Množstvo alko a nealkoholických nápojov na svadbu

Profilova fotka
Ako sa vlastne ráta kolko ALKA a NEAMLKA na svadbu treba??? Mi radili ze mam ratat tak 1l vina a 0,5l tvrdeho alkoholu na osobu. S alkom ani tak problem nemam lebo vino budeme mat sudove tak bude aj celkom lacne... Tvrdy alkohol uz bude kus vacsi problem ale nie tak koli mnozstvu ako skor s tym ake druhy. Ale hlavne nevem kolko NEALKA mi bude treba... Na svadbe by malo byt cca. 70-80 ludi... Ako to riesite vy??? Dakujem za kazdu radu...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka86 ake nealko planujete podavat? sklo 0,2 l alebo plastove flase 1,5 - 2l ? budete mat svadbu v nejakej prenajatej sale alebo v podniku, kde mozete ratat s nejakou rezervou napojov v pripade, ze sa vypije to co objednate? je to naozaj rozne, niekedy sa nevypije ani polovica z toho co sa vypije na svadbach s rovnakym poctom. predpokladam, ze mineralka bude minimalne litrova, a tu treba ratat cca 1,5 l na osobu.
Odpovedať
@ivka86 my ratame 1,5l mineralky + 1l niečoho ochuteneho(cola, fanta, sprite, džus...) na osobu. a čo sa tyka vina s tvrdeho, tak presne tak ako ty.
Odpovedať
Profilova fotka
@kasolina no svadba bude v restike ale nealko budeme mat vlastne... vsteko to budu PET flase... keby nam doslo nealko je sice moznost odkupit dalsie aj od restiky ale to neplanujem kedze potom 2dcl nealka by ma stalo tolko co 2l... Ja to ratam asi tak 1,5 l mineralky na hlavu a 0,7 l ochutene... Snad to bude dost...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka86 ok. ale menej ako 0,7l na osobu by som urcite neratala. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kasolina to uz urcite nie. ono mozno to bude aj liter. len viem ze polka hosti na svadbe bude popijat hlavne vinko... a tam sa to riedi bud s mineralkou alebo colou... a druha polka ludi su zas vychodniari a ti uz vedia zase ze najlepsie je zapijat palenku cistou vodou alebo mineralkou... ;-) este stale dufam ze sa mi podari s velkoskladom dohodnut tak aby sme zvysny alkohol a nealko mohli vratit a vtedy sa da nakupit pre istotu viac... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka86 ano, nechcela som to spominat, nie kazdy ma moznost nakupit vo velkosklade, ale pokial mate taku moznost, je dobre dohondut sa na vrateni neotvorenych flias a kartonov. potom si mozete urobit dostatocnu rezervu :)
Odpovedať
Profilova fotka
@kasolina no v to dufam ze sa to podari... ale pohravam sa este s jednou moznosotu a to s tou ze mame par znamych krcmarov u nas v meste... Tak ze by oni nakupili alkohol na seba nam to predali klasicky s DPH a zvysok alkoholu by sa im vratilo a by predali v krcme... snad sa bude dat... A prosim ta kolacou kolko priblizne ratas? Moja mamka vravi ze mam ratat 20 ks na hlavu + kolace navyse co potrebujem pre znamych do prace a tak... ale mne sa to zda byt vela... Ja mam predstavu ze staci kazdemu paru dat do krabicky nejakych 15ks + kusok torty... ci to je malo?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka86 uf, tak 20ks na osobu mi pride dost vela. zalezi to od toho kolko sladkeho do hosti natlacite :-) pokial budete mat servirovany dezert v menu, potom pojdu na stoly kolace a este bude aj svadobna torta, tak netreba ratat viac ako 3ks na osobu plus to co budes davat do vysluziek. pokial budete mat viac svadobnych tort, tak urcite treba rozkrajat aj tie do vysluziek, lebo vam to vsetko zostane. neviem v akej velkej firme pracujes :-) ale ak budes ratat 20ks na osobu aj s vysluzkou, tak urcite ti zostane aj do prace.. ja osobne nepreferujem velke vysluzky plne kolacov, podla mna staci naozaj par kuskov a kusok torty. kazdy sa napcha na hostine a druhy den sa toho uz vela nezje. a cele to nie je predsa o tom,aby ste rozdali hostom obrovske krabice kolacov, ma to byt iba pozornost..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka86 este som zabudla, ze je dolezite ake krabicky na vysluzky budete mat. je jasne, ze nevyzera dobre vacsia krabica naplnena do polovice, treba si zabezpecit primeranu velkost krabicky a v tom pripade potesi kazdeho komu ju date, bezohladu na to kolko kusov bude dnu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kasolina diki za nazor... ako do firmy musim sice ratat tak cca. 100 ks kedze mame vela oddeleni a aj ja aj moj snubenec pracujeme v rovnakej firme tak nas vsetci poznaju.... ale to ratam osobitne... ja som to ratala nejako podobne ako ty... torty moc nechcem... jednu nasu svadobnu cca. 20 kilovu ktoru palnujem prave potom do vysluziek aj davat a jednu co kupi krstna na redovi tanec... ono to len je niekedy tak tazke niekedy sa vyhadat s rodicmi ked oni si este pamataju dedinske svadby kde trebalo mat vsetkeho vela bo celu dedinu pomaly uspokojit trebalo... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@kasolina tak s tymi krabickami mas pravdu... isto velke nebudu... ked to tak vezmeme svadba stoji aj tak dost nemusia dostavat este domov nadielku jedla na cely tyzden... 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka86 mne poradila cukrarka na svadbu počitať 3ks na osobu , vysluzka mala 6 kolačov , velka 12 zaleží či to budeš dávať rodine alebo len páru. Tortu nedávam
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?