Mám povedať nastávajúcemu o minulosti?

Ahojte, priateľ ma požiadal o ruku, čo som čakala a aj v to dúfala, takže som povedala áno. Mám však nejakého kostlivca v skrini z minulosti a neviem, či mu to mám povedať a dúfať, že to predýcha alebo mu nič nepovedať a dúfať, že sa to nikdy nedozvie (resp. keď sa to dozvie, rozdýcha to). Doteraz som nenašla odvahu mu to povedať, ale teraz, keď sa náš vzťah posunul ďalej, tak mám dilemu či áno alebo nie. Ako ste sa vysporiadali s takouto vecou, ak ste mali nejakú čiernu škvrnu na svojej minulosti?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jane98:

Ahojte, priateľ ma požiadal o ruku, čo som čakala…
@jane98 Ahoj, no neviem akeho kostlivca myslis, ale ak to ams v sebe uzatvorene a vlastne to nebude ovplyvnovat tento tvoj dalsi vztah o nicom by som mu nehovorila naco. Ak je to nieco co by mohlo ovplyvnit vasu buducnost tak by som pouvazovala.Tazko radit kedze neviem o co ide. :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 17kris:

@jane98 Ahoj, no neviem akeho kostlivca myslis, a…
@17kris Pred 7 rokmi, keď sme ešte o sebe netušili, som robila asi 3/4 roka prostitútku najskôr v erot. klube, potom na priváte a bola som podmienečne odsúdená za krádež (trest mám zahladený, nie je vo vypíse z TR). Plus nejaké drogy. Ale pred 6 rokmi sa zo mňa stal úplne nový človek, za minulosťou som urobila hrubú čiaru, skončila som VŠ. Neviem teda vôbec :(
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od jane98:

@17kris Pred 7 rokmi, keď sme ešte o sebe netušil…
@jane98 na milion percent by som mu to povedala. Naozaj. V blizkom okoli mame uz s prepacenim skusenosti, s roznymi kadejakymi "problemami" niekto s alkoholom, niekto s gamblingom, musia to ti partneri dopredu vediet ak niekto nejakeho kostlivca v minulosti ma. Ak by sa to totiz napr. dozvedel partner po sobasi a nerozdychal to, je to jeden z dovodov na "anulovanie" manzelstva/vyhlasenie manzelstva za neplatne, a toto viem priamo od farara (ak sa teda chcete brat v kostole), pytala som sa na to na pouceniach kedze som bola zvedava ci uz teraz rozvedenych znamych by vobec bolo to manzelstvo pravoplatne. Aj ja mam napr. svoje chyby za sebou... som rozvedena, mam dieta z predosleho vztahu,... moj muz ma miluje taku aka som, vsetko ma nieco naucilo, a nejako ma formovalo. Moje predosle preslapy vie vsetky, zmieril sa s tym a dceru vychovava akoby bola jeho. Tak isto aj ja viem jeho minulost aj s "preslapmi" (teda aspon dufam ze viem vsetko🤣). Ked sa milujete, mali by ste si asi povedat vsetko a ist do noveho zaciatku s cistym stitom. Ale teda toto je len moj nazor. A vy mozete mat iny. Ale keby si predstavim seba v danej situacii ja by som bola strasne v strese a bala by som sa, ze sa to dozvie niekedy od niekoho ineho a to by bol pruser. Nahoda je blbec.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klaudif:

@jane98 na milion percent by som mu to povedala. …
@klaudif No, asi to nejak tak spravím. Priateľ je pomerne liberálny človek, mohol by to spracovať, aspoň teda dúfam. Problém je trocha v tom, že on ma považuje za strašnú "slušáčku" a intelektuálku, na VŠ mi červený diplom unikol o vlások a za diplomovú prácu som dostala cenu rektora. V práci (firma zaoberajúca sa biometriou) som sa po pol roka vypracovala na teamleaderku, takže ak mu toto poviem, nechcem vidieť jeho výraz tváre. Zrejme ho to dosť prekvapí, ale ja som z toho fakt na nervy, lebo neviem, čo mi na povie. Možno mi ani nebude veriť, pokiaľ mu neukážem pracovnú dohodu z toho bordelu a rozsudok. Urobím to každopádne a potom sa tu "pochválim" tým, ako to prijal.
Odpovedať
Profilova fotka
Neurobil by som to, považuje Ťa za inteligentnú slušáčku a taká aj si, tým čo si dosiahla a urobila hrubú čiaru za minulosťou. Obrovitánsky Ťa obdivujem a hovorím to s plnou vážnosťou ako opačné pohlavie. 99 percent báb má pred svadbou viacero sexuálnych pomerov s viacerými chalanmi a nič sa nedeje, nespovedajú sa potenciálnemu partnerovi. Marišu a iné dnes kde kdo skúša, ale hlavné je to, že si to zavrhla. Ruku na srdce, či si niekto niečo v živote neukradol len tak, alebo mal zlý príklad, alebo ho niečo k tomu prinútilo. Nie je o tom záznam, toto vôbec nerieš ! Si tu dnes iná žena, ktorá sa Teší zo života a na skvelú budúcnosť s rodinkou. Ak by sa niečo dozvedel, bude za Vami skvelý vzťah a bude Ťa chcieť mať takú ako Ťa spoznal - úžasnú, inteligentnú, rozumnú..Je to Tvoje víťazstvo nad sebou samou, buď na seba pyšná!!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jane98:

Ahojte, priateľ ma požiadal o ruku, čo som čakala…
@jane98 ak si sa za minulostou spravila hrubu ciaru a nechces s tym nic mat tak mu nic nehovor. Ked povies niekomu veci ktore uz nevies zmenit ako je minulost a toho druheho to nevybuduje ale znici tak to isto nehovor. Nie je to "klamstvo" alebo "zatajovanie" pokial sa s tym uz ty nestotoznujes a minulost je naozaj minulostou vtedy to riesit je naozaj bezpredmetne :) vysporiadaj si ty svoje srdce, oddel sa od minulosti hrubou ciarou a zacni s novym stitom :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ide o to, ci by to pochopil. Jedna vec je, ze je liberalny a pocuje o tom len z okolia a nijako sa ho to netyka, druha ale moze byt, ked bude mat doma zenu, ktora take remeslo vykonavala. Vacsina zien dnes ma minulost a aj partnerov, ci dlhsie vztahy alebo jednorazovecky, ale zalezi naozaj na nom ako by to zobral, keby vedel, ze to bolo za peniaze. Takisto je otazka kolko ludi to o tebe vie a kto mu to moze omylom povedat. To by bolo horsie podla mna, ako keby to vedel od teba. Mozno nemusis povedat vsetko, mozno len "to najhorsie",... je to tazke. Ale ja by som asi pokojnejsie spavala, ak by to vedel. Nesudim ta, je velmi fajn, ze si s tym sekla a si iny clovek a drzim palce, aby to aj on pochopil a takto vnimal.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?