Dávali ste svadobné oznámenie aj kňazovi?

Ahojte, chcem sa vás opýtať ako ste to robili alebo ako to idete robiť - čo sa týka svadobných oznámení. Dávali ste ich aj farárovi? My máme náuky pri inom farárovi a sobášiť nás bude iný. Tak neviem či to dať obom? A ten sobášiací sa asi pozýva aj k svadobnému stolu nie? Ďakujem ;-)
Odpovedať
Dala som aj farárovi, aj nášmu kňazovi... farára som len náhodou zastihla a on ma pozná, takže som mu rovno dala oznamko, a nášmu kňazovi sme poslali e-mailom, aj s pozvánkou, akurát sme mu nejak nestihli dať oboje aj osobne v papierovej podobe.
Odpovedať
Profilova fotka
@anicka6 CO? TO POCUJEM PRVY RAZ, ZE SA SOBASIACI POZYVA K STOLU.... to vazne??? ja som ani oznamko im neplanovala... :D mali sme nauky s dvoma, mam dat obom??? ci jak to funguje??? veru vdacna tema, na toto som nejak zabudla... :D alebo ma to ani nenapadlo... :-D
Odpovedať
@j_ank_a ja by som povedala, že je to o vzťahu páru/rodiny/ a kňaza, či ho pozvú k stolu. u nás sa nič také nerobí. a čo sa oznamka, tak to by sa mu asi aj dať mohlo, keď už sa mu výslužka dáva :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@michaelka87 ok, tak dakujem, oznamenie teda dame, ale k stolu, no neviem, to prekonzultujem este s tatkom....
Odpovedať
Pozýva sa podľa zváženia okolností, nás sobášil kamarát :-)
Odpovedať
No ja tiež neviem či sa volá alebo nie - len si tak matne spomínam na niektorých svadbách tak volajú ale to bude asi o tom vzťahu ako spomínala michaelka87. Možno k tomu pozývaniu k stolu je dobré sa opýtať u miestných ktorí už vedia skôr čo ako. A tie oznamká - neviem či sa tak dáva ale tak je to podľa mňa slušné asi. No a tie výslužky tiež som o tom nepočula - ale moja mamina mi povedala že koláče je potrebné aj pre tú čo hrá na orgáne v kostole a tak - za to že mi prišla zahrať - že to nie je samozrejmosť asi - neviem teda. Ale sranda je toto všetko komu treba výslužky. Keď človek nevie a objednáva koláče do predu tak má potom riadné šoky :D
Odpovedať
Profilova fotka
volá sa vtedy, keď ho lepšie poznáte a máte s ním dobré vzťahy, keď ho vidíte prvý raz pri náukách tak ho určite netreba pozývať :-D a ani oznámenie mu dávať.....my sme oznámenie sobášiacemu nedali, lebo už nám nevystalo :-D ale pozvali sme ho k stolu, pretože sme ho v podstate dobre poznali a samozrejme výslužku dostal ;-) oznámenie som posielala inému kňazovi, ktorého som veľmi dobre poznala za mlada a chodili sme spolu na rôzne akcie a teraz som ho už asi 5 rokov nevidela, tak som mu aspoň oznámenie poslala :-) a ešte sme dali oznámenie jednému diakonovi, ktorý nás v podstate pripravoval a veľmi nám vyšiel v ústrety aj keď nemusel ;-) takže sa stotožňujem s ostatnými názormi, že je to o vzťahoch :-) nieje to nutnosť, ani povinnosť! ;-) @anicka6 a áno výslužky sa dávajú sa kňazovi, aj organistke, aj miništrantom, prípadne zboru aj príde, ale tiež to nie je nutnosť ani povinnosť, je to skôr slušnosť :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?