Candy bar na svadbu - áno alebo nie?

Ahojte žienky, zisťujem, že je v móde mat candy bar. Pani, ktorá s tým pracuje sa vyjadrila, že ak je v sále candy bar... tak sa už nedávajú koláče na stoly? Neviem si to až tak predstaviť. Aký máte na to názor, alebo skúsenosti? Ďakujem
Odpovedať
Daj si do vyhľadávača candy bar a vybehne ti zopár diskusií a skúseností od neviest aj hostí zo svadieb. Z mojich skúseností - určite by som dala zákusky aj na stoly.bola som na svadbe, kde bol len candy bar a ľudia frflali, že musia pochodovať za každou sladkosťou cez pol sály. Na inej svadbe sa mne ( a nie len mne) páčilo, že na stoloch boli na táckach klasické zákusky a v candy bare torta, cupcakes, tartaletky, cheesecake, dezerty v pohárikoch a pod. Nehľadiac na to, že starší ľudia veľmi na takéto dezerty nie sú. Ale tak ty si poznáš ľudí, ktorí budú na svadbe a tomu to prispôsob. Je to na tebe, možno aj ty máš zo svadieb nejaké skúsenosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska103 my budeme mat candy bar s ovocim, cukríky, čokoládky a zákusky, špeciálne do candy barov - v teglikoch, pripadne ovocné košíky...klasicke zakusky budú však na stoloch.
Odpovedať
Nám v svadobnej agentúre povedali, že keď sú zákusky na stoloch, tak sa zjedia, keď si v candy bare, tak moc nie. Takže mi budeme mat zákusky na stoloch a v candy bare budú cukríky a torta.
Odpovedať
Profilova fotka
my nebudeme mať candy bar, normálne sme počítali zákusky 4ks na hlavu a tie budú na stoloch, candy bar môže vyzerať pekne, ale sú to peniaze navyše :-) na iných svadbách som to tiež nevidela ešte, asi sme všetci klasici :D ale jak sa poznám, bolo by to dobré na dietu, určite by som bola lenivá, ísť si po sladké ku candy baru, zo stola sa lepšie berie :D
Odpovedať
my nemame candy bar ale cake bar, cize vsetky kolace, zakusky, ovocie na zvlast stole...nie je vobec pravda ze ak zakusky nie su na stoloch nik sa neprejde...na viacerych svadbach boli na stoloch klasicke a tych sa nik nechytil ale kazdy siel do sladkeho kutika a tam si vzal makronky, cupcakey atd...zakusky na stole podla mna kazia vyzdobu a stol je preplneny...kto chce sladke mile rad sa prejde a naberie si aj naraz viac...cize pre mna je "candy bar" vlastne to iste len na inom stole a za mna urcite ano :)
Odpovedať
Ahoj.My mame candy bar/ ale tak ako pise @janelicious03 je to vlastne cakebar.Bude tam torta,coko fontana,ovocie,makronky, brownies ,panacota, tiramisu,cake pops a cupcakes,tartaletky ale aj marsmelovky,pendreky,lizatka,gumove memede ci hady.Kolace na stoloch nebudu,spati to vyzdobu.A ani vlastne nebudu tie obycajne kolace.Ja ich totiz nejem( ja jem len co sami paci ano som strasne dorobena:D) bohuzial co som bola vsade na svadbe nikde nic nebolo poriadne vizualne skarede suchare,dobre som vedela,ze to uz v stredu balili.Ja som taka,ze ked viem ze to ma viac dni,nedotknem sa.Odskusali sme to uz na ludoch,90 rocna babka mnamkala nemala problem,ze to nieje klasicke,ze to nepozna.Na slane bude zas salty bar.To mas tak.Kto candy/cake bar mal ma alebo ide mat chvali,kto nema hejtuje aby odvovodnil preco nema/ a tak je to pri vsetkom.Ak mas take kolace rada preco ich nemat.My na svadbe mame aj jedlo aj napoje len to,co chuti nam.Ked pojdem na inu svadbu oslavu ci ples,tam zas bude to,co vybral niekto iny a nebudem skuvinat.Cize urob si podla seba :)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska103 bola som uz na viacerich svadbach, kde mali candy bar a zase na niektorych, ktore mali iba na stole zakusky. no osobne ti poviem, ze sa mi viacej pacilo, ked zakusky boli na stole. ten cadny bar mi pride prilis drahy a je tam zopar kuskov kolacov. my sme sa preto rozhodli, ze zvolime klasiku a zakusky budu na nasej svadbe na stole :-)
Odpovedať
Profilova fotka
mozes mat aj mensi candy bar, kde das napriklad len nejake cukriky a mensie zakusky a take klasicke puncove kolace a ine mozu byt na stoloch. my premyslame, ze to takto nejako spravime
Odpovedať
@zuska103 ešte taký detail, ak sa rozhodneš pre candy bar, na svadbách, na ktorých som bola a boli v ňom cukríky, sa niektorí rodičia rozčulovali, prečo tam takéto sladkosti sú, že oni také veci deťom nedávajú a tu ťažko zakázať. Nemyslím si, že by deti jeden deň, kedy môžu deti mať sladkosti, aké chcú, zabil, ale píšem to, čo som počula. @janelicious03 prečo tvrdíš, že nie je vôbec pravda, že sa pre zákusky nikto neprejde? Ty máš iné skúsenosti, ja iné. Bola som v posledných rokoch na viacerých svadbách, ale viac sa opieram o skúsenosti človeka z rodiny, ktorý robieval starejšieho a ten ich teda pochodil dosť. Mne je to v podstate fuk, ja sa sladkého nedotknem, či je na stole, alebo inde, iba som zažila, že ľuďom sa to nepáčilo, aj keď nikdy nevyhovieš všetkým, to v podstate ani nie je cieľom.A koláče balené v stredu večer? Škaredé sucháre na svadbe? To som ešte nezažila a to sme rozvetvená rodina. Predsa nebudem najbližším, ľuďom, ktorých mám rada, ponúkať staré zákusky, beriem od overenej cukrárky, kde viem, že budú krásne,čerstvé a z kvalitných surovín.
Odpovedať
@maslenka k polke tvojho prispevku si chcela oznacit asi @sweetluska ...co sa mojho nazoru tyka, napisala som to rovnako ako ty ze NIK sa neprejde..co podla mna pravda nie je :) nic viac nic menej, nechapem teda o co die :)
Odpovedať
@maslenka ano presne v stredu vecer.A nevymyslam fakt mam take stastie ze frcia taketo hnusy.A ano su to hnusy ako polske cajove pecivo.Ked sa pytam svokry ze ci im to neni hanba take davat( vytesovala sa ked stredu pred svadbov balili vysluzky ked jej segra zenila syna) odpoved mi bolo,ze ved to je v pohode,to sa nepokazi.Ziadna plnka,lebo sak plnkove sa pokazi.Posledne 3 svadby kde som bola boli zakusky ako cez kopirak.A to niesu ziadne socialne pripady :D Ja sa ani na vianoce u nikoho nikdy neponuknem kolacmi presne koli tomu ze prva veta ked dojdeme je joj dajte si uz 2 tyzdne vypekame :D
Odpovedať
@sweetluska ja ťa chápem, nemôžeš poznať cukrárku, ktorá piekla, ak ideš na svadbu známej, ja som to brala v rámci našej rodiny. Nikdy sa nebalili výslužky skôr ako v piatok večer. Ja tiež poznám pani, od ktorej som si chcela kúpiť koláčiky na Vianoce. Našťastie ma varovali, že sú krásne, ale nejedlé, pečené od septembra!!!! Tiež pečiem, no iba torty a cupcakes, neraz som hore do štvrtej do rána, dezertné poháre robím v deň svadby skoro ráno, som toho názoru, že staré koláče a torty plné Ěčiek, si každý môže kúpiť v Tescu :-p :-p :-p .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@janelicious03 som síce teraz už z toho jeleň 8-) 8-) 8-) 8-) , ale myslím, že to závisí aj od zloženia hostí. Mladšie ročníky asi skôr uvítajú candy bar, už len preto, že je to momentálne "in", babka s francúzskou barlou sa asi radšej natiahne po punčáku pred sebou. Jasné, že to neplatí vždy. A ja si naopak nemyslí, že by zákusky na stole kazili výzdobu. Totiž výzdoba je krásna len pri príchode hostí do sály a pár minút potom, či už sú to stoly, alebo candy bar. Vtedy tam zákusky (myslím na stoloch) tak či tak nie sú. Po prvom chode už to tak nie je, po pár hodinách už vôbec nie, ale veď o to predsa nejde, podstatné je, aby sa tam hostia cítili dobre a je fuk, či s candy barom, alebo bez neho.
Odpovedať
@maslenka ved presne,ja mam overenu moju sikovnicu,ona do soboty rana dopecie a hned nalozi a dovezie.A to iste pani na slane pecivo/ ta ma upozornila,ze ak mi po to nema kto prist v sobotu rano,ze sa ani nedohodneme,ze mi hadam neda odstate,ze by si meno pokazila.No kazdopadne,kocka sa pytala ci mat candybar a za mna urcite ano :) a ten pocit ze sa tam daju kadejake hovadinky a biomatka konecne prestane snad terorizovat svoje dieta a v 6 rokoch chlapec ochutna pendrek..No to je na nezaplatenie.Na vsetko ostatne je tu mastercard :D
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali klasické zákusky na stoloch a tartaletky, makronky, cupcake, pannacota....v cake bare :) klasické zákusky mi zostali skoro všetky a z cake baru nič :D ale zas na čo som bola naposledy na svadbe, tak mali iba cake bar a veľa ľudí povedalo, že na tom stole to chýba...je to podľa mňa aj o tých ľuďoch :)
Odpovedať
mne osobne sa velmi pacia candy / cake bary a z tohto dovodu som aj ja sama mala candy / cake bar...myslim si, ze je vec mladomanzelov, ktoru variantu zvolia - kazdy si svadbu robi predsa podla svojich predstav.ja neznasam klasicke kolace, a preto som nad klasickymi kolacmi na stole ani neuvazovala (predsa len dezerty ako pannacotta, tiramisu, tartaletky, etc.sa viac hodia do candy baru, ale to je moj nazor). takisto mne napr. nechutia vsetky druhy kolacov a na vsetkych svadbach, kde boli kolace na stole, boli z kazdeho druhu na tanieriku max. 2-3 kusky, ktore sa rychlo zjedli, kedze pri stole sedelo viac ludi - potom mi bolo trapne a drze chodit vyjedat po inych stoloch kolace, ktore mi chutia (na minimum svadbach kolace dokladali). z tohto dovodu som uprednostnila candy bar - kazdy si mohol zobrat kolace, ktore chcel a kolko chcel.nikto sa nestazoval, ze by po kolace musel chodit (a to sme mali na svadbe viacero ludi s obmedzenou schopnostou pohybu). popravde, ani neviem, co by som si o takom cloveku pomyslela - ja napr. som nikdy “nezatazovala” hostitelov svojimi “svetonazorni”, verim, ze kazdy hostitel organizuje akukolvek udalost s tym, aby sa hostia mali dobre, plus stoji ho to kopec casu a plati zato nemale peniaze, preto si myslim, ze je neslusne stazovat sa na take banality ako to, ze som musela prejst 20 krokov ku candy baru alebo ze som mala kolace na tanieriku a rychlo sa zjedli.ako som uz uviedla vyssie, kazdy si robi svadbu podla svojho gusta a predstav a tie samozrejme mame odlisne, co je aj dobre, lebo inak by tie svadby boli velmi uniformne.
Odpovedať
@maslenka tak babke "o barliach" snad niekto kolac vezme ;) jedna vec je ze to kazi vyzdobu a druha ze napr. na poslednej svadbe kde som bola ako host boli na stole kolace, ovocie, slane, alko, nealko a casnici nemali kam dat polievku...neskutocne preplnene stoly a uz ako sme vosli do saly takze ani vyzdoba nevynikla...myslim ze netreba riesit pre a proti, kto chce kolac prejde sa alebo si pohundre aby sa mal na co stazovat...a kto nechce moze ho mat rovno aj servirovany a neda si, ako ja a vsetci za nasim stolom na poslednej svadbe, kde sa nedojedla ani torta ani sa nenacali kolace zo stola...
Odpovedať
@janelicious03 ja neviem, na poslednej svadbe boli okrúhle stoly pre osem ľudí (netuším priemer stola, ale odhadom 1,80m), v strede váza s kvetmi a číslo stola, po obvode prestreté taniere na hlavné jedlo, polievku, príbory, poháre a ešte stále ostala kopa miesta na položenie zákuskov a slaného. Takže nehrozilo ani náhodou, že by nebolo kam položiť misu s polievkou. Inak nechápem,prečo boli na stoloch od začiatku koláče, ovocie, kto mal na to pred polievkou chuť? A jesť po predjedle, polievke, hlavnom jedle hneď koláče asi zvládne málokto. My sme nemali na stoloch okrem tanierov, príborov, pohárov, spomenutých kvetov a čísla stola už nič. Takže prvý dojem bol úžasný, po hodine je to už každému jedno, lebo na stoloch sa objaví aj malí listová kabelka, fľaša s mliekom pre malého družbu, obrúsky ledabolo pohodené a pod. Trochu mám z týchto diskusií pocit, že by bolo ideálne, aby hostia na svadbe nič nekonzumovali, nikde si nič neodložili, len aby miestnosť zostala "nastajlovaná", aby sa dalo s fotografiami dokonalej výzdoby pochváliť na facebooku :-S :-S :-S . O to predsa vôbec nejde. Ja v podstate ani pre a proti neriešim, svadbu som už mala, druhá nehrozí, sladké nemusím, takže mi je fuk, či je na stole alebo na protiľahlej strane miestnosti, píšem iba svoje postrehy a skúsenosti človeka, čo tých svadieb má za sebou niekoľko desiatok. Nech si každý urobí tak, ako uzná za vhodné.
Odpovedať
@maslenka to by aj mna zaujimalo preco to mali hned od zaciatku vylozene, paradoxne sa to jedlo uz pred predjedlom lebo niektori boli dost hladni a aj medzi chodmi lebo po kazdom mali pauzu...oni mali aj na stoloch aj v candy bare kde mne sa vsak straca vyznam sladkeho kutika ked vylozim sladke aj tam aj tam, bud jedno alebo druhe, aj kvoli bufetu ludia vstanu, niektori aj viackrat, tak neviem preco nie kvoli kolacom, nehovoriac o tom ze zo stola si fakt NIK nevzal a kazdy siel do kutika..my napr. budeme mat aj na alko/nealko extra stol a rozda sa len to co kto pije...na tej svadbe nam dali na stol aj alkohol co si nik neobjednal, proste z kazdeho druhu, nehovoriac o tom ze to mali nakupene na strany a nosili v igelitkach po sale, no hruza des...ja som skor za organizovanost a uroven
Odpovedať
@silviajurikova presne, vsetko je o ludoch. My sme to mali podobne ako ty a po candy bare bolo o hodinu, no na rozdiel od vas u nas sa aj dost zakuskov spapalo. Ja som bola len rada, ze im tak chutilo :-D :-D
Odpovedať
@janelicious03 tak to nechápem ani ja, veď sú predsa chutnejšie vychladené zákusky a nie také, ktoré stoja tri hodiny na stole. My keď sme boli na svadbách, tak sa zákusky priniesli až po prvom chode a priebežne sa menili, aby boli stále na stoloch rôzne druhy a aby boli vychladené. Vždy sa zobrala tácka s odobratými zákuskami a priniesla plná, vychladená. Rozobratá sa doplnila a dala vychladiť. Pred prvým chodom nikto nemohol byť hladný, lebo ešte pred sobášom bolo malí občerstvenie. Bože a v igelitkách .....strašné, dúfam, že po stoloch boli dvojlitrové PET fľaše.....
Odpovedať
@janelicious03 prave som zomrela igelitky su top :D sa tak rehocem ako kon:D A kola a sprajt a fanta 2l plastaky isto nemohli chybat :D
Odpovedať
@maslenka @sweetluska vobec sa to nemenilo, ta ista tacka od 16tej sa brala zo stola o 2 rano plna zakuskov, nik sa toho nedotkol...pred sobasom nebolo obcerstvenie ale to nebudeme mat ani my kedze nasi hostia vedia ze jest sa bude az vecera o 18 a maju sa normalne doma naobedovat a taktiez nebude nic na stoloch kym sa nedojedia vsetky chody a nepojdu si sami nabrat (v sladkom kutiku sa bude doplnat z chladnicky)...ano to nealko tak ako vravis ale to budeme mat aj my tak kedze sa to viac oplati nez mini sklenene flasky alebo vsetko rozlievane v dzbanoch...takze nie som ani ja ten typ ako si pisala ze cely vecer musi byt vyzdoba tiptop, ale urcite nechcem mat nic na stoloch pocas oficialnej casti a kolace taktiez len na jednom mieste aj kvoli tomu doplnaniu aby sa to rovno tam doplnalo a nemuseli casnici brat zo stola tacky a donasat nove...alko nealko sa potom tiez rozda podla zoznamu a bude sa pravidelne doplnat chladene
Odpovedať
@janelicious03 ja neznasam kolu vo velkej flasi/ podla mna chuti inak ako v skle.Ale kedze si neberem bankarovho syna :D tak sme nealko poriesili dzusy v krcahoh sklenych,limonadky mame 3x 5l sposobnu tu vycapovu nadobu,mineralky sklo 7decove a capovana kofola ale tiez to ide byt zvlast na stole a nech si zoberie kto ma na co chut.Ine nebude.Ja si vyberem a ostatny bufu musiet tiez :D ale to uz ina tema zas,len ozaj sa mi paci viac ked ma vsetko svoje miesto,aspon po prvy chod,ako ked je vsetko na 1 kope na stole,ze sa tamledva pribor potom pomesti
Odpovedať
@sweetluska my budeme mat Pepsi lebo ta nam chuti viac ako Cola nehladiac na to ci je v plaste alebo skle :-D inak bude na stoloch tiez voda v dzbanoch ale inak vsetko v plaste a dzusy v krabiciach...pride mi ze to aj dlhsie vydrzi ked sa to moze zatvarat nez takto v krcahoch a limonady mat nebudeme vobec, capovane len pivo :D
Odpovedať
Profilova fotka
mne sa to práveže páči, že tie koláče nezavadzajú na stoloch ale sú zvlášť na stole a keď niekto chce tak si ide vybrať na čo má chuť :-)
Odpovedať
candy bar sme mali a neľutujem to;-) bolo to super!
Odpovedať
Profilova fotka
@zuska103 To je na vas, ak chcete mat zakusky aj na stoloch tak mozete ale vacsinou to tak byva, ze ked je candy bar tak na stol sa uz zakusky nedavaju, je tam viac miesta na ine veci potom
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?