Potrebujeme starejšieho ak nemáme odobierku a na začepčenie máme folklór. súbor?

Ahojte, nevieme či máme vôbec mať starejšieho, keďže nebudeme mať odobierku (žijeme sami už dlho) a na začepčenie pravdepodobne budeme mať folklórny súbor... Nevieme sa rozhodnúť, ale asi je to istejšie so starejším...
Odpovedať
@andyfr nám nešlo ani o tradície ale aby niekto tých ľudí usmerňoval najmä pred kostol a po ... a potom aj v reštike ... veľa neviest ti povie, že ľudia vedia čo a ako ale bola som na dosť veľkej svadbe - hlavne bolo veľa gratulantov a bolo to úplne na figu lebo sa vôbec nevedeli zoradiť a chaos jeden cez druhého ... takže my sme preto volili starejšieho hlavne aby nám usmerňoval svadbu a hostí :) inak odobierku mať nebudeme .. len požehnanie pred kostolom, pretože tiež žijeme spolu, rozbitie taniera, polievka je málo slaná a potom odčepčenie a ešte by som chcela ten manželský kvíz ale to je asi tak všetko ...
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím, na takúto svadbu sa idealne hodí dj/starejší v jednom:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, tak ako pise Monka635, je vhodne ak je tym niekto povereny. Nemusi to byt priamo starejsi, pokojne to moze byt DJ (ja osobne som to tak mala), resp. ak ma ist cisto iba o organizacne veci, tak by mozmo stacil aj niekto z rodiny, koho by si tym poverila.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, my odobierku máme, ale spraví nám ju harmonikár, jedna pesnička a hotovo. Známa mala starejšieho na celej svadbe, no bol strááášne ukecaný, stále rozprával, všetko sa zbytočne preťahovalo, ľudí to ani nebavilo :/
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme koordinaci svatebních hostu i prubehu svatby poverili svedky. Dostanou od nás "scénář" dne, včetně popisu kdo má co na starost, na koho se mají obracet oni, co je třeba...ať se na nic nezapomene. Starejšiho mít nebudeme.
Odpovedať
@andyfr ahoj :-) zalezi od viacerych veci.. Napr. my sme ho mali, aj ked sme nemali odobierku a cepcenie tiez robil subor.. Mali sme vyse 100 ludi a tych treba jednoducho ukocirovat, urobit zabavu. Z rodiny ani so svadobcanov by som s tym osobne nepoverila nikoho, lebo som ich pozvala bavit sa, uzivat si. Nech necitia na sebe tlak, nech sa mozu uvolnit :-) my sme vsak okrem starejsieho mali este aj "tienovu ministerku" - znamu, ktora bola pravou rukou starejsieho a poznala vacsinu svadobcanov, pomohla pri usadzani a rieseni moznych pohrom :-) Po tych oficialnych castiach mala volno a mohla sa bavit. Ak by nemala tuto funkciu, tak by sme ju nevolali, lebo svadbu sme mali v podstate len s rodinou.. Ak by som si mala opat vybrat, tak si ho znovu vyberieme. Neriskla by som to ;-) P.S.: nie kazdy starejsi je ukecany, oplzly, holdujuci alkoholu, treba si dobre vybrat :-)
Odpovedať
No veru by som nechcela byť potom na vašej svadbe gabrielaorl , ak by som mala mať niečo na starosti . Myslela by som si že sa idem trošku zabaviť a nie niečo organizovať . Podla mňa je to vrcholne neslušné aby moji hostia organizovali moju svadbu namiesto toho aby sa zabávali . Bola som na svadbe kde bol dj ako starejší a poviem Vám to bol presne moment kedy som si povedala " tak takto to nikdy nechcem " preto že je fakt na dvoch stoličkách sa sedieť nedá a bolo to hrozné ! Takže sme si zavolali a zaplatili starejšieho . Tiež sme nemali odobierku ( rodinné problémy ) ale bola som šťastná že sme sa rozhodli mať starejšieho,,,a bol užasny a každý náš hosť bol s neho paf,,,,komentáre boli že ešte takého nezažili , ale každá s nás ma svoju predstavu .
Odpovedať
marienkakf pekne si to napísala :-) je to presne tak , a ten záver super . Tiež nám záležalo na tom aby to nebol alkoholik .
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielaorl Mne by nikto z našich neodpustil že musel niečo urobiť miesto toho aby sa zabával... jednoznačne som za starejšieho.. ked je skúsený tak vie veľa pomôcť už pri samotnej organizácií a následne na svadbe je to oveľa príjemnejšie a človek si môže naozaj užiť ten svoj deň D ..
Odpovedať
Profilova fotka
@sulu @ivetted abych to uvedla na pravou miru: nemame odobierku, na cepceni mame folk.soubor. Za svedky mame dva vyborne kamarady, kteri nas znaji skrz naskrz a nabidli se sami, ze nam udelaji koordinaci i program svatby. Komunikuji s nimi i vsichni dalsi kamaradi, kteri nam chteji nachystat nejake prekvapeni apod. Na tom scenari jsme se domluvili spolecne. A temi "ukoly" mam na mysli spise to ze je sepsane ze napr. druzičky roznesou pierka hostum pred obradem. Nic sileneho, navic jen s temi, co nam dami od sebe chteji pomoci.
Odpovedať
Ahojte, ďakujem za Vaše skúsenosti a rady. No tak nakoniec sme sa rozhodli, že budeme mať starejšieho, už len z toho organizačného hľadiska. Volali sme s kapelou a tí nám tiež povedali, že radšej, pri našom počte ľudí (okolo 60) by sme mali mať aj starejšieho. Len dúfam, že bude mať ešte nejaký voľný náš termín :-)
Odpovedať
@andyfr Ja si myslím, že ste sa správne rozhodli... A zabudla som tiež pred tým napísať, aby ste si nebrali kumulovanú funkciu DJ/starejší, ale to ti tiež už poradili.. A odkiaľ si? A kedy máte termín? Možno ti tu poradia niekoho :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marienkakf Ďakujem, ale máme už nejaké tipy z nášho okolia, takže budeme obvolávať... Svadbu máme už v júni :-)
Odpovedať
@andyfr tak volajte :-) Nemáš zač!
Odpovedať
@andyfr presne nad tymto som sa zamyslala aj ja.. zazila som tiez ze jeden starejsi na svadbe prilis vela rozpraval... a vsetci boli nervozni ked bolo uvitanie do saly lebo ich nebavilo pocuvat dristy, lebo boli uz unaveni po obrade a dlhych gratulaciach,,, a celkovo, ludia sa chcu na svadbe hlavne najest, napit a zatancovat si... pokial starejsi nema nejaky plnohodnotny zabavny program, ktory by sa odohraval medzi tanecnymi kolami, je zbytocny.... a celkovo este ani raz som na svadbe nazazila strajesieho, ktory by nejako extremne ludi usmernoval - organizoval... to uz vobec.. skor je to len dalsi clovek do poctu zabavajucich sa. akurat ze tomuto za cely den date aj 300 eur navyse. a tie suche hry s topankami a svadbony koc.. a pod. to si najdete aj na nete a ktokolvek z rodiny vam to precita.. a nemyslim ze by sa pri tom nezabaval aj on...
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielaorl Tak to je super že to je tak.. Dúfam že to všetko dopadne podľa predstáv.. Ja som hovorila najmä za seba a za mojich a priateľových príbuzných.. poznáme ich a vieme ako by na to reagovali..a viem že nie sme jediný... Je to na zvážení každého zvlášť že koľko chce ušetriť a čo mu za to stojí.. ja radšej si priplatím však svadba je len raz za život (dúfam že to tak aj ostane :-) ) ale budem vedieť že všetci budú spokojný a nebudem neskôr počúvať že čo všetko bolo zle.. (aj ked vždy sa nájde niekto kto nájde na všetkom chybu ale dúfam že nebude nikto nespokojný :-) ) To je môj postoj a pohľad na vec
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetted Tomu rozumím. Chápu tvůj pohled. My máme taky takovou spíše československou svatbu, snažíme se skloubit všechny možné zvyky a tradice a i průběh - by člověk neřekl, jak moc je to rozdílné :) Každopádně u nás starejší nebývá vůbec (a naopak často pomáhají kamarádi nebo rodina s nějakými věcmi), u přítele na Slovensku ano. Ale měli jsme v tomhle opravdu štěstí, že se nabídli svědci, kteří to berou fest vážně :) Ani jsme to nebrali z pohledu peněz. Organizují nám i rozlučky se svobodou, ne jen večery ale víkendové akce s partou lidí a plno aktivitami, takže je to prostě baví a chtějí nám s tím pomoci. Už se na celou svatbu moc těším, věřím, že si to užijeme. A držím palce ať to stejně dopadne i u Vás! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielaorl Ďakujem... Mi budeme mať čo robiť aby sme to skĺbili pretože ja budem mať aj s kamarátmi cca 20 ľudí a priateľ len rodinu (najbližšiu + sesternice a bratranci s rodinami) dokopy má 150 ľudí.. takže bude to zaujímavé :-D ale tiež sa na to teším..
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetted Lol, tak to jsou porádné rozdíly v poctu hostu :) Tak si to hlavně užijte a ať Vám všechno klapne :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gabrielaorl Ďakujeme... budem sa o to snažiť... :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?