...my smevsak boli mala svadba,bolo nas dokopy 20ludi.....
Odpovedať
nas bude 60-70, ale spravíme to nejako ako zuzuliatko18 :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja ties nechcem pytanie... Pridu hostia sa najest dve hod pred obradom a potom ma moj az pred oltarom uvidi.. Ked ma otec privedie.. A pozehnanie nam rodicia daju az po obrade doma... A potom na salu sa najest a pojdeme sa fotit potom...
Odpovedať
My tiež nebudeme mať pýtanie, prípravy budú v hoteli, kde bude aj hostina a ubytovaní hostia, čiže cezpoľní budú na izbách a zvyšok až v kostole...
Odpovedať
asi by som im povedala, nech pridu rovno na obrad do kostola
Odpovedať
@nikuska13 ahoj my zijeme spolu uz niekolko rokov tak sme nemali pytanie nevesty, a ked nechces nemusis si to davat... My sme sa s hostami stretli rovno pred kostolom, a asi je to aj najidelanejsie pre vas, aspon budete mat cas na chystanie :-)
Odpovedať
ja som to tiež tak chcela, že sa stretneme priamo na úrade, ale môj sa bojí, aby nás potom neohovárali, že boli hladní, i keď mne by to bolo jedno, preto sa pýtam... :) ale asi to spravíme tak, že vymedzíme jednu miestnosť, kde sa všetci stretnú, dáme tam catering, príde pre nich bus, my sa pofotíme a uvidia nás až na úrade :-) :-) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska13 tiež sme nemali odobierku keďže ja som ju nechcela,taktiež nemám maminu a nechcela som aby som plakala ja a tiež Ocino a všetci.Stretli sme sa všetci na obrade,ktorý sme mali vonku a tam bol stol s nápojmi a občerstvením kde bol človek s cateringu,ktorý obsluhoval.K nám domov prišli len súrodenci a dva ujovia s manželkami,ktorí bývajú daľej a tak sa len prezliekli,niečo vypili,zjedli z obloženej misy,ktorú sme si dali spraviť cateringu a išli na miesto obradu :)
Odpovedať
My sa stretneme vsetci v kostole az. Aj partner ma uvidi prvykrat az v kostole. Ak pride nejaka rodina k nasim domov tak ok, ale primarne budeme ludom hovorit, aby prisli rovno do kostola na obrad. ;)
Odpovedať
my sme tiez nemali ziadne tieto zvyky ... vsetci hostia sa stretli v kostole, ... preco by mali byt hladni ? vsak budu o to dlhsie doma, tak sa mozu najest doma ... koniec koncov, kto ohovarat bude chciet, isto si nieco najde ;) nikdy sa neda vyhoviet vsetkym, preto sa o to ani netreba krvopotne snazit, ... je to vas den a v prvom rade si ho mate uzit vy ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
kazdy nech si spravi tak ako on chce a hlavne je ze ty budes spokojna, je to tvoj den
Odpovedať
my mame obrad poobede a vsetkym sme povedali nech su v urcity cas v uradnej miestnosti. Ved su dospeli. Hadam sa tam nejde zadarmo naobedovat? Obed nech si daju doma alebo si kupia a az veceru dostanu
Odpovedať
ahoj, my tiež nebudeme mať odpytovanie, svadba bude na západe a moja rodina príde z východu...riešime to tak, že východniari prídu rovno na miesto ubytovania, tam sa nachystajú a stretneme sa s nimi až v kostole...pre mňa príde drahý s rodičmi k nám do bytu, odkiaľ pojdeme spolu s mojou mamkou, bratom, drahým a jeho rodičmi do kostola..všetci ostatní nás už počkajú tam
Odpovedať
Keď sestra mala svadbu všetci sme sa stretli v hoteli,lebo prišli aj zďalej,kto chcel sa najedol,mladý zať s rodičmi a starejším išli pre nevestu kde povedal pár slov,mladý sa poďakovali rodičom a išli do kostola kde už boli ostatný.
Odpovedať
My sme to spravili tak ze vsetci sa stretnene az v kostole .. A vsetci ma uvidia az ked budem kracat ulickou ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ked som sa vydavala, tak vsetci sa stretli az na mieste svadby a manzel ma videl po prvy krat az ked som kracala ulickou k nemu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?