Koľko alkoholu a vôd je potrebné pre 60 hostí?

Ahojte. Ako mám vyrátať koľko alkoholu a vôd je potrebné pre 60 hostí? mám rátať jednu, dve flase na osobu?Iwa5
Odpovedať
1
2
ahoj, alkohol sa zväčša ráta 0,5 l na dospelú osobu, víno 1l a aspoň 2-2,5 l vody na osobu, ale vždy je lepšie mať čosi navyše aby potom nechýbalo z niečoho :)
Odpovedať
0,5l tvrdého na osobu, 1l vína na osobu, 2l nealka - tak rátame my :-)
Odpovedať
Dakujem za rady :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@iwa5 Tak aby som to upresnila - rata sa to nie na dospele osoby, ale na dospeleho muza (potvrdi ti to hocikto, ak sa tomu aspon trochu venuje)...uz chcem vidiet zeny, ktore stiahnu pol litra tvrdeho a este to zapiju litrom vina.
Odpovedať
@blondiee83 uff by si sa cudovala, videla som uz take na svadbe. zial...
Odpovedať
my budeme mat tiez okolo 60 ludi..a zatim sme kupili 40l coly, 40l toniku a 54l mineralky plus 15l dzusu..a alkohol?dohodli sme sa ze zoberieme s kazdeho 7L, to znamena vodka, konak a fernet a vino vobec netusim..ono sa to tazko rata, lebo nikdy neviete co najviac pojde, väcsinou ide vino najviac, ale tak to je otazne komu tam co zachuti..
Odpovedať
@blondiee83 tak poznam vela takych zien a ani by si to o nich nepovedala
Odpovedať
@iwa5 treba vedieť hlavne čo kto pije :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Baby, to fakt?!!!!!!!!!! =-) =-) =-) My ratame na osobu (cize aj deti) pol litra vina a 3 l nealka (zahadnym sposobom sa za nealko povazuje u miestnych aj pivo) Tvrdy alkohol sa nekona, kto chce chlemtat tvrde, tak si to moze kupit za vlastne, my tvrdy alkohol nehradime. Do vysluziek vino/alkohol davat nebudeme (nie je to u nas zvykom). Ale ani neviem o ziadnom z nasich hosti, ze by nemal v piti alkoholu mieru (teticky a ujenkov z patnasteho kolena ci susedstva, ktori sa pridu hlavne najest, opit a ohovorit siroke-daleke pribuzenstvo sme nepozvali)
Odpovedať
my mame 64 ludi(vratne deti a tehotiek) davame 36l biele vino 15l cervene 10l citrus 10l domaca 10l vodka 10l hruska 3 KB 3rum 3 Bororo 50L sud piva (kozel 11) Kofola sud 50l a Hroznovka 50l sud a mineralky 60litrov. alko co sa nevypije(okrem piva) mozeme vratit v pondelok- nakupujeme vo velkosklade vlastne v pondelok za vsetko co sa vypilo zaplatime. samozrejme aby nepootvarali naraz vsetky flase tak na alko stol vylozime s kazdeho len po 2 a potom sa bude postupne doplnat
Odpovedať
Profilova fotka
My sme ratali 7dcl na hlavu , ale kedze nas litrovka vysla lepsie tak 1 na hlavu:)
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 ono sa to prerovna, niektory chlap vypije 3 pohariky- iny celu flasu a niektory vobec:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@akitas @kacenka_1 Bavime sa o priemernych zenach na svadbe (vase matky, tety, sesternice, babicky, atd.) nie o alkoholickach :-D @marienka1703 Prave preto som pisala, ze sa to rata na muzov, nie na zeny... Prosim Vas, trochu rozmyslajte - predsa sa Vam nechodi cela rodina na svadbu ozierat pod obraz bozi, drviva vacsina pije s mierou a vedia, kde je hranica (neratam svadby na vychode, kt. trvaju dva dni :-)....cize take mnozstva alkoholu, co tu pisete, su absolutne zbytocne. Samozrejme, ak na tom trvate, kupujte, ja som len poradila z vlastnej skusenosti, lebo svadbu sme mali nedavno, viem, kolko sa vypilo - mali sme prevazne mladych ludi, drviva vacsina pila, mne samej taktiez nalievali pri kazdom stole, ale take mnozstva urcite nie su potrebne. Do rezervy urcite, ale nie desiatky litrov. To ratanie, co som vyssie pisala, mam od cloveka, ktory organizuje svadby, ma catteringovu firmu a vari na svadby uz hadam 30 rokov, cize vie, o com hovori...
Odpovedať
@blondiee83 ale veď jasne, ja to tiež nemienim preháňať s alkoholom, len som nemohla nekomentovať, lebo som si hneď vybavila jednu oslavu na ktorej som bola.... :-D ... teda ja som bola šofér ale to čo som videla...
Odpovedať
@blondiee83 ja som si tiez hned vybavila jednu svadbu na ktorej som bola :) na svoju by som najradsej nechcela ziaden alkohol. my dvaja nepijeme vobec, jedine pripitky a odjakziva mam odpor k opitym ludom, keby sa mi niekto opil na svadbe, asi by ma to hnevalo a pokazilo mi to naladu. no rodicia nedopustia, ze by u nas na vychode bola svadba bez alkoholu :P a co sa tyka nealka, to zavisi od obdobia, ci je horuco, chladnejsie, ci je vo vnutri klima.... a tiez ci sa chysta velka tancovacka :) na svadbe, kde sa malo tancuje sa aj menej vypije (vlastna skusenost)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali 65 ľudí a mali sme 8l vlastnej domácej (tá išla najlepšie :-D ), 3l fernetu a 3l vodky a vína netuším, koľko presne bolo to sme mali tiež vlastné a priebežne sme prelievali z demižónov do džbánov :-D vypilo sa možno 10l-15l z každého .... pila sa teda hlavne domáca a víno, napríklad vodky nám ostali všetky a z fernetu asi liter :-D lebo kto pije sladké ako fernet, ten ho aj málo vypije :-D a kto pije domácu, tak vypije veľa :-D z tej neostalo skoro nič..... a @blondiee83 keď žena vypije pol litra tvrdého alkoholu na svadbe nemusí byť hneď alkoholička... niekto má proste silnejší žalúdok a popri tancovaní každý vypije viac ;-) :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My budeme mat cca 62 ludi aj s detickami.Mame cca 150litrov nealka,30litrov bieleho a 30 cerveneho vina a na pripitok sampus s jahodkou.Chceme,aby sa ludia zabavali,nie ozierali ;-)
Odpovedať
@9majusska, lenze @blondiee83 napisala, ze ta zena musi pollitra tvrdeho zaliat litrom vina :-D To uz alkoholizmus je :-x Ja by som hosta s takymto "smadom" na svadbe nechcela
Odpovedať
Profilova fotka
@vroni alkoholizmus je keď sa niekto opije do nepríčetna a robí to 7 dní v týždni a nie že niekto na svadbe si dá pol litra pálena a potom víno :-D ale zase na každého to má iný účinok niekoho to zabije a niekoho to nabudí, preto treba pozerať na to koľko ten človek zvládne a a nehádzať všetkých do jedného vreca že keď si dá pol litra pálena a liter vína je automaticky opitý a alkoholik :-D na svojej svadbe som nevidela nikoho opitého a to sme mali polku východniarov :-D každý sa zabával a pil s mierou ;-) tú však má každý inde ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@9majusska precitaj si este raz, co som pisala :-) a mas velmi skreslene predstavy o alkoholizme...
Odpovedať
Profilova fotka
@blondiee83 diky nemusím ja viem dobre čítať :-D a hlboko sa ospravedlňujem že som svojim nevhodným príspevkom pohoršila všetkých naokolo :-) :-D
Odpovedať
@9majusska, ved kazdemu ako sa paci. Normalna (v zmysle priemerna) zena nie je v stave naliat do seba pol litra tvrdeho alkoholu a vylochat na to liter vina. jej hladina alkoholu v krvi by sa po takomto mnozstve pohybovala niekde medzi 2,5 az 3 promile a to je u bezneho obyvatelstva stav deliria a otravy alkoholom. taketo mnozstvo zvladne clovek len po intenzivnom treningu. Clovek intenzivne trenujuci nasavanie alkoholu je u mna alkoholik. Aj ked sa nevala nepricetny kazdy den kdesi pri ceste. Ale kazdy mame hranice inde a predstavy tiez ine, mne hektolitre alkoholu nevyhovuju, tebe nevadia, tak si spravime kazda po svojom ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vroni ja som nepovedala že mi to nevadí, ani že sa s tým stotožňujem, mne sa len nepáči ako sa neustále viacerí snažia hádzať všetkých do jedného vreca a myslia si pri tom že sú najmúdrejší na svete! toto fórum je o tom aby sme si navzájom pomáhali a nie snažili sa svoj názor presadzovať čo najlepšie! niekto kto sa nevie preniesť cez to že niekto má iný názor, by sa radšej nemal ani zapájať do takých diskusií! neber to osobne :-)
Odpovedať
Taky zauzivany standard je pol litra na hlavu. Mne osobne postacovala sedmicka na dve osoby, co si myslim ze je tak akurat dost. Lenze, my sme mali svadbu malu, len s neskorym obedom a potom vecerou formou bufetu, bez taneckov a programu, cca 6 hodin posedenia. Takze my sme aj preto ratali s ovela nizsim poctom flias vina na pocet hosti. Vsadili sme skor na kvalitu alkoholu, na vyber bolo biele a cervene ale jednej znacky. Ziaden tvrdy alkohol. Niekolko flasi nam aj ostalo. Nikto sa neopil ani nepripil. Ak neratam lahsi salon spitz oboch otcov. :-D Treba zvazit do kedy je planovana zabava, potom zvolit vhodne kombinovatelne druhy alkoholu a aj dobru kvalitu. Tak aby sa nestalo, ze si hostia odnesu domov riadne opice s kadejakych lacnych oblbovakov v kombi s tvrdym. No a dostatok vody je zaklad. Tam by som ratala s dvoma flasami na osobu urcite. Tymi jeden a pol litrovymi. Takze, treba zvazit ci chcem, aby sa mi poopijali, aby mali opice alebo aby bola len prijemna vesela zabava a alkohol bude len spolocensky tolerovany doplnok k zabave. A nie jeho nosnou zalezitostou. Ja teda osobne by som nezniesla poozieranych hosti na svadbe. ;-)
Odpovedať
@9majusska tak pol litra tvrdeho na zenu je rovno komatozny stav. Tu nejde o zaludok. Ten s alkoholom nema nic spolocne. A ked tolko vypije tvrdeho chlap tak tiez je to na povazenie stav. Uprimne, ak takto niekto holduje tvrdemu myslim si svoje.....to musim mat inak prepalene zavity, o com sa asi s takto prechlemtanym mozgom da bavit?
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba ja som v žiadnom prípade nepísala že by mala nejaká žena vypiť pol litra pálena na svadbe... tu bola diskusia o tom ze či rátať alkohol ma každú osobu a istá nemenovaná osoba sa tu snažila presadiť svoj názor že alkohol sa ráta len na mužov a že to vie každý, kto sa tomu venuje :-D keby to tá baba vedela asi by sa to tu nepýtala .... preto postačí keď tu nebudú ľudia arogantne odpovedať ako keby sme všetci ostatní boli sprostí, lebo niekto si ráta aj alkohol na ženy... nech si každý naráta koľko on uzná za vhodné a nie tak ako by sa to malo rátať alebo ako to rátajú tí čo sa v tom vyznajú :-)
Odpovedať
@9majusska, neberiem to osobne, mozeme mat odlisny nazor bez toho, aby sme si sli po krku :-D :-D :-D Len som nazoru, ze alkoholu netreba privela, lebo tolerancia opilcov je u nas vysoka a ked niekto nenalieva hosti hektolitrami alkoholu, je pomaly za odluda (teraz to zase neber osobne ty ;-) ) A ze je v pohode, ak niekto chce svadbu aj bez tvrdeho alkoholu a mozno aj bez alkoholu vobec, ze to nieje ziadne MUST HAVE, lebo inak!!!! @jabadaba mi odpisala moj nazor priam z jazyka (ci klavesnice), takto nejak som to chcela sformulovat aj ja :-)
Odpovedať
@9majusska tak ale je jasne,ze zena vypije menej, ak samozrejme nepatri do skupiny total nortonov. Preto treba ratat s tvrdym v priemere menej. Ostatne, ak sa odosobnim a necham bokom moju averziu voci tvrdemu, tak to tvrde ma byt len ako maly doplnocek a nie, ze niekto to pojme ako vodu a bude to tak aj chlemtat. Ja by som teda skutocne vydelila obmedzene mnozstvo tvrdeho jednak z hladiska toho, ze vo velkom mnozstve to nie je dobre a jednak s ohladom aj na fakt, ze hostia su aj zeny, tie vypiju statisticky menej, kedze menej ich organizmus zvlada. Bokom zdatne skautky. :-D Hostia vypiju len tolko kolko im clovek poskytne. Ak sa nebude vkuse nalievat nebudu pit. Lebo su aj taki, co maju dojem, ze musia vypit vsetko co vidia pred sebou. Bez ohladu na stav opitosti. Takze takto by som ten pocet zohladnovala. A tak to zrejme bolo aj myslene, hoci sa Ti to nemusi pacit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vroni @jabadaba :-) ale veď samozrejme nech si každý urobí po svojom :-) ja som naozaj túto diskusiu začala len preto že sa mi nepáči ako tu poniektorí píšu... keď niekto chce dať pol litra na osobu tak nech dá, na našej svadbe ani z ďaleka nebolo toľko alkoholu to som už písala... dokopy sme mali asi 12l alkoholu a z toho polovica ostala takže nijak raz to nesedí na 65 ľudí,aby každý mal po pol litri :-) ale keď si niekto pozná rodinu a vie koľko vypijú tak nech si ráta, nebudem tu preto hovoriť že sú alkoholici, a aj keby boli, je to prinajmenšom neslušné takto o tom písať vo fóre :-) tak som rada že sme sa pochopili :-D
Odpovedať
@vroni som rada, ze som narazila na rovnaky zivocisny druh. Obcas si pripadam totiz ako z inej galaxie. :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?