Kde nás zosobášia v okrese Poprad, keď nemám birmovku?

Profilova fotka
mam problem a uz mi z toho zacina sibat..nemam birmovku a samozrejme dnes som bola za knazom v spisskej sobote-tam sme totiz chceli mat svadbu -(pripadne mozno este stale chceme mat svadbu/ ale nemozem mat vraj svadbu v kostole lebo nemam birmovku.. takze otazka znie ci mi viete poradit ci sa da niekde okres poprad mat svadbu v kostole BEZ BIRMOVKY--- mam take nervy z toho ze pri najhorsom si spravime len uradny obrat...som zufala..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak v tomto ti poradit neviem,my s priatelom mame podobny problem,no s tym ze nemam ani krst ani nic,no my svadbu v kostole chceme tak si ideme urobit sviatosti popri svadbe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne by som išla do evanjelického kostola, my budeme mať svadbu v evanjelickom a priateľ dokonca nie je ani pokrstený a vôbec to nebude vadiť...bez urážky úprimne si myslím že katolíci s tým robia veľké haló... :-D
Odpovedať
Ja si myslim ze snad vsade- teda okrem toho jedneho v ktorom si bola. Som katolicka a nemam birmovku a mali sme v kostole, nik ju odo mna nechcel! Ked som sa pytala farara ci to nevadi, povedal, ze nie, jedine co potrebuje je krstny list.
Odpovedať
Ja by som tým pádom určite skúšala evanjelikov, presne ako vraví miims. Alebo môžeš skúsiť ešte iných protestantov. Nás napríklad bude sobášiť kazateľ Cirkvi Bratskej a vôbec tieto veci nerieši (a to ja nemám ani prvé prijímanie ani birmovku)
Odpovedať
Profilova fotka
som katolíčka a mám všetky sviatosti, ktoré by som mala mať.. nakoľko do kostola nechodím už nejakú dobu a som presvedčená, že katolícka cirkev mi nemá čo dať rozhodli sme sa, že svadba bude u evanjelikov. priateľ nie je ani pokrstený a ja prestupujem z katolíckej cirkvi. úplne bezproblémové.
Odpovedať
Profilova fotka
no ja síce teraz bývam v PP ale pôvodom som bardejovčanka, ked som sa vydávala 1.krát bolo to v bardejove v kostole a priateľ tiež nemal birmovku a bolo to v pohode, lebo k sobášu je potrebný len krstný list a tiež 1.sv.prijímanie pokiaľ ja viem, takže nechápem prečo ťa nechcú v PP zosobášiť...počula som o kňazovi čo bol v Lučivnej a tam nemal s takými to vecami problém tak vyskúšaj tam, pokiaľ ho nepreložili...prípadne sa s pýtaj či popri príprave na svadbu si nemožeš urobiť aj birmovku
Odpovedať
Profilova fotka
Uz som to vybavila naozaj birmocka nie je potrebna
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?