Ako začať s vybavovaním svadby v kostole?

Budeme mat len malu svadbu - rodicia, stary rodicia, surodenci s partnermi a krtsny rodicia. Po obrade chystame sa len na obed/veceru. Všetko chcem tak klasicky, len hostinu nebudeme mat. Mala niektora z Vás taku svadbu? Vobec neviem ako zacať to cele :-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, som tu momentalne nova... a tiez planujeme v maji mat takuto svadbu ako ty... len obrad v kostole a potom obedo-vecera.... ako prve sssme si zaobstarali miestnost - teda penzion kde sa bude konat obedo-vecera.. nastastie mame znamu, ktora tento penzion vlastni, takze o starost menej... :-)))) na buduci tyzden sa chystame na urad nahlasit termin obradu a potom uz len kostol....:-)))) tiez ma nenapada co by som mala ist este vybavit... tak snad som aspon trosku pomohla...:-))))
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj...no ja nebudem mat svadbu bez hostiny,ale aj tak sa zapojim ;)...no v podstate je to tak, najprv si zariad rezervaciu do restauracie a potom do kostola...napr. my sme boli v kostole v januari a uz boli niektore terminy v kostole obsadene,tak aby sa ti nestalo,ze budes mat restauraciu,aj na urade budes zahlasena a v kostole ti povedia,ze termin uz nie je volny...no a my v ramci svadby v kostole musime absolvovat nauky,tak ak mate aj vy taky postup,tak aby si nesla do kostola neskoro a stihala si aj toto vybavit... ;)
Odpovedať
my sme si najprv nahlásili u kňaza, že sa chceme sobášiť. Dátum sme mali už dohodnutý, tak sme ho nahlásili. Už sme si aj zistili, či by pripadalo do úvahy, prípadne týžden skôr, ak by sme nevedeli zohnať miestnosť na zábavu. A hneď za tým sme si zajednali priestory, fotografa a kameramana. Tieto veci si musíš riešiť takmer súčasne, lebo ak sa stane, že Ti niekto povie, že má už obsadený termín, tak buď si musíš zháňať rýchlo niekoho iného a ak je to Tvoj "vysnívaný" napr. kameraman, tak musíš ostatné veci presúvať. S kňazom sme si dohodli predmanželské náuky a potom sme riešili obrúčky, šaty, oblek. A nakoniec pre mňa kaderníčku a úplne nakoniec všetky veci ohľadom výzdoby a rôznych doplnkov.
Odpovedať
@szzuzka my chystame presne taku svadbu.. a ja sa z toho nesmierne vytesujem, ze to tak bude ;-) treba zajst najskor na faru dohodnut si termin, potom na matriku spisat ziadost o uzatvorenie manzelstva a s tymi papiermi z matriky znova na faru ich zaniest a spisat cirkevnu zapisnicu ;-) ak ste obaja krsteni, tak Vam treba len krstne listy, ak ste jeden nekrsteny, treba len rodny list. v pripade, ze sa chcete zobrat inde, ako je fara prislusna podla Vasho bydliska, treba si z fary kde patrite vypytat licenciu k sobasu.. 2oj minutova zalezitost ;-) co sa tyka tej obedo-vecere.. tak my to budeme robit doma, takze ja som si pokupila take drobnosti na vyzdobu, aby to teda uz nejak vyzeralo :) ale nic extra speci neplanujeme... slepaciu polievku a daco druhe... tortu si budem robit ja sama, takze to ani neriesim....potom treba este mysliet na kadernicku, fotografa, kyticu kde si das robit... o obruckach nehovorim,lebo to je nejaka samozrejmost ... takze tak..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my sme mali tiez taku malu svadbu. Najprv odporucam ist zajednat termin v kostole, lebo bez presneho terminu, co som sa ja stretla, nechceli v salonoch svadobnych siat, ani skusat saty, tam budete musiet ist 4krat na mredmanzelsku nauku, byva to aspon u nas to tak bolo, vzdy v nedelu po omsi a kazdy tyzden o niecom inom, ale to bolo uz davno, mozno sa to zmenilo. Potom ked budete mat termin sobasu, tak mozes zacat vybavovat ostatne veci, ako napr. nahlasit si v restauracii, uzavretu spolocnost, ak to teda chcete mat v restike, potom saty a ostatne, oznamenia, kytica, obrucky, foto, ked mate malu svadbu tak fotografa nemusite mat, ani my sme nemali, ale dajte si spravit fotky aspon vo fotosluzbe, aby Ste mali pamiatku. Vela stastia :-N
Odpovedať
ahojky, neviem, akeho mate farara a kde bude svadba - mesto, dedina, datum....nakolko miektori su fakt divni, takze ja by som zacala u farara.nakolko mozes mat vseetko zajednane a farar ti proste povie ze nie vtedy....samozrejme predbezne by som si zajednala i restiku, to tiez nie je problem. ako spomina crviacik vyssie - zalezi od farara, ci chce predmanzelsku "nauku" ;-) minimalne jedno stretko mat musite, kvoli vypisaniu potrebnych papierov. my sme tam boi tiez tusim 4x - nie je to nic hrozne, mne sa to aj pacilo - pokecali sme si, manzel sa tam nudil ;-) ;-) ;-) ;-) a tiez treba mysliet na to, ze farar, ked nechce, nemusi vas zosobasit. ja som sa na toto pytala, ten nas to este neurobil, ale poznal take situacie. viem, ze napr. kamoska v BA bola na "skupinovom" stretku - tusim to bolo pocas vikendu. myslim, ze pokial mate svadbu na dedine, farar bide asi trvat aby ste chodili k nemu. co sa vsak tyka krstu a pod., nechcem sa hadat, ale kamaratkin manzel nebol krsteny ani nic, a musel si toto dorabat! a tusim aj birmovku..... taktiez sa treba spytat, ci fara za to aj nieco chce - aj ked by to malo byt vramci sviatosti..... my sme mu prispeli do zvonceka, no kamoska v BA normalne platila tusim 30, ci 33€!
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my budeme mať takú istú svadbu - v kostole a potom obed/večera pre cca. 20 ľudí. Plánujeme v auguste a môj postup pri vybavovaní je asi neštandardný :) Tu na stránke som zbadala reklamu na svadobný salón Mepos, ktorý má super ceny, tak som tam včera bola a vybavila som si šaty - odporúčam. Priateľ oblek má. V piatok sme boli na návšteve u kamaráta fotografa a tak sme sa hneď dohodli, Cez víkendy sme chodili na omše do rôznych kostolov, dnes sme si jeden vybrali. Tak si ho chceme dohodnúť budúci týždeň. A podľa kostola sme v blízkosti vybrali reštiku, aj tam pôjdeme čím skôr. Ešte si všetko potvrdiť a už sa budem venovať len "maličkostiam" a dolaďovaniu. Jedine, v čom mám dilemu je svadobný tanec, nakoľko nebudeme mať DJ-ja ani kapelu. Budete v tej reštike tancovať aspoň prvý svadobný tanec? Alebo to úplne vynecháte?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?