Komu ide prvý kúsok zo svadobnej torty?

Počula som, že prvý kúsok by mal dostať najstarší člen svadobnej hostiny, atď. - je nejaké pravidlo/poradie na postupnosť pri rozdávaní svadobnej torty? Ďakujem.
Odpovedať
My sme dali prve dva kusky nasim mamam, nasledne dalsie dva otcom, potom sme si dali my jeden spolocny a zvysok priebezne rozniesli casnici vsetkym hostom.
Odpovedať
Ja som dala najprv svokrovcom a potom mojim rodicom....Asi som mohla aj ja dat najprv maminam, a potom ocinom...ale nikto sa nestazoval
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem dávať najprvmamám a potom ocinom a potom starý rodičia a potom kto bude chcieť :-)
Odpovedať
A prečo som ja bola v tom, že prvý kúsok sa odkladá pre novomanželov? :-o
Odpovedať
Profilova fotka
okopírované od hallie,kt. to sem už nemohla dať: Pre kočky, čo by ešte tápali pri krájaní svadobnej torty :-) - do témy sa mi už nedá prispieť, ale toto som našla: Torta sa rozdáva medzi hostí po tom, ako sa hostia prvýkrát dosýta najedia (prvý hlavný chod), alebo po prvom tanečnom kole. Podľa správnosti má nôž na krájanie torty držať nevesta vo svojej pravej ruke, na ňu patrí pravá ruka ženícha a na ňu opäť nevestina ľavá ruka. Ak sa vám ruky popletú, nič to, hlavné je poradie: torta - nôž - žena - muž - žena. Prvý kúsok z torty patrí neveste, tá následne ponúkne ženícha, potom svoju matku, ženíchovu matku, otca ženícha, svojho otca a svedkov a až potom ostatných hostí podľa veku a váženosti. Celá torta až na jeden kúsok, ktorý si, ako sme spomínali, odkladajú manželia, sa musí rozdeliť medzi hostí (prípadne do výslužky), nepatrí sa ponúknutý kúsok odmietnuť, pretože sa verí, že to môže priniesť nešťastie nielen mladomanželom, ale i tomu, kto ju odmietol. :-)
Odpovedať
u nas sa vrchne poschodie odkladá na krstiny prveho dietata :-)
Odpovedať
ahoj mi sme jedli prvý kúsok a potom ostatný, každé poschodie bolo iné, takže každý si dal to čo mal rád, nemali sme postupnosť, začalo sa krájať od prvého poschodia
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?