Cirkevný obrad pod holým nebom

Ahojte dievcata, vedeli by ste poradit, aka je aktualne situacia s cirkevnym obradom pod holym nebom? Je to mozne? Docitala som sa vselijake nazory, aj take, ze je to mozne, aj take, ze urcite nie, tak by som chcela vediet, ci ste sa o to niektora v poslednej dobe aktivne nezaujimali a ci nemate prehlad. Dakujem! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@valery11 Tak tam jej cirkevny obrad nespravia ani keby sa na hlavu postavila, miesto nie je vysvatene. @mumka My sme mali cirkevny obrad vonku a to pred vysvatenou kaplnkou u nas v obci, kde sa robia 2-3 krat do roka normalne omše. Spytali sme sa našho pana farara, ten sa spytal biskupa a biskup povolil, že veď je to vysvatene a krasne miesto a ešte dodal, že na miesto obradu aj tak nezaleží dôležité je čo nosíme v srdci.
Odpovedať
Profilova fotka
@mumka Tak ako napisala michala.s da sa spravit cirkevny obrad vonku ale podmienka je ze to musi byt pri nejakej vysvatenej kaplnke, pripadne malom kostoliku a podobne. Proste malo by to byt nejake “nabozenske miesto” nie len na holej luke alebo v zahrade a podobne. Takze myslim ze v tom penzione co spomina valery11 to urcote nepojde pokial tam nemaju nejaku kaplnku alebo nieco podobne.
Odpovedať
možno je to podobné, ako s civilným. keď chceš mať civilný vonku, musí tam byť nejaký štátny symbol a svadba môže byť. napr. švagriná mala svadbu v parku, chlapík z obecného si priniesol na stôl vlajočku a sobášil. možno aj farárovi by stačilo priniesť si nejaký cirkevný symbol a bolo by. ale moja.... nie je farár ako farár. v poslednej dobe som sa poväčšine stretla s tým, že hľadajú spôsoby ako človeku nevyhovieť
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
uvažujeme nad svadbou na hrade - v podstate kaplnka tam je, kde sa kedysi omše slúžili, len teraz zisťujem, či vôbec má zmysel to začať riešiť. no asi bude najlepšie zavolať kňazovi, čo nás má sobášiť :-) nemáte niekto nové skúsenosti, infošky? ďakujem:)
Odpovedať
dievcata, trosku faktov: pocas Cirkevneho obradu, ako isto viete, sa vykonava aj manzelska prisaha, ktoru vyslovia obaja novomanzelia: "Pred oltarom nasho pana Jezisa Krista prisaham, ze svoj manzelsky slub dodrzim." Verim, ze je to odpoved na Vase otazky. Svadba musi byt v kostole, alebo v kaplnke, pripadne v tesnej blizkosti tychto miest. Cokolvek ine je nepripustne podla Cirkevneho prava. Ak vsak v "tuzbe po romantike" budete hladat knaza, ktory Vas zosobasi niekde pri jazere, alebo na luke, alebo na hoteli, tak urcite najdete. (aj medzi knazmi su taki, ktori porusuju ovela horsie veci). Chcel som tym len povedat, ze to nie je o hladani ako clovek vyhoviet alebo nevyhoviet, ale o principe sviatosti manzelstva ako takom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?