Svadobný dar pre kamarátov. Poraďte

Profilova fotka
v juny ideme kamaratom na svadbu a premyslame nad svadobnym darom..aky svadobny dar by vas nevesticky potesil?mate nejake napady?
Odpovedať
Profilova fotka
mauka, myslím, že v dnešnej dobe sa skôr dávajú peňažné ako hmotné dary. Samozrejme, ak svojich kamarátov dobre poznáš a vieš určite, že nejaká vec by ich potešila a hodila by sa im, tak smelo do nakupovania. Ale bola som na svadbe, kde mladomanželia dostali 3 rýchlovarné konvice, niekoľko obedových súptav, pár gýčových sôch a podobne. Alebo sa ich rovno opýtajte, čo by ich potešilo, ak vám nepovedia konkrétnu vec, tak by som to asi riešila tým peňažným darčekom - toť môj názor.
Odpovedať
najlepsie odkomunikovat so snubencami, ale ak mozem za seba tak nieco prakticke by som prijala, ale podla mna krasne postelne pradlo nikdy nic nepokazi, len si checkni ci nemaju nejake nestandardne rozmery ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme rozmyslali,ze by sme im dali poukazku na nejaky wellness..(virivka,masaz atd..)co vy na to? Ja osobne by som to prijala rada:)
Odpovedať
Profilova fotka
mauka, to je dobrý nápad, to by aj mňa potešilo :-) To je originálne ;-)
Odpovedať
to je dobry napad mauka, to urcite potesi :-) penazny dar je fajn ale od kamaratov mi to pride trosku divne :-|
Odpovedať
Profilova fotka
najlepšie je rovno spýtať sa, čo kto chce, tak to robia aj u nás. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Uz sme aj boli rozhodnuty,len moja mamina,ze to je uplna blbost,a ze sa to nehodi ako svadobny dar..vsak viete -"stara skola":) Tak som sa pre istotu spytala aj na vas nazor..
Odpovedať
Profilova fotka
mauka: najmúdrejsie je, ak sa dozviete o zelaniach snúbencov alebo nazriete do ich albumu (ak nejaký majú), kde sú spísané ich priania. niektorí to radi LEN v podobe pen. obálky a myslím si, ze aj to je ok nápad, zaobstarajú si to, co potrebujú, príp. predlzia si med. dovolenku!!? ale ak chces nieco faJnovejsie, radím striebro (fa. netfabric)!! je to in- darcek!! personalizované darceky sú ok( napr. prívesok s fotkou vo vnútri, krásny fotoalbum /to je möj favorit/, ci obrazy), len neviem, ci by to potrebovali. ak majú spol. domácnost, tak urcite nepotrebujú kuchynský riad, hriankovac.... a to sa vöbec ako dar nepatrí!!( neviem odkial sme takú blbost nabrali a nesie sa to dalej- je to trápne)!! LEN NA MALICKOSTIACH ZÁLEZÍ, tak si to premysli a opýtat sa, stojí vzdy za to!! (niekedy viac potesia dary, o ktorých vieme( lebo si ich prajeme), ako prekvapenia!! nie kazdý dar je prekvapenie!! (úzitok ziaden a vkus má kazdý iný)!! dúfam, ze som ta teraz nezneistila. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ani nie....,dakujem za nazor... Ale aj tak asi skusim ten poukaz na wellness,myslim,ze kazdemu dobre padne trosku relaxu a prijemneho rozmaznavania telicok:)
Odpovedať
Profilova fotka
myslím, ze na rady rodicov sa v dnesnej dobe nedá vzdy spoliehat!? dnes sa dokonca aj etiketa mení, takze to co si vybrala pre snúbencov je velmi chutný dar!! mamina urc. myslí na nieco "PRAKTICKÉ", ale nedaj sa odradit. mladý clovek si radsej spomína na nieco obzvlázt príjemné a pekné, nez na tri vysávace.....
Odpovedať
Profilova fotka
ahmon11 - súhlasím :-) Ja som tiež čakala, že na svadbu podostávame "praktické" veci ako niekoľko súprav príborov, vysávače a pod. Ale normálne som zostala prekvapená, že sa ma všetci pýtajú rovno, či chceme dary alebo peniaze a väčšina to už teda bude riešiť obálkami. No ale keďže máme 110-120 hostí, tak predpokladám, že nejaký "zaujímavý" darček sa tam nájde :-D
Odpovedať
ahojte. ked sa budu pytat nas, ze co na svadbu, tak povieme, ze peniazky, lebo ideme prerabat domcek a to je teraz asi najpotrebnejsie. no ale ako tak rozmyslam, ten wellness tiez neni zly. my nebudeme mat klasicku svadobnu cestu, ale obaja sa radi mocime v teplej vode a masaz by sa zisla nam obom. o je fain napad. mna sa tiez kamoska pytala, ze co chcem ako dar, lebo ze ona mi peniaze neda :-) rozmyslam rozmyslam...musim sa jej asi opytat, aka je cenova hranica :-D (navliecok mame dost, lebo ocino pracovat v textilnej fabrike) no ale mozno nejaky slavnostny pribor by som prijala...ale len jeden :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
mauka nevahaj, je to super dar. my sme dostali poukazky na zajazd a veeelmi nas potesili... ale zajazd si uz vyberame my podla nasich presdtav
Odpovedať
Profilova fotka
marcellinka: tak je a aj u nás bolo! my sme si tie (pred)medové týzdne dovolenky uzili podla nasich mozností a popri 2-týzdn. v egeis a stredozem mori, sme stihli este nakúpit malickosti do firmy. takze, ako som uz hore uviedla: pýtat sa oplatí! (nielen snúbenci, ale aj vy budete mat super pocit z obdarovania). kde je plánovaný ten beauty & wellness weekend??
Odpovedať
Profilova fotka
hellooooo, anybody there ?? takze kde bude ten beauty & wellness we?? zeby bardejov alebo tatry, ci radsej nieco hip a zvolili ste okolie blavy??
Odpovedať
Profilova fotka
Su z Nitry,takze nieco v okoli..este nie som presne rozhodnuta..mas nejaky tip?
Odpovedať
naozaj je nanic ked dostanu novomanzelia z viacerych veci viacej kusov. my sme to vyriesili tak, ze ked sa nas niekto opytal co chceme, tak sme povedali peniaze, pretoze zijeme v jednej domácnosti naozaj nejaké zbytočnosti nepotrebujeme. ale napríklad od kamarátov by som určite nechcela peniaze, tak sme sa tak dohodli že jedny nám kúpia žehličku /pretože naša je hrozne slabá,ani to čo je drahé nie je kvalitné/, kamoška nám kúpi nejaké lepšie nože a inak sme hovorili že by sa nám zišla ešte nejaká sada uterákov. Podľa mňa od kamarátov je trošku divné pýtať peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
mischela, to je divné asi od každého, nie? Aj mňa keď sa na to aj z rodiny opýtali, že čo chceme, tak som nevedela čo mám povedať. Proste mi to akosi nešlo vyhŕknuť zo seba, že dajte nám peniaze, ale dajte nám vysávač. Tak som radšej povedala, že to je na nich, pre čo sa rozhodnú a keď sami povedali, že nám dajú radšej peniaze, tak som súhlasila, takže sa to samo vyriešilo.
Odpovedať
no ved aj nas sa pytali a vacsinou sami povedali ze nam daju peniaze. ale kto sa spytal, tak sme povedali ze radsej peniaze, pretoze vsetko mame. sice mame aj par takych osob v rodine, od ktorych by som urcite nic nepytala, ale od najblizsej rodiny, babky, tety, krsnych preco by som nemohla chciet peniaze. viem u ktorych si to mozem dovolit a u ktorych nie. ale hadam je vacsina dostatocne chapava a uz z nasich pomerov vedia co nam maju dat.nepotrebujem doma skladovat kopu zbytocnosti, ked mam ci uz z tanierov alebo priborov po dve sady.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme spisali zoznam veci ktore nemame a dali sme ho svadobnym mamam. No a ked sa niektor rovno opytal, ci nam moze dat peniaze, tak sme rovno povedali, ze ano, ked niekto chcel vediet aky dar, odporucili sme ho na mamky, ktore bymali zabezpecit, aby okrem postelneho pradla vsetko bolo iba po jednom... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no veď jasné, to pochopili aj u nás- našťastie. Bola som na svadbe, kde mladomanželia dostali ako svadobný dar veľkú drevenú žirafu :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja som niekde pri sv. pozv. videla pekný vtipný versík. týkal sa pen. darov pre snúbencov! takze to kazdému uz od zaciatku bolo jasné, ze mladomanzelia chcú LEN pen. dary. (aaaa takto to spravíme aj my! takze ak by ste chceli prispievat, viete co chceme!! :-D )
Odpovedať
Profilova fotka
najgeniálnejší dar nám dala moja švagriná - nič. na jednej strane si myslím že je to dosť trápne na druhej strane som rada že je to radej nič ako nejaká blbosť podľa jej vkusu. doteraz všetko čo som dostala od nej išlo do koša, na poval alebo je niekde založené. ináč sme dostali a aj pýtali len peniaze. jedine čo sme dary dostali sú tri a to - nádherný obraz - originál, thun porcelán - nádhera a môj manžel si to prial, kryštálová váza, kt. vraj jedna v dome má byť ale u nás poputuje do komory. a moja sestra mi kúpila sadu hrncov tak ako som si priala.
Odpovedať
Profilova fotka
kristin: dúfam, ze nikto z tvojej rodiny nebude cítat tento príspevok, lebo k najbl. narodenám dostanes len pusu!! =-) RADA: co sa týka "komory" sprav si bazár a budes v nej mat aspon poriadok alebo si to pre vsetky prípady uschovávas, ak náhodou príde niekto z rod. na návstevu, tak to okamzite drapírujes niekam do obýv. steny??!! PS: chápem ta! ;-) radsej nic, nez jeden velký, dokonalý gýc!!
Odpovedať
Profilova fotka
ahmon - super pusu beriem. mám tri kúpeľne - oranžovo béžovú, šedo zelenú, tmavo hnedú a už roky dostávam uteráky - ružové, modré, červené - tak pusa je super dar oproti tomu. Naši psy ale majú pri každom kúpaní nový uterák :-N
Odpovedať
Profilova fotka
:-D tak to je siiiiila!! (co je rodinka farboslepá alebo zeby ti nedopriali??)
Odpovedať
baby a viete co by mna asi tak najviac potesilo? keby nam odpadli dve skusky ktore mame mat 3.6., den po svadbe.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
baby, neviete mi poradit, cim by sa dalo prekvapit mladomanzelov? nejaky fakt vtipny darcek (a k tomu obalka), ale hlavne nech to nie je LEN obalka. kdesi som citala, o starom televizore, kde namieto obrazu bol plagat cickatych zien z baywatchu :))))))))) tak nieco take si predstavujem... ak mate nejake napady, sem s tym... moze to byt aj totalna zbytocnost, len nech je to vtipne, velke a lahko urobitelne! :-D :-D d.
Odpovedať
Profilova fotka
shaarka precitala som si tvoj napad a rozosmial ma. Dobre to je . Skoda ze u nas nikoho nieco taketo nenapadlo. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?