Koľko porcií jedla na svadbe?

Ahojte, bola by som rada, keby mi poradili skúsenejšie :-) Zostavujeme svadobné menu, Na obed máme 47 ľudí vrátane nás dvoch, pre ktorých počítame aperitív, predjedlo, polievku, hlavné jedlo, malý dezert ku káve. Štyri malé deti (vo veku 2 a 4 rokov), tam počítam polievku a hlavné jedlo plus dezert. Potom prídu ďalší hostia, asi 56 ľudí, takže nás bude spolu cca 96 a 9 malých detí. Pre všetkých dospelých počítame drink na privítanie (alebo sa to pre tých, ktorí prídu po obede, už nedáva?). No a - netuším, koľko mám mať jedla v studenom a teplom bufete plus zákuskov. Veľa neviest písalo, že im zostalo dosť prebytkov, keď počítali porciu na osobu - my tam chceme nejaké nárezy, šaláty, teplé mäská i prílohy, minizákusky a bude samozrejme torta. A o polnoci kapustnica. Zatiaľ to mám tak, že mám v studenom a teplom bufete počítaných cca 300 g na osobu, šalátov mám pre cca 60 ľudí a neviem, čo so zákuskami - koľko kusov na hlavu, ak je aj torta, bude aj čerstvé ovocie a polovica ľudí dostane sladké už po obede? Kapustnica detto - porcia pre každého? Prosím poraďte :-) Ďakujem.
Odpovedať
my sme mali jedlo pocitane na 60 ludi, po polnoci prislo dalsich cca. 30 - 35 a naozaj koopec jedla nam poostavalo :-( :-( :-( :-( :-( nakolko to ber tak, ze ti co budu priamo na svadbe, ti uz potom velmi jest z bufertu ti nebudu, to skor ti, ktori pridu ti potom. ale pokial to budu kamarati, tak ti budu chcict skor pit ci kolaciky. nam ostalo velmi vela polievky - a to bola vyborna!!! aj zo salatov, rezne aj z mis (bufetu), zakuskov rataj max. 5 na hlavu, viac urcite nie. my sme mali este take male slinaciky a tycinky ( 2 kg z kazdeho) aj ovocia ti staci tak za misu, resp. "par" kusov z kazdeho.... my sme kapustnicu nemali, lebo sme mali prasiatko :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@lienka.7 Ďakujem :-) No, všetci ma upozorňovali, že s jedlom opatrne, ale že koláče a ovocie ide vždy na dračku. a ešte studené misy ako syry a tak... kapustnice plánujeme, ale po viacerých radách určite nie porciu na hlavu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?