Svadobná výzdoba - svojpomocne alebo catering?

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, čo je podľa Vás výhodnejšie, či si robiť svadobnú výzdobu sama a niektoré veci si požičať, alebo to prenechať cateringu? Ďakujem za názory :)
Odpovedať
Ahoj , ja som povodne chcela ze si budem robit vsetko sama, ale ako som videla ked kamoska na svojej svadbe do druhej rana este pripravovala salu tak a rano potom vstavala tak som si povedala, že to nie je pre mňa, tak som sa rozhodla to prenechať niekomu inému. Našťastie mám v rodine skvelú kvetinárku, ktorá robí aj výzdoby tak to prenechám jej a pomáhať jej bude družička.....keby som nemala v rodine tu kvetinárku tak by som to prenechala svadobnej agenture alebo možno aj v hoteli kde sa kona svadba. toť vsjo :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lepidielko ja si neviem predstaviť že by som si chystala výzdobu sama. Neviem kedy by som to popri práci stihla vymýšľať a vytvárať. Záleží aj či ti dovolia pripraviť výzdobu už vo štvrtok, keď máte svadbu v normálnej reštaurácii, tak pochybujem. A predstava, že by som od rána v strese pripravovala výzdobu celej sály, prípadne terasy, kostola atď.. asi by som sa zbláznila :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, ktorý catering ste si nakoniec vybrali? :) Ja si niektoré veci do výzdoby robím sama, také menšie veci som si kúpila a zvyšok budem mať požičaný od jednej pani, ktorá robieva výzdoby. Kvetinové aranžmány na stoly nám možno bude robiť tiež ona.
Odpovedať
ja osobne si robim sama vyzdobu, som ten typ, že chcem mat všetko podľa seba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lepidielko Dobrý deň, táto téma sa tu rieši neustále :) Má to svoje PRE aj PROTI, mna len zaujíma,, že už teraz aj Catering robí výzdoby? Pretože zatiaľ som sa stretla len s tým, že nevesta sama, alebo priamo hotel, alebo agentúra, ako napr. my. za PRE: máte výzdobu podľa seba, možno ušetríte, pokiaľ máte šikovné kamarátky pomôžu Vám za PROTI: zostanú Vám vázy, svietniky, pokiaľ máte záujem o takýto inventár, pokiaľ o niečo čo dom dá, je to jednoduchšie...musíte si výzdobu urobiť už aspoň deň-dva pred svadbou, avšak tu nastáva problém, ak sa rozhodnete o živé kvety, nie každý druh vydrží aj dva dni, preto ako agentúra robíme výzdobu zo živých kvetov až v sobotu, aby boli kvety čerstvé a dlho vydržali, aspoň cez celú svadbu.. Niekedy si človek povie že svojpomocnou výzdobou ušetrí, ale v jednom fóre slečna písala, že ju výzdoba vyšla na 500 € svojpomoc, u nás jutaká istá výzdoba vyšla tiež na 500 €, a bola tam započítaná doprava aj práca. Ide o to, či Vás baví niečo si vyrábať, či máte čas pripraviť si svadbu, či Vám to aj priestory dovolia a či na tom ušetríte. Obdivujem dievčatá, ktoré si to robia samy, ja som veľa krát zničená kým urobím výzdobu na svadbu a to sme dve čo to vždy robia. V podstate ak si zavoláte agentúru máte to bez stresov a bez problémov, ale nevylučujem, že ak ste šikovná tak aj svojpomocne to môže byť bez stresov, i keď je tam menšia pravdepodobnosť. Pekný deň :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme to robili pol na pol.. Nieco sme si pozhanali, co nam ostalo doma(vazy, svietniky a podobne) a tazsiu pracu ako povesat svetielka, latky, zakryt strop a podobne nam robila agentura (ta agentura by urobila vsetko za nas, ale takto sme sa dohodli) stolovanie a kvety nam robil kamarat, tak na tom sme usetrili... Ale robit to uuuplne sama je urcite velmi narocne, my sme zapojili dost rodinu tak sme to stihli :) Drzim palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
Na Catering!!! Nevesta ma viac starosti nez dost, aby sa este zaoberala so salou a vyzdobou. Ja som to nechala na nich a ked mala kamaratka svadbu, tak piatok vecer-pred svadbou- sme volali okolo 23:30 a bola totalne zufalaaa. Ale vyzdoba bola top a nevesta do smrti vycerpana.... :-|
Odpovedať
@ludmilka15 ahoj, ešte sme si nevybrali, nevieme sa dohodnúť. Preto som chcela vedieť, či by ma to nevyšlo lacnejšie...
Odpovedať
Chcela som to vedieť preto, lebo sa neviem rozhodnúť. Časť vecí by som si rada urobila sama, len neviem, či sú všetky spoločnosti ochotné pristúpiť na takú dohodu. Nechcela som veľmi veľa prostriedkov investovať do svietnikov a vázičiek, približne mám predstavu, ako to chcem. Tiež nechcem, aby mi to zbytočne zostávalo doma. Ale tiež chcem výzdobu v jemnom štýle, ale peknú, nič prehnané. Ďakujem za reakcie :)
Odpovedať
@lepidielko ahoj ja si robim sama... teda s družičkami :) ja si postupne kupujem čo chcem a podla mna ma to výjde ovela menej ako zaplatit agenture velke peniaze.. a take svietniky a vazy si porobiš dnes aj sama :)
Odpovedať
ahoj no ja tiež neviem čo by bolo lepšie .. ale u nás su kočky, ktoré to robia ako hobby popri materskej a tá výzdoba nevyjde až tak draho možno nie je uplne dokonalá ako niektoré ale príde mi to hrozne zbytočne dať za výzdobu 500 eur.. neviem odkiaľ si ale mna tá výzdoba výjde maximálne 300 eur.. a to aj zo žívými kvetmi ak by som ich chcela, a to budeme mať 120-130 ludí
Odpovedať
@carloscarlosko Presne to si myslím aj ja :) s ochotnými kamoškami sa to dá zvládnuť, a už len to, že tam s drahým nechceme návleky ušetrí aspoň 150€, keďže máme toľko hostí. No uvidíme, snáď niečo vymyslím :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Inak baby poradim Vam ak mate este cas do svadby ,tak poobjednavajte vyzdoby aj z aliexpressu ...maju tam fak za par eur organzy ,stoly,stuhy,masle..proste za super cenu vela metrov..ja cakam.na umele male hlavicky slnecnic ,ktore rozsypem po stole na štolu stredovu..:-) a 2,4€ tusim 100ks..ono v prvom.rade treba si premysliet aku mas predstavu..co ako asi bude a spisat si...a este poradim skuste v meste pokukat po cinakoch a tzv ludovkach :-) ja som tkez dostala echo a bola som prekvapena ze co som tam nasla :-) a navleky nebudem.mat ani ja :-) mozno spravim iba masle :-) a aku chcete temu vyzdoby?? @lepidielko @zuzu321991
Odpovedať
ja som si robila sama a neľutujem, som si to pekne užila :) ...návleky som mala požičané z hotela, vázy z kvetinárstva, kde mi robili kvety a zvyšok som si dodala ja...namiesto svietnikov som mala martini poháre, kde boli nasypané kamienky a sviečky, takže žiadne množstvo svietnikov, poháre máme pekne doma a využívame ešte :) ....samotné vyzdobenie sály je síce časovo náročné, ale keď je množstvo pomocníkov okolo, tak je to v pohode :) ja som zapojila moje dve družičky, rodičov, bratov, ženícha a ešte nejaké dve kamošky mi prišli pomôcť...každý mohol síce len chvíľu, ale prestriedali sa, takže v pohode.....my sme mali ale veľkú výhodu aj v tom, že sme si mohli začať zdobiť sálu už v štvrtok, takže to sme stihli väčšinu a v piatok to už boli len také dolaďovačky
Odpovedať
ahoj :) podľa mňa záleží od Tvojej povahy :). Ja sa na to vôbec necítim, povedala by som, že nemám vlohy nato spojiť niekoľko kusov výzdoby tak, aby vyzerali dobre :D...Preto som sa rozhodla, že si na to niekoho zoženiem a neľutujem :). Svadba síce ešte nebola, ale to, čo som videla, že robia...som spokojná :). Plus, keď zrátam cenu toho, či všetko by som musela kúpiť (látky na štóly, prenajať návleky na stoličky, s mašľami kopec práce a kopec drobností, ktoré ti treba) kopec vecí, ktoré potom možno nevyužijem a možno už ani nepredám a budú stáť doma :). Vychádza to na tie isté peniaze a nemusíš sa tým vôbec trápiť sama. Ale na druhej strane, ak na to más také cítenie, tak choď do toho, budeš mať na to krásnu spomienku :)
Odpovedať
@carloscarlosko čas do svadby ešte mám, len ešte stále sa rozhodujem :D to, že som nerozhodná mi veľmi vadí...chcem to mať dobre, chcem to mať zladené so šatami, a tie ešte neviem presne, aké budú. Takže to je ten problém. Drahý to necháva na mňa, ale tak...no neviem, musím porozmýšľať :) Každopádne ďakujem za každý príspevok :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?