Výber oddávajúceho. Ako to funguje na Slovensku?

ahojte kocky, neviete mi niektora poradit ako je to na Slovensku s vyberom oddavajuceho? budeme mat svadbu v sobasnej sieni v Bratislave a moja kamaratka ako poslankyna moze oddavat v Banskej Bystrici. bola by som rada, keby oddala aj nas v Bratislave - mate niekto s tymto skusenost? cez koho/co ste to vybavovali a co k tomu potrebujem??? vdaka vopred
Odpovedať
halooo, neviete mi niektora pomoct? uz som aj studovala zakon, ale nie je to tam jednoznacne napisane... aspon podla mna... zacinam byt zufala =-)
Odpovedať
ahoj kt, nie som sice na toto odbornik, ale ako mi je zname, pravomoc na oddavanie ma starosta/primator toho mesta, kde sa sobasis. on este deleguje par poslancov z miestnej spravy, ktori potom v zastupeni sobasia tiez. z tohto mi vyplyva, ze ak silou mocou chces, aby ta oddavala kamaratka poslankyna, mala by si sa sobasit v tom meste, kde posobi ona. ak sa chces v bratislave, zrejme ti zostavaju len tamojsi poslanci. my tiez chceme, aby nas zosobasil nas kamarat poslanec, ktory to vsak normalne nerobi, ale poprosili sme ho, nech si to vybavi u kamarata primatora :-) tak uvidime.
Odpovedať
ivica, vdaka za odpoved-. skoda, ze je to tak viazane na mesto, mam celu rodinu v Bratislave, asi by som sa zblaznila, keby som ich organizovala do Bystrice kvoli kamoske. Ale ak sa nevezmem tam, zabije ma zase ona... Prihlasila sa na oddavanie kvoli nam a teraz nas kazdy sobas, na ktory musi ist, potichu preklina... ;-) lebo, ked uz moze oddavat, tak MUSI oddavat... tak to s kamaratom este zvazte, nech sa neocitne/s v podobnej situacii
Odpovedať
ahoj, neviem či ti poradím, ale skúsim to. My budeme mat svadbu síce v kostole, no takisto nás bude oddávat iný kňaz (rodinný známy), ktorý je z inej farnosti. Myslím, že je to len na dohode medzi tvojou kamarátkou a vaším primátorom. U nás problém nenastal, kostol nám uvolní bez problémov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?