Náuka u lekára a psychológa v BJ

Ahojte, chcela by som sa spýtať, ako ste baby z BJ riešili tieto náuky, lebo zatiaľ nám nik neporadil, ku komu máme ísť, len kňaz nám povedal, že si to máme vybaviť..dakujeeem :-)
Odpovedať
Čooo??? Aká náuka? Tak toto ma zaujíma...to sa týka aj civilných obradov? Viem, že by sme pri sobáši mali poznať svoj zdravotný stav, ale to sa nerobí len nejaké vyhlásenie? :-o
Odpovedať
Profilova fotka
ja teda nie som z BJ, ale toto pocujem 1x..to je co za novinku?:)))my sme mali u farára 3 sedenia a koniec...to choďte radšej inde, toto je naozaj divné
Odpovedať
Profilova fotka
@shani1588 nie je to divne :-) bezne sa to robi ze sa robia sedenia so psychologom alebo manzelskymi poradcami. Nam o tom tiez farar vravel ale povedal ze nemusime ked nechceme a my sme jasne ze nechceli.Ak je to podmienka aby ste dostali potvrdenie o naukach tak by som sa spytala knaza kde a za kym mame ist bude urcite vediet.
Odpovedať
On chcel, aby sme to absolvovali, ale keďže je vo tom kraji nový, tak to tam ešte nepozná a nevedel nám poradiť..Tieto náuky sa robia pri cirkevných sobášoch.. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@shani1588 tiež máme cirkevný sobáš, ale nikto to od nás nechcel...držím vám v tom palce..
Odpovedať
V každej diecéze je to inak, u nás sa to zrovna vyžaduje...Ďakujeme ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
verím, nám náš farár povedal, že radšej máme piť ako sexovať:)))tiež sme mali náučné sedenia:)))))))
Odpovedať
:-D :-D tak to bol aký vtipálek
Odpovedať
@shani1588 o tom som počula, že v meste vrámci náuk vyžadujú jedno sedenie s lekárom (myslím, že s gynekológom ohľadne pôrodov) a psychológom... Ale netuším za kým ísť, to by vám podľa mňa mal on povedať. My napr. všetky sedenia absolvujeme s kazateľom. Btw, zaujímal by ma hlavne psychológ, prosím daj mi vedieť, keď vám povedia kam ísť :)
Odpovedať
@linkinzuzka ahoj. tak to by malo by t tak ze to organizuju oni .... tie nauky.. v kostole kde budeme mat svadbu robia nauky ze jedno s knazom, jedno s manzelmi jedno s psychologom, nauky ale chodime do univerzitneho pastoracneho centra, tych stretnuti je 9 a vedie to manzelsky par, bola aj prednaska s lekarkou, ak bude psychologicka tak super, ale vsetko je to v rezii danej fary, resp organizacie. mozno je to len hlupo napisane ze sedenie s gynekologom, ale zvacsa je to tak ze to sedenie je na fare v ramci pripravnych nauk
Odpovedať
@nanervy_2 veď presne takto som si myslela, že to má byť. príde mi divné, že oni si majú lekára a psychológa kontaktovať sami =-)
Odpovedať
my si to musíme sami...v kazdej farnosti je to asi inak, niekde to netreba vobec...
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?