Predaj šiat do Číny. Má niekto skúsenosť?

Profilova fotka
rolandaana1@gmail.com - Mrs R Land. Nekontaktovali náhodou aj niekoho z vás? Ďakujem a prajem prijemný den.
Odpovedať
Profilova fotka
@saakoo ahoj,s najväčšou pravdepodobnosťou je to podvod.mne sa v minulosti tiež ozvala pani/slečna že má záujem o šaty,mala som to na bazosi.napísala lamavou slovenčinou že má záujem,a že bude platiť prevodom a ja icham poslať poštou na adresu do USA.komunikovala som s ňou a dohodli sme sa na určitej cene aj s postovnym ktoré bolo cca 25 eur.dala som číslo účtu,oba napísala aku ma banku lenže platba nechodila..potom prišiel mail z jej banky že platbu babka odošle až keď pošlem potvrdenie o podaní na pošte..tak som teda šaty poobede podala a odoslala potvrdenie z pošty.o dve tri hodiny prišiel mail z banky že je problém s mojou bankou a že dotyčná robu prvý krát zahraničný prevod ktorý je vraj nízky(140 eur) že najskôr musím ja poslať finančnú zábezpeku platby v hodnote asi 350 USD..vtedy som sa presvedčila že je to podvod,okamžite som zavolala na postu aby blokli zásielku,našťastie z pošty ju ešte ďalej nedali.napísala som pani stiplavy mail a samozrejme sa viac neozvala..no a potom sa mi stalo presne to isté na iné šaty na tejto stránke a prišiel mi mail že je záujem niekde do Fínska..že sa nehanbia.takže za mňa nie.
Odpovedať
Profilova fotka
Jasne že ide najskôr o podvod. Mne tiež na inzerát reagovali divné osoby, ktoré riadne ani neovládali slovenčinu. Takým som ani neodpovedala.
Odpovedať
Preboha,dievcata,ja mam niekedy pocit,ze zijem v inom svete..tak ocividne podvody a vy este na to reagujete,komunikujete s tymi ludmi a posielate zasielky... Ja som myslela,ze to len stari ludia dokazu naletiet...ale je vas tu viac nez dost..
Odpovedať
Profilova fotka
@saakoo Ahoj, aj mne chodili takéto správy, napr. rolandaana1@gmail.com sa ozvala tu na mojasvadba, ďalej mi písali aj na mobil, ale to ich asi prepojilo z inej stránky (asi z Bazoša) a bola to adresa Paulalex475@gmail.com. Nikdy som na to nereagovala a šaty som pred pár dňami predala normálnym spôsobom so skúšaním, nie zasielaním ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@inull5 @ludmilka15 @miriama_dzvonikova ...Ano baby je to tak ide o podvod. Zistila som si na tuto doticku naozaj nie pekne veci. Som rada za vase odpovede, urcite my pomohli. Teda az na odpoved od @slivka77 ty si si mohla svoje ustipacne poznamky odpustit, pretoze komentare tohoto typu nikomu nepomahaju... keby ludia chceli pocuvat premudrelych ako si ty, nepisali by do fora ako je toto. Podla mna tu ludia ako si ty nemaju co robit!!
Odpovedať
@saakoo keby ludia trochu pocuvali,kedze sa o tom rozprava kazdu chvilu v televizii a pise vsade mozne,tak by nemuseli zakladat blbe otazky do fora. Ale tak co cakat od cloveka,ktory neovlada ani gramatiku.
Odpovedať
ako, to vážne sa pýtate takéto veci? predaj šiat do číny/usa/asutrálie/uruguaja a bohviekdeešte, príde mi správa lámanou slovenčinou (alebo, nazvime to pravým menom - google prekladač), a vy ešte idete sa s tými ľuďmi dohadovať? veď tie krajiny ani netušia, kde je slovensko na mape, nie ešte aby odomňa šaty chceli... ja neposielam prevodom peniaze a ani žiadne zásielky ani v rámci slovenska, keď niekde niečo predávam, všade mám len osobný odber, lebo sa nedá bohužiaľ v tomto veriť nikomu... je evidentné, že je to podvod, nereagujte na nič také a hlavne nikam neposielajte peniaze, a už vôbec nie do zahraničia cudzím ľuďom - jednoduchá vec
Odpovedať
Profilova fotka
@slivka 77 @zuzuliennka Vela ludi si je dobre vedomich tychto podvodov. Ja som potrebovala pocut konkretny pripad nejakej osoby co s tym ma skusenosti. Vy dve ste mi napusali len to co som si aj myslela. Ako vravim. Pomohli ste mi ako mrtvemu kabat. Zamyslite sa nad sebou. Lutujem ludi ktorym pisete taketo komentare pretoze potom s vami stracaju cas tak ako ja teraz. Dalej sa k tomu vyjadrovat nebudem.
Odpovedať
@saakoo tak prepáč, a čo na toto napísať? aké komentáre? narovinu treba povedať, ako to je, ale to asi nepomáha, keď sa to furt deje... to je ako deťom dohovárať, nedotýkajte sa ohňa na sporáku, popáli vás to, až to nakoniec spraví, tak čo teraz? mám ho ľutovať? no najprv ho napomeniem, aby si to uvedomilo a až po vlastnej skúsenosti a doslovnom popálení sa, to už (dúfam) nespraví.. to sa nedá inak napísať, len takto "do duše"... konkrétne prípady sú dosť jednoznačné - poslané peniaze už neuvidíš, tovar tiež, môžeš byť rada, že to dopadlo len takto a neobrali ťa cez internetové údaje z karty o všetko a dávať si nabudúce pozor... alebo sa tu ľutujme, ale potom pykajte za svoju blbosť -a neviem, kto tu s kým stráca čas, keď sú tu minimálne dve podobné diskusie, obe s neskutočným množstvom príspevkov, ako sa nechali nachytať, prišli o peniaze, dokonca sú tu printscreeny správ, kde je evidentné, že je to podvod a teraz - táto nová diskusia... asi len toľko k tomu
Odpovedať
To som ešte nikdy nepočula, že predávať šaty do Číny. Veď za prvé sa to ani neoplatí, je to ďaleko. A príde mi to aj také nedôverihodné ohľadomn peňazí :-| Veď v správach tiež dávajú koľkorázy takéto podvody. Ale ľudia sú nepoučiteľní. Každý musí prísť na to sám.
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mna kontaktovali parkrat no tomu sa nevyhnu ziadne zeny co chcu predat saty. A myslim si ze je dobre nanich upozornit. Ma tomto webe mi pisali 2. okrem rolandaana1 aj oleg31alena
Odpovedať
@saakoo a ty sa zas zamysli nad svojou slovencinou,lebo si len hanbu robis
Odpovedať
Článok sa načítava...
@saakoo :-D si ma pobavila takto na vecer :-D ... keby tu neboli ludia ako @slivka77 ... @zuzuliennka, ... dodnes by si verila, ze niekto chce od teba a od ostatnych bab za extremne vyhodnych podmienok (pre obe strany, ale pre jednu viac :-D ) kupit saty a nechat ich poslat volakde do uzbekistanu :-D ak ti to este nikto nepovedal, tak budem prva, ... si velmi naivna, ... a to ta nechcem urazat, ... myslim to v dobrom, mozno budes opatrnejsia do buducna, ked to uz o sebe vies ...
Odpovedať
a najmä si dnes treba dávať obzvlášť veľký pozor, lebo toto sú teda celkom očividné a jednoznačné prípady, ale ľudia ťa vedia okradnúť aj onlajn na ulici, viď prípady čítačiek kariet, keď prišli bezkontaktné platby; jeden čas sa aj predávali púzdra na karty vystlané alobalom, aby sa nedala karta nadiaľku cez kabelku, kým stojíš v rade na pokladňu, prečítať.. treba mať oči aj vzadu.. tak to neberte ako urážku, ale ako radu, hoci možno trochu drsne formulovanú, ale asi vždy lepšie, než prísť v priebehu sekúnd o všetko, čo máte na účtoch
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?