sviečková je na Slovensku hlavne zvykom ako druhé jedlo, ale napr. v relácii 4 svadby česká nevesta mala sviečkovú ako jedlo hlavné a vraj tam je práve takýto zvyk. ale ak to máte radi a hostia tiež tak je to len na vás.
ono idete do rizika, lebo ak to kuchar dobre uvari, je to super, ak to pokazi je pruser. Vieme ze svieckova je narocna na pripravu. Ja by som ju dala ako druhe jedlo.
@suzi33 každý dobrý kuchár ju vie dobre uvariť, nemáš sa čoho báť, ale je to riziko dať ako hlavné jedlo...my sme ju mali až v rámci švédskych stolov, pretože ju milujem, ale u nás mala naozaj veľký úspech....byť tebou nejak nenápadne by som zistila reakcie na to v rodine a podľa toho by som sa zariadila :-)
My sme mali svieckovu ako druhe hlavne jedno a zožala úspech.... Z každého jedla nám na druhy den ešte vystalo, okrem svieckovej :-)
Ono ozaj je najlepšie spýtať sa v rodine, či ju obľubujú a ak áno, nevidím v tom žiadny problém a šla by som do toho bez váhania. A čo sa kuchara týka, pokazit sa dá čokoľvek, nielen svieckovu. Ak niekto nevie variť, pokazi aj ryžu či zemiaky, aj rezen. Musíte dobre poznať svojho kuchara :-)
ďakujem Vám baby :) potešili ste ma, zistím ich reakciu na sviečkovú, ale čo zatiaľ viem (počas rôznych osláv) je, že ľudia majú sviečkovú radi. tak hádam nebude problém. Ale v každom jedle sa nájde niečo, čo aspoň jedna osoba nezje. Chceme tam ísť a ochutnať ju, ale nepovieme im, že to bude na svadbu. V priateľovej rodine sa stalo to, že prišli do reštaurácie a povedali, že toto bude na svadbe, to nám na ukážu urobte a bolo. Veľká porcia, chutná, všetko fajn. No svadba otras, malé porcie a hrozná chuť. :(
My mame svadbu teraz v septembry a tiez volime svieckovu, nechutnali sme ju dopredu, ale tak snad sa posnazia :) a zistovali sme v rodine, ci nema niekto vyhrady, ale kazdy, ze jasne, maju radi, tak nie je problem