Svadba v kostole v Košiciach pri rozdielnych vierach

Profilova fotka
Ahojte, chceli by sme svadbu v kostole v Kosiciach . Vidim niekolko prekazok teda aspon si myslim, ze bude prekazka to, ze on je rimo a ja greko. Dalsou prekazkou je ze ked som pozerala na info na farskom urade tak tam bolo ze treba poziadat aspon 3mes. vopred. no u nas to je menej.nejakych 7tyz. Ja ani neviem kam ist na koho sa obratit. Mate nejake rady alebo fakty? Alebo tip na farara , ktory by nas oddal? DAKUJEM.
Odpovedať
@memek neviem postup, ale co by som spravila - vyberte si, aky chcete obrad, ci rimskokatolicky alebo greko... a potom poobvolavat alebo obehat dane kostoly a dohodnut sa s fararom na zrychlenych naukach... hlavne nesed za PC, ale ak vam treba spravit svadbu co najskor, tak je najlepsie za fararmi ist osobne v tychto dnoch...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem, ale to mam ist do kostola a hladat tam farara ci ako? :)
Odpovedať
@memek podla mna bud do kostola po omsi alebo na faru
Odpovedať
@memek ano, rovno do kostola... ked nebude sluzit omsu ani nebude mat ine povinnosti mimo kostola... mao by sa dat vopred na nete zistit, kedy su v danom kostole omse... mozno by bolo fajn, aby ste sa aj na danej omsi zucastnili a po nej si pockali v sakristii na farara... ak omsa nie je vo vasich moznostiach, tak si ho pockajte po omsi... alebo na fare hocikedy, ked bude mat nejake "strankove" dni
Odpovedať
nemyslim si, ze bude problem, ze jeden ste grekokatolik a druhy rimsko, ved to je skoro to iste, aj omse pre rimskokatolickych platia aj pre grekokatolikov a naopak.
Odpovedať
Profilova fotka
ale vraj rimo nechcu sobasit rimo+greko musim zistit detaily ako to je a zajst teda do kostolov
Odpovedať
@memek to co je za volovina žee nechcu sobasit?rimo a greko su si najbližsie a je to to istee. ak ty si greko tak sobas by mal byt v greckokat.kostole ale nemusi a poynam strasne vela pripadov co sa brali greko a rimo a dokonca buduci greko knaz si bral rimokatolicku ciže v tomto by problem nemal byt
Odpovedať
teeda...a ja ze len katolici s evanjelikmi maju problem...toto prvykrat pocujem ze este aj interne si robia zle... fakt treba obehat tych fararov (najlepsie viacerych) a zistit, ktory z nich by bol ochotny spravit to urychlene - ved aj im by malo zalezat na tom aby sa ludia sobasili a mali deti, a nie robit im zle, nie? a ked vam maju robit problemy, tak sa zosobaste civilne...a v kostole potom ked bude cas (zrejme vam to ponahla, ked pises ze o 7tt)
Odpovedať
Profilova fotka
jj ved ponahla , podarilo sa nam salu zohnat co som myslela ze bude bez sance ale nevedela som,ze toto bude este narocnejsi oriesok.
Odpovedať
Profilova fotka
@memek neviem sice aky chces kostol, ale my budeme mat v Dome sv. Alzbety a obrad sme si vybavovali na fare...ta je na Hlavnej ulici...tam ti vsetko povedia, aj ti pridelia farara...su tam strasne super mnisky, cize tam vsetko vybavis :)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme na tom podobne a tiez v Okrobri pridem na SK, tak to budem riesit, ale co viem tak greckokatolicki knazi vacsinou nerobia problemy a oddaju aj pobirmuju aj vsetko. Takze co si este pamatam z domu, tak tam mate velmi dobreho otca Chautura, ja osobne keby som z Kosic idem za nim... Este co viem, tak ak si ty greckokatolicka tak by si sa mala vydavat v greckokatolickom a ak chces v rimsko tak potrebujes nejaky papier od vaseho farara a dovod, pretoze rimskokat, knazi s tym z nejakeho divneho dovodu maju problem. Podla mna by to malo byt tak,ze sa mozes brat kde len chces a nie kde nam oni nakazu!
Odpovedať
Profilova fotka
@ericelli suhlasim ze by mali podporovat a nie robit naprieky. zajtra to zacnem riesit osobne. @dubaik1985 len oni maju uvedene uz na stranke fary ze to treba ohlasit 3mes vopred tak som si myslela,ze asi ma budu hnat svinskym krokom. ale skusim sa opytat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@memek tri mesiace vopred preto, aby sa vybavilo vsetko potrebne co k tomu potrebujes
Odpovedať
Profilova fotka
ja viem, ale teraz to mam brat ako nieco co sa neda vybavit lebo to nebudu tri mesiace? zajtra som zvedava co zistim. pride mi to take zvlastne to takto casovo ohranicovat. nauka je mi jasna a samozrejmostou ale na tu nepotrebujem 3mes.
Odpovedať
Profilova fotka
vybavene :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?