Čepčenie nevesty - čo iné namiesto čepca či šatky?

Ahojte :-) rozmýšľala som nad čepčením nevesty a nad tým či existuje nejaká varianta namiesto čepca resp. šatky, po zložení party? Už zo samotného názvu "čepčenie", je logické, že by sa neveste mal na hlavu nasadiť čepiec, šatka, ale to sa mi vôbec nepáči. Na druhej strane, parta je podľa mňa nádherná vec, ktorú zas určite chcem. Bolo by to podľa Vás čudné, keby mi po zložení party už nič iné na hlavu nedali? Ostala by som len v kroji.... Ďakujem za rady a názory :-)
Odpovedať
Po vydaji si ženy vlasy zahaľovali... Holú hlavu nosili len slobodné... Neviem, či by to bolo čudné, ale určite by to bolo neštandardné :D Na každej svadbe na ktorej som bola-,pokiaľ bolo čepčenie, mali na hlave čepiec, alebo śatku.
Odpovedať
Profilova fotka
@mar_tina9 presne ako pises cepcenie je od slova cepiec. Ak by ti nic na hlavu nedali, tym cepcenie straca vyznam, cely ten akt. Bohuzial.
Odpovedať
Jeeežiš maria ved to budes mat na hlave len chvilu
Odpovedať
Profilova fotka
@mar_tina9 Nájdi si peknú šatku, ktorá sa Ti bude páčiť. Tá sa dá potom uviazať na veľa spôsobov a niektorý sa ti snáď zapáči :)
Odpovedať
Profilova fotka
TAk ako pisu dievcata, ak uz chces ist do tejto tradicie, tak nerus to, na com je postavena 8-) aj cepiec ci satka moze byt pekna.. par minut vydrzis ;-)
Odpovedať
ďakujem za názory, čepiec teda ponechám ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, ani ja nechcem mať na hlave čepiec alebo šatku(nepači sa mi to a ani necítim sa v tom dobre) Preto čepčenie nebudem mať Výjdeme v krojoch a začne sa redovy tanec
Odpovedať
@mataoa toto je tiež jedna z možností, nad ktorou veľmi silno uvažujem :-) pôjdem skúsiť nejaký čepiec do súboru a uvidím ako sa v tom budem cítiť a podľa toho sa uvidí.
Odpovedať
Tak pri čepčení ide o to, že už budeš vydatá žena, ktoré nosili zahalené vlasy preto máš mať na hlave šatku alebo čepiec. Keď sa ti to nepáči tak nemajte čepčenie vôbec :-)
Odpovedať
Profilova fotka
niektore cepce su podla pekne, este to nezatracuj, vyskusaj si najrskor tie cepce v subore a az potom sa rozhoduj :-) ale hlavne mysli na to, ze ten cepiec nebudes mat aj tak na sebe celu noc ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mal by to byt kroj z regionu, z ktoreho pochadzas!
Odpovedať
@martinasip jasné, že by bol z regiónu, predpokladám, že miestne súbory, iné ani nemajú
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mar_tina9 tak zjavne som jedina ale ja budem mat cepcenie a nebudem mat ani slovensky kroj a ani cepiec lebo sa mi to nepaci, ale partu mi vymenia za cipkovanu celenku a vsetko bude v pohode :) sprav si ako to chces ty a nie ako sa to robi :)
Odpovedať
@janelicious03 prosím ťa, príde ťa čepčiť normálne súbor? :-) nemáš náhodou fotku tej čelenky? Ďakujem :-)
Odpovedať
@mar_tina9 ano ale na modernu notu, cize ziaden folklor, ludovky a ani kroje...fotku poslem do spravy :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?