Mal by ísť do krabíc pre hostí aj kúsok torty alebo postačujú koláče ?

Ahojte mám dilemu a budem rada ak mi poradíte. Cukrárka cez ktorú sme si dali objednať koláče, nám poradila aby sme si dali urobiť aj výsluškove torty, ktoré si deň pred svadbou porozrezujeme a podelíme do krabíc pre hostí, aby sme to v deň svadby nemuseli riešiť, kedže budeme mať kopec iných povinností. Aj sme si 2 takéto výsluškove torty u nej objednali, no ked sme to všetko zrátali 1300 koláčov + dve výsluškove torty (spolu budú mať 14 kg) + svadobna 10 kg torta pre cca 80 ludí , finančné nám to vychádza dosť veľa. Známy nám radia aby sme vyslúškove torty zrušili, že postačuje ak dáme do krabíc len koláče. Čo na to hovoríte ? Nebude to nezvyčajne ak v krabici nenájdu kúsok torty? Lebo čo si ja pamatám zo svadieb na ktorých som bola, vždy sme v krabici ktorú sme dostali zo zákuskami našli aj kúsok z torty.
Odpovedať
Torta by mala byt aj moja mama dava robit 2 podkovy ze sa to lepsie kraja..
Odpovedať
my sme do vysluziek davali len kolace-asi 2-3ks na osobu, vysluzky sme rozdavali este pred svadbou. Na svadbu nam podonasali asi 5 dalsich tort, tie sme ani nestihli nacat a tak sme ich po svadbe porozdelovali par hostom.
Odpovedať
Neviem ako u Vás,ale u nás je zvykom v piatok poobede ,večer, tí čo sú pozvaní zaniesť dar a tortu k neveste či ženíchovi . Tie menej pekné :-p sa krájajú do krabíc k zákuskom.Vtedy sa pozvaným hosťom príbuzným aj hneď dá krabica so zákuskami, s vínkom.
Odpovedať
A nie je jedno, ci je to nezvycajne alebo nie? Ako urobite, tak bude. Hoci sa torta zvycajne dava, my sme dali iba zakusky a bolo. Inak sme sa snazili, aby hostia boli spokojni, no zasa netreba to prehanat:)
Odpovedať
Profilova fotka
ani mi tortu nebudeme davat so vysluzky. Chcem dat robit len jednu hlavnu svadobnu tortu ktora sa bude krajat na svadbe a den pred svadbou chceme roznasat vysluzky,aby v sobotu toho nebolo vela a v nedelu ked ostane torta tak porozdavam po rodine este.
Odpovedať
@zuzula507 ahoj, aj mne cukrarka vravela, ze sa dava 1/4 ci 1/8 z torty o priemere 25 cm spolu so zakuskami do vysluzky. Ale mne bude tortu piect ina cukrarka ako zakusky, tak nebudem davat tortu do vysluzky, ktora nie je v skutocnosti zo svadby. Okrem nasej torty, kt. budeme krajat, a ktoru objednavam ja, nam hostia ine torty nedonesu. Hoci v mojom regione je zvykom, ze minimalne najblizsia rodina nosi torty, ale vzhladom na vzdialenosti som im to "zakazala" :-). Ak by boli aj ine torty na svadbe, tak by som do vysluziek dopnila aj kusok torty... Tiez si myslim, ze urob podla seba, dnes uz neplati, ze co sa ma robit, ako sa ma robit - su to zvyklosti z minulosti a ak sa im chces prisposobit, tak to urob, a ak nie, tak rob podla najlepsieho usudku...:-)
Odpovedať
Tonkatonko : tie podkovy- zaujímavy nápad iamhappy: nebolo to málo 2-3 ks na osobu ? my na pár plánujeme 10 ks, pre rodiny s detmi -cca 15 ks. gabikasz: dary určite dostaneme až v deň svadby, čo sa týka torty ak nám ju bude chcieť niekto doniesť tak asi deň vopred ale nemyslim si že tých toriet podostávame veľa,zatiaľ vieme o dvoch , a výslušky budeme dávať až pri odchode zo svadby
Odpovedať
Čisto prakticky... životnosť koláčov je tak max 3-4 dni potom chutia ako .... Takže ak je svadba v sobotu... koláče sa pečú štvrtok, piatok....svadobný hostia si tak možno nedeľu poobede dajú 1-2, čosi si vezmú do práce v pondelok, zvyšok ide v stredu do koša :-) radšej tie peniažky obetujte do kvalitného menu na večeru :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mi do krabíc dávame len koláče, keďže niektoré výslužky sme rozniesli už v piatok a máme nachystané osobitne papierové tácky a celofán. Krájať tortu budeme na hostine, čiže potom moja mamina vždy odkrojí a zabalí kus torty každému :) je to záležitosť 1 minúty na každého hosťa, resp. každú rodinu ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzula507 u nás je zvykom, že hostia (najbližšia rodina) nosia na svadbu aj tortu alebo zákusky, spolu so svadobným darom ešte v piatok večer. ked je veľa tort, tak sa rozkrájajú a dajú sa do výslužiek, a tým pádom trošku menej ks zákuskov. ale nič sa nestane ak torta v krabičke nebude :)
Odpovedať
Profilova fotka
my nebudeme davat torty do vysluziek, budeme davat iba kolace a vino :) mne osobne pride zbytocne davat aj tortu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?