Budúca svokra a jej predstava o jedle

Moja buduca svokra chce ,aby sa hlavne jedlo podávalo formou švédskych stolov,čiže voľba výberu,lenže ja stým nesúhlasím.Ona nechce ustúpiť,ale hlavne,že bolo povedané je to vaša svadba,..čo mam robiť??????
Odpovedať
Profilova fotka
ak platite svadbu vy, tak spravte podla seba, ak svadbu platia rodicia, tak by som to riesila cez tvoju mamu a otca. Oni tiez platia, takze nech trvaju na hlavnom jedle.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj....my budeme mat prvý chod formou tanierovačky (kazdemu prinesu porciu), ale ten druhy a treti formou svedskych, pretoze nie kazdy musi byt v ten isty cas hladny a takto si mozu dat kedy budu chciet a nemusi sa prerusit zabava ... skus jej to navrhnut popripade takto
Odpovedať
tak aj my prvy chod tanieriky,ja si len neviem predstavit,ze hlavne jedlo bude jest kazdy kedy chce a kedy je hladny,kedze polievka sa podava spolocne a druhe jedlo nie.mas pravdu aj ty lenuska26,ze sa najedia kedy chcu.a mozno aj preto,ze nie kazdy zje plny nalozeny tanier a tak da kazdy jeden kto co chce zrejme.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@missy5 bola som na svadbach kde boli svedske stoly a ostalo strasne vela jedla, lebo ti ludia bud o tom nevedeli (neviem ako to je mozne) alebo na to kukali, ze ake to je pekne... mozno by suhlasila medzi kompromisom, ze jedlo by sa donieslo na stoly ale v miskach a kazdy by si z neho zobral... a v svedskych stoloch by boli iba nejake sunky a syry...
Odpovedať
Tak je to každého vec, ale ak si to platíte sami, tak by som si robila po svojom. Je jasné, že nie každý musí byť hladný vtedy, keď sa podáva hlavná večera / hostina, ale ide o akúsi oficialitu, kedy sa povie pár slov, urobí sa prípitok - proste sa dodrží nejaké to slávnostné dekórum, kým sa začne zábava. A potom forma rautu - na neskoršiu večeru, kedy si každý vyberie podľa chuti - ľahšie, ťažsšie, sladké, slané... Ak sa dohodnete s DJ, či starejším, alebo kapelou, aby ľudí pár krát vyzval, že sa môžu pohostiť, nemyslím si, že tak neurobia :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak podavat hlavne jedlo formou svedskych stolov - prepac za vyraz, ale taku sprostost som este nepocula :-D A teraz vazne - asi by som svokre velmi jasne vysvetlila, ze takato moznost neprichadza do uvahy, tvojim rodicom sa to absolutne nepaci a su zasadne proti tomu. A rovno jej navrhla, ze dalsie jedla uz mozu byt formou svedskych stolov - ze s tym nemate ziadny problem - ale jednoducho hlavne jedlo sa z nejakeho dovodu hlavnym nazyva - a malo by sa podavat tak, ako je to zauzivane. Ja sama si neviem predstavit, ze konecne sa vsetci svadobni hostia ulozia, vybavia sa oficiality, povie sa pripitok a potom sa halda hladnych svadobcanov (pretoze v tom case uz budu v zasade vsetci hostia vyhladovani - jedine ak by mali v kostole potajomky v kabelkach bagety) nahrnie ku svedskym stolom a div sa nepobiju o jedlo - toto mi pride vzhladom k hostom absolutne neuctive.
Odpovedať
Tiez sa pripajam k nazorom, ze to nie je dobry napad. Skus svokre vyargumentovat, ze hostia su tam ako hostia, teda by mohli byt "obskakovani" a nie sa tlacit pri hrncoch a naberat si na tanier. Jedlo servirovane casnikom bude mat aj nejaku esteticku upravu a myslim, ze si ho aj viac vychutnaju ako ked si ho sami ledabolo nahadzu na tanier. Navyse takto neodhadnes ani mnozstva - ked mas jedlo servirovane, uvari sa presny pocet porcii, pri svedskych stoloch je to tazsie odhadnutelne - niekto si nalozi za dvoch a zje sotva polovicu a ti, co pridu k hrncu neskor, nebudu mat uz velmi na vyber... alebo druhy extrem - ostane ti vela jedla, ktore na druhy den mozes akurat vyhodit. My sme mali bufetove stoly ako druhu veceru a nalozil si len ten, kto mal chut. Mali sme naplanovany aj mensi pocet porcii a aj tak nam vyse polovica jedla ostala a vsetko skoncilo v kosi.... A nenechaj si svokrou skakat do vlasov - je to tvoja svadba, urob si to podla seba. Svokra si chce asi len zaspominat na dovolenku, ked sa pri svedskych stoloch tlacila s ruskymi turistami :-D
Odpovedať
Argumentuj logicky - ak sa ma hlavne jedlo podavat v urcity cas, nie je pripustne aby sa vsetci svadobni hostia vyrojili v jednom momente k bufetovym stolom kde sa budu tvorit rady a zapchy. Okrem toho, ako k tomu pridu hostia ktori sa nechcu tlacit, ze vsetko "dobre" je uz vyjedene a im neostala moznost vyberu? Ako ustriehnut a regulovat tok hosti k bufetovym stolom? A to aj nevesta si pojde takto pekne nalozit a zasa k svojmu stolu? No... snad sa svokra zamysli a pochopi ze to nema zmysel. Bufetove stoly nech su po polnoci, to uz je ten tok volnejsi, kazdy chodi naberat v inom case. Servirovane jedlo je servirovane jedlo a na co tam potom platite obsluhu, ze? ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?