Môj ženích je zo zahraničia, potrebujem pri obrade prekladateľa?

Caute kocky, moj priatel je zo zahranicia a chcem sa spytat ci neviete ako to musi byt na obrade. Staci ked je cely obrad po slovensky? Alebo musi byt nejaky tlmocnik - musi prekladat cely obrad alebo iba urcitu cast?? Dakujem:)
Odpovedať
Profilova fotka
@veronicka22 nam povedali ze musime mat prekladatela, ale dostali sme noveho farara a ten povedal ze nemusime. Neviem ci on rozprava po anglicky, lebo to nam len tak spomenul ked sme uz odchadzali a ja som sa ho uz nestihla opytat ako to mysli. budem vediet viac vo februari:-)
Odpovedať
Profilova fotka
@veronicka22 ahoj moj priatel je anglican a svadbu mame na slovensku.sobas mame civilny a bude aj prekladatel ale povedali mi ze moze byt aj nejaka kamaratka ktora vie dobre po anglicky.
Odpovedať
Ahoj. Musite mat prekladatela, alebo farara co rozprava oboma jazykmi. Ak zenich alebo jeden zo svedkov nebudu rozumiet, sobas moze byt vyhlaseny za neplatny.
Odpovedať
dakujem. Lebo ja som pocula ze zo zakona je dane ze musi byt prekladatel, teda tlmocnik. Neviem vsak si staci ked bude prekladat iba tu cast kde sa berieme, alebo musi prekladat viac z omse. Neviete?? A este jedna vec- musi to byt tlmocnik s titulom nejakym, alebo staci ked to bude moja kamaratka, ktora ma diplom z toho jazyka.
Odpovedať
@veronicka22 myslim, ze kamaratka uplne staci. My sme sa pytali na matrike, ci musime mat oficialneho tlmocnika ked farar rozprava oboma jazykmi a povedali nam, ze to staci. Ide o to, ze aby zenich a svedkovia rozumeli co podpisuju :). Ale neviem, ci musi byt na cely obrad alebo nie.
Odpovedať
@daniela266 vy mate teda tlmocnika? kde mozem nejakeho zohnat? Keby som si vsak zavolala kamaratku - musi mat nejaky diplom z toho jazyka? Kde to zistim? Dik
Odpovedať
Profilova fotka
mne povedali na matrike, ze staci ak ma statnicu z anglictiny
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?