Svadobný deň už teraz nočnou morou kvôli rodine

ahojte kočky. prosím, povedzte mi váš názor a poraďte mi čo robiť, lebo som už vážne zúfalá. v septembri plánujeme svadbu a chcem mať na nej ľudí z rodiny, ktorých mám naozaj rada. nechcem tam mať ľudí, s ktorými sa nevidím ako je rok dlhý a nemám si s nimi čo povedať. môj otec má troch bratov, mama tri sestry. každý má 2-3 deti a ich deti (moje sesternice a bratranci) už majú 2-3 deti. keby ich mám všetkých volať, len z mojej strany by ich bolo 90. kapacitne počet všetkých ľudí máme obmedzený na 65. na svadbe chcem mať všetkých strýkov a tety, ale nechcem tam mať sesternice a bratrancov z maminej strany, len z ocovej. mama to už nejak predýchala a zmierila sa s tým, aspoň sa tak tvári ;-) ale včera som sa pohádala so sestrou, s ktorou nemám práve najlepší vzťah (ale to je o inom) a podľa nej selektujem rodinu, vyberám si sesternice a bratrancov len z ocovej strany. vraj sa patrí pozvať všetkých, lebo je to rodina, že si narobím zle v rodine, že už teraz sa na mňa niektorí hnevajú, lebo ich nepozvem a podobne. keď som jej povedala, že nemám peniaze na to, aby som platila svadbu 120 ľuďom a tiež ubytko, vznikla ďalšia hádka. mňa tiež tie sesternice nepozvali na svadbu, lebo na to nemali peniaze a vôbec mi to nevadilo. práveže som sa tešila z toho, nech si tú svadbu užijú. a tak neviem, čo robiť. miesto máme rezervované od septembra 2012, v hoteli bude aj obrad, všetko riešim s tým, že svadba bude na už vybranom mieste. mám to teraz zrušiť, a hľadať rýchlo niečo iné, niekde inde a už teraz viem, že to nebude podľa mojich predstáv, ale spravím to len preto, aby bol pokoj v rodine? a pritom viem, že nikto z celej mojej rodiny nebude pozerať na to, či som ja šťastná a spokojná. a ja mám brať ohľad na nich? z dňa, ktorý má byť jedným z najkrajších v mojom živote sa už teraz stáva jedna obrovská nočná mora. fakt neviem, čo robiť a najradšej by som celú svadbu zrušila. prosím, poraďte. ďakujem :-)
Odpovedať
Luci, snad to nebude take zle, ako to vyzera. Ludia mozno trosku pohundru, ze neboli pozvani a potom sa na to postupne zabudne. Ved ako vravis - vidavate sa zriedka, takze asi je to v konecnom dosledku jedno. Ked su Tvoji rodicia (ktori mozno prispeju na svadbu) ok s Tvojim rozhodnutim, isla by som podla povodneho planu. Sestrin nazor by som velmi nebrala do uvahy, kedze s nou nemas velmi dobry vztah a svojim postojom Ti vobec nepomaha - prave naopak. Rezervaciu podla mna nerus.
Odpovedať
ahoj. ak svadbu platite vy, vy si aj urcujete pravidla a ak sa rodina kvoli tomu hneva, s tym neurobis nic...nenechaj sa vmanipulovat do niecoho, s cim nie si stotoznena...my sme mali okolo 40 hosti a rodina bola vo vyraznej mensine....ja ju mam teda mensiu ako ty a aj tak mi boli priatelia blizsi a dolezitejsi ako sesternice, s ktorymi si nenapisem ani sms ku sviatku...tete sa to asi nepacilo, ale neriesila som to a nenechala som sa donutit k vycitkam svedomia....tvoja sestra nech si riesi svoju svadbu....ja viem, kazda rodina je ina a ty nakoniec mozno ustupis, ale naozaj si to zvaz a porozmyslaj nad tym, co take hrozne sa stane, ak neustupis...
Odpovedať
@lucy_ms prosim ta, urcite nerus svadbu. Svadba sa tyka teba a tvojho buduceho manzela. Aj keby ste urobili svadbu len o dvoch svedkoch, nikto ti nema pravo nic vycitat. a ak sa s tymi ludmi nestykas, tak preco ich volat? So slusnosti? draha slusnost. Ja osobne teda volam celu rodinu, ale nie je velka a stretavame sa vsetci stale, takze je to ine, ale napriklad moj drahy tiez nevola vsetkych. Dokonca ani bratranca ani sesternicu, vola len tych, s ktorymi sa stretavame a vobec sme ani neriesili, ze by to malo byt inak. Neviem, ci mas vydatu sestru alebo nie, ale ak nie, sama pochopi, ked bude mat pred svadbou, co to je, riesit 120 ludi, alebo nejake miesto, kde by sa vsetci vosli. Nenechaj si pokazit tento vas den, urob si tak ako chces, a maj tam ludi, ktorych mate radi, a s ktorymi chces tento den prezit. je to TVOJ den a sestra nech si pocka na ten svoj.
Odpovedať
Profilova fotka
nič nerus a urob si podla seba...vsak ty to platiš...inak moj drahy aj ja mame casť rodiny, ktorú sme nevideli hádam aj 10 rokov a tak ich proste nevoláme, sak su to pre nás skoro cudzí ludia...volame len tých sa s nimi vídame a máme ich radi :-) ...co sa týka sestry kasli na nu..mne moja sestra chcela diktovať ci mam mat zavoj alebo nie...najprv som bola z toho na nervy, ale potom som si povedala, ze je to moja svadba a bude to podla mna a basta 8-) ...urob si podla seba a vela stastia prajem :-)
Odpovedať
urob svadbu aku chces...ja to mam tak isto...mama ma 5 sestier ktore uz maju aj pravnucata a otec ma 3 sestry...takze z maminej strany volame len tety a slobodnych bratrancov a este sesternicu s malymi detmi, lebo su mi najblizsi a z otcovej strany si volam tak isto lenze tam su skro vsetci slobodni az na dvoch...a tych aj s rodinami tam chcem mat...takze z maminej strany zostavaju bratranci a sesternice ktore su uz vydate doma...u nas je to aj taky zvyk ze zenaty a vydate sa uz na svadbu nevolaju a verim ze sa urcite nikto neuraziii...ja by som sa tiez neurazila...
Odpovedať
No takze myslim si ze mame uplne rovnaky problem. Moj otec ma 5 bratov a mamina 3 surodencov, kazdy ma nejake deti a ti uz partnerov a niektori uz aj svoje deti. S otcovou stranou rodiny sa stretavame len s 1 strykom a to s niektorymi byvame v tej istej dedine. S bratrancami a sestranicami s otcovej strany si nemam co povedat nemame na seba ani len telefonne kontakty. Bol dokonca pripad, ze som pozvala jedneho zo strykov na svoje promocie a odignorovali to. Takze som nasim oznamila, ze svadbu si platim sama a pozvem tam len tych s ktorymi sa stretavame a mami ich radi, Z otcovych 5 surodencov volam len toho 1 stryka s rodinou s ktorymi sa stretavame a babku a z mamininej strany volam aj surodencov aj ich deti aj deti ich deti..... a este volam 4 moje velmi dobre kamaratky... Takze ak bude niekto hundrat tak hned im aj poviem, ze svadbu si platim sama a preto tam volam len ludi s ktorymi sa stretavam a som s nimi v kontakte lebo nemam peniaze aby som spravila svadbu pre 120 ludi.. a akoze kde je preboha napisane, ze na svadbu musis pozvat celu rodinu len preto ze sa to patri, aj ked na ine oslavy ich vobec nevolas a ani oni teba... ?? a co sa tyka tej sestry, tak ta moja tiez mala jednu poznamku - prvu a poslednu typu, ze tak rodinu nevolam celu ale volam kamaratky, tak som jej hned povedala, ze nech sa do toho nestara, ze ked sa ona bude vydavat ak sa vobec niekedy vyda, tak si moze urobit svadbu pre 120 ludi niekde v kulturaku ale ja si to svoju platim a robim si to podla seba. Tak uz potom drzala hubu a krok.
Odpovedať
Profilova fotka
Svadba by mala byt o nas :) a kazda si to tak prajeme......ale povacsine sme tie posledne.....svadba je o svadobnych hostoch aby sa oni citili dobre a spokojní...to mi povedali vsetky uz vydate zienky....to či si uz zavolas ludi, ktorých ani nepoznás je na tebe.....v tom sa nikto nemoze hnevat....a zvlast nebudu posudzovat ak ani oni teba nevolali... z toho by som si tazku hlavu nerobila. Zavolaj si tých ludich ktorých chces..a urob svadbu pre nich aby sa citili oni dobre :)
Odpovedať
1. nebuď tak negatívne naladená - VYDÁVAŠ SA :-) veď to je niečo, po čom si túžila :-) teš sa z toho, je to len raz za život (dúfam) ;-) 2. každému kritikovi by som povedala, že on mi svadbu neplatí, tak nech sa nestará, ale že ak veľmi chce pomôcť, tak nech pomôže nielen radami ale aj peniazmi - pri peniazoch asi každý stíchne, keď sa začne hovoriť o jeho príspevku :-D 3. automaticky nepozvať tých, ktorí svadbu už mali a teba nepozvali - veď toto je logické, ani sekundu by som nepremárnila rozmýšľaním nad kritikou tohto rozhodnutia. 4. neviem, prečo chcete pozvať všetkých strýkov a tety (možno chcete), ale my sme tiež "chceli" a teraz by som urobila inak ]-( aj medzi nimi by som selektovala... a presne tak, ako mi vravel inštinkt a predošlé skúsenosti! prečo som nepočúvala samu seba? 5. sesternice/bratrancov sme pozývali selektívne už od začiatku (podaktoré vydaté a tiež nás predtým nepozvali) a pre pokoj v rodine aj jednu navyše (však predsa jej sestru sem pozvali a ju nie, ako by to vyzeralo? no úúúplne normálne :-p ), ktorú som nevidela ako je rok dlhý - bola najväčšou kritičkou :-( ]-( ]-( ]-( nasr*ť jej :-D 6. deti sesterníc a bratrancov sme od začiatku nepozvali nijaké, zato deti kamošov áno a to bolo od niektorých kritiky, že mi je rodina menej ako kamaráti.... WTF?? vďaka za takú rodinu, padajte domov, keď sa vám nepáči. ]-( ]-( 8-) 8-) 7. sestra už sa vydala? tak nech sklapne.... ešte sa nevydala? tak nech si na svojej urobí ako chce a teraz nech sklapne :-D VŽDY budeš mať problémy v rodine, nech urobíš akokoľvek... skús s tými peniazmi, že nech ti prispejú, keď sú takí múdri :-p razom bude väčší pokoj ale vyrývači sa vždy nájdu :-S
Odpovedať
Profilova fotka
To máš ešte dobre. Ja mám rozvedených rodičov, mama sa 2 krát vydala a môj otec je dosť prudkej povahy a urazi sa na všetko a na celý svet. Nielen že robím kompromisy aby na svadbe vydržali každý na inej strane ale najnovšie mi otec povedal že na svadbu nejde a že sa mu nemám ozývať dôvod? Neznámy.
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy_ms ahojky :) vies suhlasim s predchadzajucimi prispevkami..my mame svadbu v juni...na ktoru sme pozvali vsetkych ktorych bolo treba :/ Teda s priatelovej strany. Z mojej by toho uz bolo az-az..je nas celkom vela..aj ked stale dufam, ze si ich tam niekde vlozim :) ale nie o tom som chcela...priatelova rodina (urcita cast) ide radsej na dovolenku a podobne ine aktivity..cize tí ludia celkom odignorovali jeho pozvanie (nemali dovod, vztahy su dobre)..ostal z toho trocha sklamany..ale povedali sme si-je to nas den! a aj keby sme tam nakoniec mali byt 5 ludia, svadbu si uzijeme, lebo sa lubime..po tejto skusenosti uz enpozeram na to co by si sirsia rodina zelala! Oni so mnou zit nebudu. Bude so mnou zit on-najlepsi muz na svete :) Vsetko dobre dopadne :) drzim palce :)
Odpovedať
baby, ďakujem vám veľmi veľmi, hneď mi je lepšie :-) ja som z tých, ktoré sa vydávať nikdy nechceli, všetky tradície obchádzam z ďaleka, ale toho môjho Mira tak veľmi ľúbim, že som si povedala, ok, vydám sa. aj tradície a všetky povery som už naštudovala :-) na svadbu nám dajú časť naši, zvyšok si platíme my. keď som riešila s mamou moje sesternice z jej strany, nebola veľmi nadšená z toho, že ich tam nechcem. a kvôli mame ma to aj mrzí a sama so sebou som riešila to, či budem šťastná na svadbe ja, lebo je tá svadba taká, ako chcem, alebo bude šťastná moja mama, lebo sú tam aj ľudia z jej strany. a keď tam nebudú, mama nebude šťastná, ja tiež nebudem, lebo ona nie je. potom som jej to povedala a nejak to akceptovala, aspoň navonok. a viac to neriešime. na druhej strane si vravím, prečo ja mám pozerať na druhých, keď oni nepozerajú na mňa. detinské? možno. tá naša family je fakt komplikovaná. a čo sa týka mojej sestry, je odo mňa o 10 rokov staršia. raz sa už vydala, po 10 rokoch sa rozviedli. svadbu im platili rodičia. potom mala priateľa, s ním jej to nevyšlo, tak je teraz s dvomi deťmi sama..
Odpovedať
@lucy_ms kašli na sestru, ona už svoju svadbu mala, mohla sa realizovať :-) keď ti chce kecať do toho koho si tam pozveš, tak nech ti na to prispeje .. teš sa na svoju svadbu a nenechaj si ju nikým a ničím pokaziť ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som na to stanovila jednoduchý kľúč. Samozrejme pozvem len úplne najbližiu rodinu. Na tých ľudí nemôže nikto namietať že "prečo oni áno a my nie?" Sú to rodičia, starí rodičia, krstní rodičia, sestra s rodinkou a dosť. A z ostatnej rodiny pozvem tých, ktorí pozvali mňa keď mali svabu. Tým pádom sa to celé minimalizuje a nikto sa nemá prečo urážať ;) Milá @lucy_ms, držím ti palce!
Odpovedať
Profilova fotka
tak mi to máme iné v tom,že pre oboch to je druhá svadba...budeme mať vyše 50 ľudí..25 z toho je rodina vrátane nás...my dvaja a našich 5 detí(on 3 ja 2,jedna dcéra aj s frajerom..takže len nás je 8)).Teda 17 ľudí sú hostia z rodiny..ostané sú kamaráti a kolegovia a je mi srdečne jedno ,kto si čo myslí.my sme sa aj napočúvali,že na čo robíme svadbu,že my sme už každý jeden čurbes mali...:-) akože čo mám ja zo svadby môjho priateľa s jeho ex..ozaj neviem..ale tak čo už. A my sa aj rehoceme,že na prvých svadbách sme mali tých,ktorých sme tam museli mať a teraz budeme mať tých,ktorých tam chceme mať. ;-) NEDAJ SA,STOJ SI ZA SVOJIM...NA SVADBE MÁS BYŤ ŠŤASTNA HLAVNE TY A TVOJ BUD.MANŽEL.
Odpovedať
Lucy urob to ako ty cítiš a čo ty chces. Predsa je to len tvoja svadba a nie niekoho iného. Ja mám podobný problém lebo nechcem volať maminho brata a svojho brata a otec sa mi už vyhráža, ze ak tam nebudú oni tak ani on nepríde. Ja som povedala, že je to moja svadba ja si ju platím a chcem tam mať ľudí ktorých mam rada. Nemôže ta niekto nútiť pozývať ľudí ktorých ty na svadbe mať nechces. Je to tvoj najkrajsí den v živote tak si ho nedaj pokaziť. Držím palce pri rozhodovaní. Veľa štastia.
Odpovedať
No, mne keby mala prist cela rodina, tiez sa nezmestime (mamina sestra ma 7 dospelych deti, niektori uz s rodinami) - a z nasej strany by bolo viac ludi ako zo zenichovej. Pozvem ich, ale s tym, ze nejak dam najavo, aby sa dohodli, kto pride. Dalsia vec, tiez mam v rodine ludi, ktorych nechcem na svadbe, lebo jednak spolu nekomunikujeme a jednak nechcem aby mi tam niekto kazil den, ktory ma byt krasny. No a tretia vec, hoci som typ, ze sa snazim vyjst v ustrety ocakavaniam, tak nechcem byt ich otrokom. Je to moja svadba, urobim ju podla seba. Ak dodrzim vsetok zakladny bonton, nemam najmensie vycitky. Kamarat mi nedavno hovoril, ze ved ani druhym ludom nediktuje, ci ho maju pozvat a ako ma svadba vyzerat, tak preco by sa mal prisposobovat predstavam hosti, ked si organizuje svadbu. Musim povedat, ze niekedy clovek potrebuje taketo jasne slovo pocut. Pomohlo mi to.
Odpovedať
Máš ideálne odôvodnenie - ty si na svadbe sesterníc nebola, tak prečo ich máš pozývať na svoju... Tieto hlúpe ohľady a názory - že čo by rodina povedala - to rieši asi každá nevesta. Povedz si - aj rodičom a sestre - že je to tvoja svadba, nechceš ju mať veľkú, rozpočet ťa nepustí a chceš tam mať aj iných ľudí, ktorých máš rada, nielen rodinu. Čudujem sa, že ťa v tom nepodrží práve vlastná sestra. U nás to tiež bolo spočiatku celé zlé, otec je z piatich detí, jeho sestra má štyri deti, ani s jedným nie som v kontakte a nezáleží nám na sebe, ako decku mi robili zle, vždy som bola tá z Bratislavy a dávali mi to vyžrať... tak som povedala, že ja ich na svadbe nechcem. Najprv boli ťahanice, že sa určite urazia a tak... a potom to ocino konečne pochopil, povedal sestre, že ju a jej muža pozývam, ale zo sesterníc si volám iba dve z jeho rodiny (dcéry iných jeho súrodencov, ktoré sú mi najbližšie) a bodka. Zatiaľ sa nikto neodúval, dúfam, že ani nebude a veci sa nebudú meniť, vysvetlil jej, že nás nepustia financie, ani kapacita miestnosti, kde sa ideme brať. Teraz sa trochu handrkujeme preto, že naši tam chcú mať maminých krstných, ktorí pozvali na svadbu svojej dcéry ich a ja im vysvetľujem, že pre mňa sú to prakticky cudzí ľudia... no dúfam, že aj toto sa rozchodí. Vieš, na začiatku plánovania svadby máš pocit, že musíš každému vyhovieť a každého zavolať, aby sa niekto neurazil... ale ja osobne čím som bližšie, tým viac si uvedomujem, že to je výnimočná príležitosť, a ešte aj výsostne naša výnimočná príležitosť. Že máme právo zavolať si koho chceme a vybrať si ľudí, ktorých budeme mať v ten deň okolo seba. Dnes ľutujem, že som pozvala pár ľudí v prvom afekte a pocite, že by sa to malo, ale už sa to nedá odvolať. Preto si dobre premyslí, koho tam chceš v prvom rade srdcom :-) Držím palce.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesiacik25 ja nesuhlasim s tym, ze "svadba je o svadobnych hostoch aby sa oni citili dobre a spokojní" a "povacsine sme tie posledne" ... svadba je v prvom rade o novomanzeloch, je to ich den a hostia su "iba" POZVANI, oni svadbu neorganizuju, cize by k tomu mali aj adekvatne pristupovat... kto si necha udalosti prerast cez hlavu, ten na to doplati, lebo vsetkym sa neda vyhoviet a potom budu mat dotycni novomanzelia hlavu v smutku, ze kazdemu ustupovali a nemali svedbu podla svojich predstav, ale podla predstav x inych ludi... :-| k problemu @lucy_ms my sme nieco podobne riesili s hostami z manzelovej strany, jeho mama je z 6 tich deti a otec zo 4, vsetci maju rodiny, niektori uz aj vnucata... tych uplne blizkych, kde su casto v kontakte sme pozvali; tych, s ktorymi sa stretava len prilezitostne sme zaniesli oznamenie s tym, ze pozvanka je z kapacitnych dovodov pre dve osoby a je na nich, koho za ich rodinu vyslu. Mysim, ze dost rozhodlo aj to, ze svadba bola v BA a niektori clenovia rodiny nechceli na svadbu tak daleko cestovat.
Odpovedať
ahoj. Velice podobne sme na tom. Tiež máme svadbu v septembri, tiež tam nebude celá robina a tiež mám sestru, s ktorou si moc nerozumieme. Ja som povedala hneď na začiatku, že ja tam pozývam tých ľudí, ktorých tam naozaj chcem. Možno ich bude lne pár a skôr kamaráti ako rodina, ale tí ľudia sú mi bližší a s nimi ten deň aj chcem prežiť a nie síce s rodinou, ale ktorú ani nepoznám poriadne. To je môj názor a budem sa ho držať. Stačí, že z priateľovej strany tam budú ľudia čo nemusím, ale oni musia pozvať všetkých, lebo ako by to vyzeralo, mne je to úplne jedno ako to vyzerá, ale oni nech si riešia ako chcú. Takže nič neruš, urob si ako ty chceš, lebo potom budeš ľutovať, že si si to neurobila ako si chcela ty, ale ako tvoja rodina, teda tak som počula od žien, čo už mali svadbu a tak to zhodnotili.
Odpovedať
lucy, ja tiez nevidim dovod pozyvat sesternice, ktore teba na ich svadbu nepozvali a uz vobec neries co by na to povedala rodina. a vtedy ta rodina nehovorila nic ked teba nepozvali? vtedy im to neprislo neslusne? tak co zrazu riesia teba? fakt nechapem niektorych ludi-oni nepozvu ale sami by sa natlacili vsade ]-( sestra detto-lahko sa jej hovori ked si svadbu neplatila sama-ved nech ti prispeje ked je taka mudra. ale nie je to len o peniazoch-aj keby si ich mala nadmieru, je to snad tvoj dena ty rozhodujes aj s drahym koho tam chcete mat-a tiez nechapem ze niekto s kym nie si skoro vobec v kontakte by pocital s tym ze ide na tvoju svadbu :-S to uz rovno mozes volat cele pribuzenstvo do piateho kolena a spoluziacky od materskej skoly :-| niektori ludia to maju nejake pomylene :-p
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) myslím, že takmer žiadna svadba sa ešte doteraz nezaobišla s takýmto problémom .. ani my nie sme výnimka..z mojej strany je to tak, že si pozývam len blízku rodinu, s ktorou som takmer vždy v kontakte - a to 2 otcovi bratia (jeden z nich s rodinou (3 deti))..mama má tiež dvoch súrodencov, ale už teraz viem, že jej brata nepozývam, nemáme žiaden vzťah a jej sestru s mužom - to si ešte rozmyslím..ich deti (teda moje sesternice) pravdepodobne áno, ale asi len jednu z nich s manželom a dcérou..s druhou nie som veľmi v kontakte, ona je nejaká svetová DJ-ka, a v soboty robí diskotéky :D starých rodičov mám troch, ale naisto viem, že mamina mama nedôjde, z ocovej strany snáď prídu..tu však nastáva "malý" háčik..naši sú rozvedení..otcovi rodičia pripisujú vinu výrazne mojej mame, takže dedo povedal, že nepríde, tak aj babka povedala, že keď dedo nie, tak ani ona..s čím ma vážne už začínajú s..ť ... otec je druhýkrát ženatý, ale do našej svadby bude asi aj druhýkrát rozvedený, takže tu nastáva ďalší problém, že jeho rodičia majú ďalší dôvod na nenávisť a teda dôvod neprísť, ak pozvem aj otcovu druhú "ešte zatiaľ" manželku..potom už len krstných rodičov s deťmi, ale bez partnerov! Platím si to sama (s pomocou starých rodičov), takže si o tom aj viacmenej rozhodujem..problém je ale na snúbencovej strane, lebo jemu to platia rodičia, a tí chcú pozývať ešte aj horných a dolných susedov, lebo je to prvá svadba v rodine, a ešte k tomu najstaršieho syna..no skrátka, jedna telenovela je NIČ oproti tomuto! :D takže nevešaj hlavu, svadbu určite neruš..je to váš deň :) moja matikárka na strednej nám zvykla hovoriť: "keď sa Ti niečo nepáči, tak sa hoď pod vlak" :D trochu drsné, ale myslím, že by si nemala dbať na reči rodiny..ono sa na to aj tak časom zabudne..:) držím palce ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@lucy_ms my si tiež nemôžme dovoliť volať všetky sesternice a bratrancov nakoľko sestra má svadbu 20 tého a my 27eho apríla .... tak voláme tých s ktorými sme v kontakte a stretávame sa bežne ..... tiež tam nechcem ľudí ktorých nevidím aký je rok dlhý a na ulici sa iba pozdravíme takže ja by som si s tým ťažkú hlavu na tvojom mieste nerobila ...... veď ak by niečo tak chvíľu pohučia a potom bude všetko ok a keď sa s nimi nestretávaš tak ti to môže byť v skutku jedno..... toľko môj názor .... držím prsty aby si to zvládla a aby bolo všetko podľa tvojich snov a bredstáv, lebo sama dobre viem, že sa to nemusí podariť ( ja mám budúcu svokru, ktorá nám to znepríjemňuje a priateľ sa s ňou nechce hádať lebo je jej miláčik tak jej na všetko prikývne)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
baby, tie nase slovenske "zvyky".....co na to povedia ludia.....toto sa tak patri....oni to mali tak, je to dobre, preto to tak musime mat aj my :-. .....toto je vseobecny usus, ktory je nam od detstva vtlkany do hlavy.....mne sa otvara nozik vo vrecku ked pocujem tie slova ]-( ...kedy konecne pardon za vyraz starsie generacie, pochopia ze dnesny svet je taky a uz davno si my mladi nerobime starosti s tym, ze kto si co o nas co mysli...len je tazke mat v pazi ked na buducu nevestu tlaci cela rodina a namiesto toho aby sa tesili z radostnej udalosti jej zneprijemnuju akukolvek zmienku o svadbe...je jasne,ze sa potom neda z toho tesit a clovek NIKDY nevyhovie vsetkym.... :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?