Je takýto krížik vhodný do kostola?

Profilova fotka
Takýto:
Odpovedať
A prečo by nemal byť?? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Nám bolo povedané, že je dôležité, aby sa nám páčil. Nie je predpis, ako by mal vyzerať.
Odpovedať
Profilova fotka
Veľmi pekný! :) Nám povedali klasický a hlavne aby tam bol Ježiš, aby kríž nevyzeral ako židovský... ale myslím, že je dôležité, aby sa páčil vám a hlavne aby ste si ho potom aj ozaj niekde vyložili a nie odložili... :)
Odpovedať
nám p. farár povedal, že tam nemusí byť Ježiš
Odpovedať
veď sa opýtaj priamo farára a budeš vedieť na isto
Odpovedať
Profilova fotka
nám bolo povedané, že na tvar a veľkosť neexistuje žiaden predpis....a nemusí tam byť vyobrazené umučenie...dokonca ma zarazilo, že ani veľkosť nie je nejako upresnená... :)
Odpovedať
Profilova fotka
nám bolo tiež povedané, že mal by tam byť vyobrazený Ježiš, ale je jedno či celý, či iba tvár :-) a Je to preto, lebo naň prisaháš a prisaháš vlastne na Ježiša alebo pred Ježišom ... pred oltárom nášho Pána Ježiša Krista prisahám.... preto by tam mal byť vyobrazený ako symbol prísahy :-)
Odpovedať
vsak Jezis je na krizi v kostole - prisaham v kostole pred krizom, to staci nie? Ja tiez planujem kriz bez vyobrazeneho Jezisa, budeme mat jednoduchy - kovovy.
Odpovedať
@iwilion ale ty prisaháš tak, že dávaš 2 prsty na ten kríž, preto by tam mal byť vyobrazený Ježiš, ale v konečnom dôsledku je to každého osobná vec, pokiaľ s tým nebude mať problém kňaz, lebo už aj s tým som sa stretla ;-) ale samozrejme zároveň by ti mal celý život ten kríž pripomínať tvoju prísahu ;-)
Odpovedať
Ahoj, radšej sa spýtaj, nám viacerí povedali, že tam musí byť telo Ježiša a nie len nejaká zbitá zlátanina. Nejde o to aby bol moderný ale ten kríž je predsa symbolom niečoho vyššieho. :)
Odpovedať
je krasny, aj ked mozno na vkus niektorych fararov by mohol byt az prilis moderny.....my sme dostali klasicky kriz od farara z kostola, na ten sme aj prisahali - s vyobrazenym Jezisom. toto sme vobec neriesili ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali vlastny klasicky kriz, nikto nam nikdy nepovedal ako ma vyzerat,....a k samotnej prisahe volas Jezisa Krista, aby sa stal svedkom Vasho slubu, ktory je na cely zivot,.... cize, treba sa spytat ci moze byt,.... btw je to tvoja volba a tvoja prisaha a je len na tebe aky mas ty postoj ku krizu a samotnemu Bohu... je to vec nazoru, preto ten moj tu nie je podstatny.... PS: uzi si pripravicky na svadbu ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?