Svadobná kytica svojpomocne - trúfli by ste si?

Ahojte, keď tak počúvam koľko stoja svadobné kytice, mám sto chutí spraviť si ju proste sama. Mám pocit, že všetko čo má prívlastok “svadobná/ý/é” je neskutočne predražené a navyše keď tu kyticu máte naozaj len pár minút v ruke. Čo si myslite o samovyrobe kytice? Trúfli by ste si alebo je tu dokonca niekto, kto to tak aj spravil?
Odpovedať
Ahoj. Aj ja si plánujem vyrobiť vládnu kyticu. A to nemám žiadne vlohy na takúto vec. :D ale ako hovoríš. Budem ju mat v ruke jedine cestou do kostola. A potom ju už dám do rúk druzicka a pôjde na stôl. Keby ma všetci neprrhovarali, tak svadobnú kyticu ani nebudem mat. 😁 Kľudne chod do toho. Bude originálna a tvoja a keď si šikovná tak nie je o com
Odpovedať
karatatka mala svadbu na podzim, k 3 slnecniciam z obchodu nazbierala na poli rozne lucne kvietky a suche stebla, bola to krasna kyticka. pacila sa mi 100x viac nez vsetky tie opakujuce sa kytky s eukalyptom :-D smelo do toho! x-)
Odpovedať
Profilova fotka
V sobotu ráno posli niekoho do kvetinárstva že chce kyticu na svadbu ako hosť že takú (do okrúhla, strapatu... Akú chceš) aké farby a kvety. Ja som tak dala kamoške spraviť za asi 20e vedela som aké kvety bude mať a na svadbe sme sa smiali že hej svadobná a moja ako dar vyzerali dosť podôbne. Jasne ta svadobná bola o level lepšia... A 40e drahsia
Odpovedať
Baby a vydrží mi ak ju spravím deň vopred? Nemám s tým skúsenosti a asi by som to už nerada riešila v ten deň. Ale ďakujem, posmelili ste ma v mojom zámere samovyroby :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som tiež nechcela takú predraženú kyticu tak som sa rozhodla že budem mať satenovú aby potom tej čo ju chuti ostane na pamiatku :) a vyzerá krásne len si ju ešte musím dozdobit
Odpovedať
@lucika21 myslim, ze ten jeden den ti v pohode vydrzi. sprav si ju ked tak den predtym nejako na vecer a daj do vazy s vodou a myslim, ze rano bude taka ista.
Odpovedať
viem co myslis a ked si na to trufas tak si ju sprav len mysli na to, ze budes potrebovat kvety, ktore ti vydrzia minimalne tie dva dni lebo si ju nebudes moct robit v ten den vies. a je fajn ma pre to aj trosku cit, lebo to nie je az take jednoduche ako to mozno vyzera
Odpovedať
Ja som mala kyticu za skvelu cenu a rozdiel v mojej a gratulacnej bol obrovsky - bola inak viazana aby si drzala presne tvar ako som chcela, vydrzala mi este asi tyzden po svadbe, lebo bola perfektne zafixovana. Tiez som ju mala v ruke cele fotenie, cely obrad, na hostine pri privitani, vstupe do saly, pri foteni so svadobcanmi... Ale ak ti na tom nezalezi a naozaj ju budes mat len na obrade a potom ti je to uz jedno, tak si ju urob aj sama. Znama si robila kyticu sama, ale mala len asi 7 malych bielych ruziciek z lidla previazane satenovou stuhou - na prvy pohlad vyzerala ako doma vyrobena, ale jej to bolo, tiez jej na tom nezalezalo.
Odpovedať
Profilova fotka
Robila som si sama a nedam na to dopustit, vsetky pokusy v kvetinarstvach sa mi nepozdavali, zasla som rano na trh, vybrala si kvety, ktore som chcela, kym ma kadernicka cesala som zvazovala kyticu, dokonca kadernicka pouzila drobne kvietky do vlasov. Najdi si postupy na webe, ak chces pevnu kutycu do ruky, sanca je vasia ze to das, rozpustene a dlhe padave kytica tazsie drzia. Nesetri zas uplne, ale vies si aj sama spravit krasnu kyticu. Ako vravis, kyticu som mala v ruke pocas kratkeho fotenia a obradu a potom stala na stole vo vaze. Po svadbe si vsetky kvety na hroby a tam verim, ze rovnako stala vo vaze :)
Odpovedať
Profilova fotka
Kyticu sa odporúča dať do chladničky, dlhšie vydrží
Odpovedať
Profilova fotka
@lucika21 Dobrý deň, čítam rady vyššie a ak smiem poradím aj ja. Pokiaľ Vám extra nezáleží ako kytica bude vyzerať a aké kvety bude obsahovať môžete si ju urobiť aj sama. Sú nevesty ktoré chcú špecifický druh kvetov a ten na trhoch ani v obchodnom dome nenájdete. Popravde my sme absolvovali viacero školení čo sa týka či už svadobnej kytice alebo gratulačnej, nakoľko každý vet je špecifický či už na údržbu, na manipuláciu atď. Pokiaľ si kúpite kvalitné kvietky tak aj deň vopred môžete, necháte dlhšie stonky, dáte do vázy a na druhý deň ráno ešte zostrihnete aby opäť po vložení do vázy nabrala čerstvú vodu a vyzerala stále "sviežo", neodporúčam ju dať do chladničky. to že vo veľkoskladoch sú v chladiacich priestoroch, oni sú dovezené v chladiacich dodávkach, následne sú opäť v chlade, ale tam sú teploty regulované, môže sa stať že ju dáte do chladničky a niektoré kvety dostanú šok a zamrznú, tým pádom budú vyzerať veľmi škaredo. Tiež aj keď vytiahnete z chladničky kyticu a vonku bude teplo, môže dostať aj v takomto prípade šok. Radšej na chladnejšom mieste, nie na priamom slnku a nechať vo váze. Či si ju budete robiť sama alebo kvetinárka prípadne agentúra rozdiel vidno bude. Tam naozaj treba zvážiť aký druh kvetov chcete, kde si ich kúpite, či máte čas v sobotu ráno behať a zháňať kvety alebo radšej deň vopred pripravíte, a pozor ak raz kvietok zlomíte už cesty späť nie je, preto aj pri viazaní kytice buďte opatrná, prípadne si urobte pokusnú týždeň vopred :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?