Koľko kusov koláčov potrebujem pre 70 hostí?

Profilova fotka
Ahojte dievčatá. Prosím Vás, viete mi poradiť, koľko kusov koláčov treba dať upiecť pre 70 hostí a cca 45 ks výslužiek? Do výslužiek budeme dávať nejakých 15 ks koláčov. Ja som mala v pláne dať upiecť tých 1100 ks koláčov, je to postačujúce? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monkabs my sme to akurát teraz objednavali, a my ma hostinu mame take mini kolaciky a pocet hosti 72. kolacov sme objednali 570ks, budeme mat okrem toho este svadobnu tortu este nejake ine torty,potom makovniky orechovniky asi aj linecke kolaciky. a do vysluziek sme my dali napiect zvlast domace torty ktore sa rozkrajaju a doplnia sa kolacikmi ale to pocet neviem..
Odpovedať
Ahojte baby, neblaznite. My budeme davat 15ks do krabiciek vysluzky a do saly max. 240ks kolacov- planujeme cca. 75-80 ludi. Vcera sme mali akurat stretnutie s manazerkou ohladom prenajmu saly a upozornovala nas, ze na svadbe uz ludia moc kolace nejedia. Vysluzky su vzacne, ale nasledne na svadbe samotnej vzdy kolace ostavaju.
Odpovedať
Profilova fotka
Nám totiž jedna cukrárka povedala, že na osobu do sály sa ráta tých 5 ks koláčov a do výslužky 20-25 ks. Zdá sa mi to však veľa, preto sme sa rozhodli dať do výslužky 15 ks koláčov. Rátala som samozrejme aj s koláčmi, ktoré sa rozdajú pred kostolom ľuďom. ... Fianceedea, máš pravdu, že na svadbe sa koláče spravidla moc nejedia, keďže okrem koláčov budeme mať aj torty, syrové korbáčiky a pagáče, no čo ak motyka vystrelí a naši hostia budú chcieť práve koláče? :P Ja sa len obávam toho, aby sa náhodou nestalo to, že odrazu nebudeme mať čo ponúknuť :D Každopádne nad 1050 ks už radšej neísť, že? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@monkabs ahoj do vysluziek ti 15 kolacov bude uplne stacit a do saly sa rata tak max 3 kolace na osobu. Nie kazdy ma rad sladke a nam sa to osvedcilo mam svadbu uz za sebou a viem ze to stacilo a sestra sa mi bude vydavat cca za 2 mesiace a budeme to robit rovnako. Zalezi samozrejme ako ste na sladke ale zo skusenosti to staci aj vystane :-D . my sme okrem kolacov davali aj take suche kolaciky ako linecke do vysluziek. A jasne bude torta a este torty co donesu hostia.
Odpovedať
Profilova fotka
No my máme na svadbe cca 70 hostí a z minulých príspevkov čo som sa dočítala...sme narátali 1700 kusov zákuskov...samozrejme v tom máme zarátané aj slané a ešte plus niekto aj torty prinesie :)
Odpovedať
@monkabs Myslim, ze je to strasne vela, ked si zoberies, ze rozkrajate tortu a ta sa pocita na kazdeho clena svadby ;-) A to nie kazdy ju zje, lebo su uz prepchati ako kacice... ja myslim, ze staci pocet max. 3ks na osobu do saly. Sudiac podla seba, na svadbach co sme boli, moj drahy kolace vobec nejedol a ja len tak mozno jeden, co na mna silno zmurkal. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, ste ma upokojili :D Ďakujem krásne. Znižujem počet (čo ma samozrejme teší) :D ... Mimochodom, je vo zvyku, že nejaké koláče sa nechávajú aj cukrárke? Jedna nám to totiž na rovinu oznámila, že koláče sa nechajú aj pre ňu.
Odpovedať
ja som tiež tak rátala, na 60-80 ľudí 8 kartónov zákuskov (na kartóne je cca 150ks, sú také drobné)...ale začala ma chytať panika, že to bude málo :-D
Odpovedať
@monkabs Vsak nech si upecie :-D Ja si myslim, ze nie. Este som to nepocula, aby si cukrarka robila naroky na vysluzku, ved dostane predsa riadne zaplatene.
Odpovedať
Profilova fotka
@fianceedea Však práve, mne to tiež prišlo čudné. Podľa môjho názoru je na mne, či jej niečo nechám alebo nie. Ja byť cukrárka, tak som tých koláčov presýtená :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka643 my sme mali na 80 ludi nieco okolo 20 kartonov a boli aj drobnjeise zakusky a okolo 20 tort a poviem vam ze v nedelu som ledvaj podavala este na popravky nejake zakusky
Odpovedať
Profilova fotka
Díkičko ženy, okamžite znižujem počet...nakoniec my dostaneme vyše 1000 zákuskov...takže ani piecť nemusíme dávať, lebo si myslím že to stačí pre cca 70 hostí...aj tak už vidím že ich budeme ešte na Vianoce jesť :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@monkabs si ma pobavila :-D Tá cukrárka bola akási srandistka. :-D Ale vážne. Osobne tiež počítam na sálu 5ks, ale 3ks by mali stačiť (záleží od rodiny, ale vždy sa ľudia radšej držia toho, nech ostane ako by malo chýbať) a výslužky delím na malé (10-15ks) a veľké (20-25ks + kúsok torty) ale všetko je na ľuďoch. Kto ako chce. Ty si rozumieš, vieš aké sú u vás zvyky a podobne. Ale čo sa týka výslužky pre cukrárku, to ma dostalo. Osobne by som od nej asi v tom momente ušla a viac sa neozvala. Neviem si predstaviť, že by som mala od niekoho pýtať z koláčov, čo im práve odovzdávam. To ako keby mi pokladníčka v potravinách odkusla z rožku čo kupujem. Ešte by ma zaujímalo, či robí zo svojich surovín, alebo si ľudia dávajú.
Odpovedať
Profilova fotka
@fianceedea my mame preto tak vela kolacov lebo tie nase su fakt mini, take jednohubkove ze chytis a na jeden krat zjes :-) a pocitali sme 7ks / osoba.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme objednali 200 kusov do saly na 65 ludi, polovica ostala, plus boli nejake suche aj s tych ostalo, a zo svadobnej torty sa zjedli len dve horne poschodia a to bola taka mensia ako obycajne byvaju... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zakusok Mňa tá cukrárka tiež prekvapila, doslova šokovala :-) To si s ňou ešte vydiskutujem. Čo sa týka surovín, buď si ich donesieme my, alebo ich kúpi ona (od toho sa bude potom odvíjať aj cena). Nedala si výlučne podmienku, že musia byť od nej. Moja podmienka je zas tá, aby do koláčov nepoužila domáce maslo, mlieko prípadne tvaroh. Mne osobne tá "domácina" v koláči nechutí a cítim to :-S
Odpovedať
@luciakaiserova Vsak to je jasna vec- dva male sa rovna jeden vacsi ;-)
Odpovedať
@monkabs Na suroviny som sa pýtala len preto, že v prípade, že suroviny dáva svoje, bolo by úplne OK a normálne, ak by neodovzdávala všetky zákusky. Kľudne môže mať 2akcie spolu, alebo len potrebuje pár kúskov ako ochutnávku pre niekoho, pozornosť, hoci čo. Ale v tom prípade nie je nutné vôbec to komentovať, nie tak ich ešte žiadať od Teba. Jednoducho by si mala platiť len kusy, ktoré reálne dostávaš. No ak si suroviny dávaš, nieje o čom. V tom prípade pobavila ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
ked chcem mať mini banketky tak koľko mám ratať na osobu? budeme mať cca 75hostí + čo tam bude kameraman,dj,starejší tak cca +10osôb
Odpovedať
My sme objednali na 70 hosti 600 kusov kolacov,torta bude len jedna/velka...
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali 66ludi dokopy a 4kusi mini kolacikov na osobu, plus torta. nechybalo, trochu nam aj ostalo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?