Candybar na svadbe - aké máte skúsenosti?

Profilova fotka
Ahojte :) Chcela by som sa vás spýtať, aké máte skúsenosti s candybarom a ako to u vás fungovalo. Koľko druhov zákuskov, koláčikov, cheescakov ste mali a v akom počte? Dopĺňali ste candybar počas svadby? S akým rozpočtom ste na candybar počítali? Nehanbili sa svadobčania *papať*? :D Mali ste na ňom vystavenú svadobnú tortu? Vydržali vám krémové koláčiky aj keď bolo teplejšie? Ako ste riešili podstavce, podnosy atď., oplatí sa ich zapožičať v svadobnej agentúre, či ich kúpiť (potom predať)? Vopred ďakujem za odpovede a pokiaľ candybar neuznávate, tak sa tu prosím nehádajte :)
Odpovedať
Ja som bola na svadbe s candy barom, kde som neveste pomahala. Svadobcania sa nehanbili si brat,bolo to v juni, takze celkom teplo a mali aj kremy napr. rozne smotanove peny v malych kelimkoch. Ludia si brali na co mali chut, myslim, ze to bolo fajn. Kazdy kto cchel si vzal bez toho aby mal zly pocit, ze je vela, ako keby sedi pri stole a berie si pred ostatnymi. Niektorym ludom je prijemnejsie ked si to mozu vziat anonymne. v kuchyni v chladnicke bolo kolace na doplnenie, ked bolo treba priniesli ich. Torta tam stala a pri krajani sa vzala na hlavny stol. aknemate ziadne ine kolace tak staci asi 5-6 kusov na osobu max
Odpovedať
Ja tiez planujem candybar, ale nie od agentury. Chcem si to poriesit sama. Pouzijem to, co maju v restike plus si donesiem vyvysene podstavce, aby boli kolace na roznych vyskovych urovniach pre lepsi efekt. Pridam vazy s kvetinami a tabulky s napismi. Tiez sa chcem dohodnut s niektorymi svadobcanmi, aby doniesli kolace/cupcakes/muffiny, ktore sa na candybar hned pouziu. Dalsie kolace budu cakat na doplnenie v chladnicke a co zvysi, pouzije sa do vysluziek. Takze ja ratam s vacsim poctom kolacov na osobu. Svadba bude zaciatkom juna a preto by som radsej vyhla prils kremovym kolacom.
Odpovedať
@andrealukas ja som tu už písala do inej témy, bola som na svadbe, mali candybar, jeho súčasťou bola aj svadobná torta, cupcakes, chescakes, makronky, ešte nejaké koláčiky, už si nepamätám. Mne sa to najprv celkom pozdávalo, ale potom som videla, že tam chodia ľudia málo, najmä starším sa to nepáčilo, uvítali by koláče na stole, aby nemuseli pochodovať vždy cez celú sálu, keď chceli niečo sladké. Veľa toho pozostávalo, ale neviem ti presne popísať čoho bolo koľko, myslím, že to ani nedopĺňali, lebo sa toho zjedlo málo. Tortu zobrali vychladiť a potom ju rozkrájali, bola trojposchodová pre asi 65 ľudí a zostal kúsok, cheeescakes boli myslím štyri, ostali dva, jeden stojan cupcakes - viac sa miňali tie s nastriekaným krémom ako zdobené poťahovkou, makrons sa míňali dosť, aj keď mňa osobne tá chuť nejako neoslovila, ale to je vec názoru. Ešte tam boli také koláčiky s ovocím zaliate želatínou, tie ostali takmer všetky. Lepšie asi poradí nevesta, ktorá na svadbe candybar mala. Ja by som po tejto skúsenosti možno candybar mala, ale aj klasické zákusky na stoloch, nie každý má rád najmä zo starších cheescake. Ty si ale najlepšie poznš svojích hostí, ich vekové zloženie, zariaď sa podľa toho.
Odpovedať
Profilova fotka
my to budeme riesit tak, ze budu aj klasicke zakusky, tych bude viacej a budeme mat aj candybar. najskor som bola proti candybaru, ale potom som si uvedomila, ze mame aj dost deti na svadbe a hlavne pre nich to bude velka radost, ked uvidia tolko peknych a farebnych kolacikov. a samozrejme, pre "staru skolu" bude klasika ako puncak, doboska, citronove rezy atd.. takze si myslim, ze si tam najde kazdy nieco pre seba :-)
Odpovedať
To je pravda, zavisi na vekovom zlozeni ludi a preferenciach. Pokial mas strasich a tradicne zmyslajucich ludi, nebude sa im to pacit. Ja budem vsak mat hlavne mladych. A tiez budem mat svedske stoly namiesto druhej vecere a bar, kde si mozu dat naliat alko. A na stoloch len syrove a sukove misy plus palenku, vinko a nealko. Pokial by vsetko obcerstvenie mali na stoloch a akurat pre kolace budu musiet prejst pol miestnosti, tak to idealne asi nie je.
Odpovedať
@sis_k nie, na tej svadbe bolo prvé jedlo podávané klasicky, potom už len švédske stoly, alko bolo tiež pri bare, ale čo kto a koľko pil som neregistrovala, len ma zaskočilo, že ostávalo veľa z tých koláčov, lebo vyzerali veľmi pekne. Aleja by som si na tvojom mieste s tým hlavu nelámala, urob si tak, ako sa to tebe zdá vhodné, aj tak nikdy nevyhovieš všetkým.
Odpovedať
aj ja budem mat candy bar, ale len taky asi skor pre deti. kolace budeme mat normalne na stole. Do candy baru si chcem zakupit sklenene nadoby, kde budu cukriky, cupcakes na stojane a makronky by som chcela tiez, ale zatial som nezohnala za rozumnu cenu.
Odpovedať
no ja sa svadbám a zákuskom venujem nejeden rok. a naozaj záleží od zloženia svadobčanov. výhodou candy baru je jeho vizuálna stránka. ak si dáte zákusky na tanieriky pominie wau efekt, ktorý vie vyčarovať candy bar. ako tu už spomínali niektoré nevesty možnosť je pol na pol. klasické zákusky na stoly a také tie dekoračné na candy bar. ja som naposledy tvorila candy bar. všetky sme poukladali na sladký stôl spolu s tortou a na ďalší deň som sa informovala u svadobnej mamy ako dopadli zákusky- všetko sa zjedlo nič neostalo. a ak rozmýšlate koľko zákuskou sa počíta sú to 3-4 zákusky na hlavu. s pozdravom Anna
Odpovedať
@vercaaa20 co je podla teba "normalna" cena za makrónky? ich vyroba je narocna a prist na to ako to treba robit na objednavku a vo velkom trva casto pekarkam mesiace. rovnako sa jedna o kvalitu pouzitych surovin, cas ktory pri tom stravia a v neposlednom rade aj o to, že ide o nedostatkový tovar.
Odpovedať
Asi si ich napeciem sama
Odpovedať
@vercaaa20 to bude asi najlepšie, lebo je s nimi rýpačka, ktorú ti nikto nezaplatí, ja ich tiež robím len pre nás.
Odpovedať
Profilova fotka
@soave @sis_k @maslenka @simkkaa @vercaaa20 @annakahankova Ďakujem za odpovede! :) Moja predstava o candybare je ako ste aj niektoré písali mix. tých *modernejších* cupcakov, cheescakov atď. ale aj tých *klasických* koláčikov (žiadne gumové cukríky). Nedám dopustiť na šamrolky a drahý na laskonky! :D Tiež rozmýšľam, že by mal byť vhodne umiestnený, aby starší svadobčania nemali problém s pochodovaním hore dole. A slané záležitosti budú na stole. Aaa rozhodla som sa aj pre vychytávku - mentolové cukríky a žuvačky! Úprimne, kto po nich na oslavách akéhokoľvek druhu nesiahne :D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@andrealukas to je super nápad tie mentolové cukríky a žuvačky,nič príjemné, keď ti niekto pri tanci dýcha do tváre slivovicovým dychom, alebo cesnekovým dipom :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@maslenka Viem o čom hovoríš! :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@andrealukas presne take to chcem mat aj ja! :)
Odpovedať
Profilova fotka
V septembri sme mali svadbu a na nej samostatny stol s tortami a zakuskami. Svadobcania nemali problem vziat si co chceli a kedy chceli. Ak s tym mal niekto problem, tak sa jednoducho nalozilo par zakuskov na tanier a polozilo pred neho. Navyse, stale sa niekto hostom venoval, tak vzdy mali vsetko co chceli, potrebovali a na co mali chut.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ja mam podobny problem prave zhanam niekoho kto robi dezertne pohare (tiramisu v pohari a pod.) na svadbe budem mat normalne klasicke kolace 5-6 ks na osobu + bokom bude "mini candy bar" kde bude stojan s muffinami a tie dezertne pohare po 1ks/os + nejaké tie cukríky v dózach. Muffiny a dezertne pohare neplanujem doplnat, ide mi len o ten "efekt" ak sa to zje tak sa to zje, ak nie tak bohužiaľ.. myslíte že to bude blbé ak sa nebudu doplnat muffiny a dezerty ak sa to zje?
Odpovedať
@nika2727 no ja si myslím, že to blbé bude....sladké dezerty na svadbe by nemali byť na efekt, na to, aby to dobre vyzeralo na foto a videu, ale na chuť. Ale tak ak by boli po 1 kus na osobu, to by stačiť malo, všetci si zrejme nedajú a ak zrejme len málo ľudí si dá dva, veď budú prejedení všetkého možného....možno by som tých mafín dala urobiť o niečo viac.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@nika2727 podla mna to blbe nebude...koniec koncov,aj v pripade doplnania pride moment,ked uz niet co doplnit a vsetko bude pojedene...Ci v takom momente azda budete volat nejakej pekarke nech rychlo dopecie dalsie?Moja penazenka tiez nie je bezodna studna....A ak sa mi paci candybar, preco by som si ho nespravila na svadbe aj ked neplanujem doplnat??? Candy bar je podla mna predovsetkym pre deti, kde budu trosku ine mnamoty...Ved ak aj na stole budes mat zakusky,nie je co riesit...Nic si z toho nerob,sprav si ako chces...ja to tiez planujem nejako podobne :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte. Nevesticky, ktore ste mali candy bar, alebo budete mat, ako ste si ho zostavovali a plnili pred svadbou. Den vopred a kolace vam vylozil personal v den svadby pred prichodom? Neviem si to celkom predstavit. Vdaka
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@alexsk ja som to vyriešila tak že som to dala spraviť jednej cukrarni. mala som tam asi po 5 druhov a dokopy som mala mozno nejakych 90ks + kamoska mi upiekla 2 x cheescake a poviem vam ze ako vylozili ten candy bar tak sa len za ním zaprašilo, naštastie sa mi podarilo si uchmatnúť aspoň jeden jediný koláčik :) muž bol proti candy baru ale stála som si za svojim že ľudia nechcu len klasicke kolace a bolo to tak! u mna to bolo tak že niekedy cez deň doniesla firma kolačiky a odložila ich rovno do chladničky a personál mal potom kolače vyložiť. lenže nastal menší problém lebo tie koláče tak uložili že ich personál nevedel nájsť tak ich nakoniec vyložili družičky :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
niečo z mojej práce, ak by ste mali zaujem pošlem cenník
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
planujem mat tiez nieco take, no mam stastie, ze mam kamaratku cukrarku a ta sa mi o cely tento bar postara. kolaciky sa budu doplnat aj pocas svadby, lebo ich je viac a uz by sa na stol nepomestili. skor som vsadila na tento bar ako na kolace na stole. to som moc nechcela stoly prepchavat. takto sa ludia aj prejdu a postretaju sa s hostami aj od inych stolov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?