Chcem druhú svadbu v kostole

Profilova fotka
Ahojte chcem sa spýtat či mi viete poradit. Teraz som sa vydala a ešte by sme chcely mat svadbu aj v kostole ako to bude prebiehat ked už mám nové meno aj doklady. A svadbu by sme chcely v manželovom meste. Možno to bude smiešne že dvakrát sa vydávat.
Odpovedať
mozte si dat iba posvatiti manzelstvo lebo civilny a cirkevny sobas je rovnocenny a neni to az take divne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Myslím že stačí zájsť na faru a tam Ti poradia.Nie je to smiešne dvakrát sa vydávať, veľa je tu takých.tak len do toho ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem , a možem byt vo svadobných šatách nie? Chceme komplet len v kostole. =-)
Odpovedať
Profilova fotka
Moja sesterka mala najprv uradny sobas a potom asi o dva mesiace cirkevny. A bolo to so vsetkym vsudy :-D Biele saty, obrad, hostina, redovy... Vlastne ide o to, ze pred Bohom ti uradny sobas neplati, takze z cirkevneho hladiska budete manzelia az po obrade ;-) , tak preco to neoslavit poriadne ? ;-)
Odpovedať
kafetalerkaz, tiez si myslim, ze to nie je smiesne vydat sa aj v kostole. Ak to tak chcete, tak je to super a doda to dalsi rozmer vasmu vztahu. Co sa tyka svadobnych siat a velkej oslavy, tak by som sa zariadila podla toho, ci bola svadba na urade velka alebo mala. Ak ste mali na civilnej svadbe vela hosti, ty si mala krasne slavnostne svadovne saty a bola velka hostina, tak by som sa uspokojila s niecim mensim, aj ked stale slavnostnym. Ale ak ste mali civilnu svadbu malu, tak preco to teraz neurobit so vsetkym ako ma byt. Ale zariadte sa v prvom rade podla toho, ako to chcete vy.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Profilova fotka
Ahoje babenky. Mozte mi prosim poradit ako to je s obruckami v kostole(kto ich nesie) a tak isto aj krizik? Mam v tom mix... Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, nam niesol obrucky nas 4 rocny synovec. Isiel predo mnou a na vankusiku mal nase obrucky. Krizik mala na starosi moja sestra -svedok, dohodli sme sa tak s fararom, ze od nej si ho bude pri obrade pytat.
Odpovedať
j.j ja som tiez mala brat bud. svagrovcom obrucky, no este pred obradom si ich farar vypytal na tacku a boli cely cas tam.
Odpovedať
ja mam trosku vaznejsi problem. dnes som sa dozvedela dve veci. ak budem mat svadbu v kostole, moj otec mi na nu nepride. ak budem mat civilny sobas {priamo v mieste oslavy}, moja starka mi na nu odmieta prist. dost ma to znechutilo, ze sa nehladi na to, co chceme my. aj sme rozmyslali, ze po tom civilnom si urobime aj cirkevny, vsak s tym problem nie je, ale starka mi neveri, ze to len tak hovorim. no bolo mi toto treba? :-( ako ju presvedcit?
Odpovedať
Profilova fotka
amu...tak toto by som nexcela zazit...my sme sa dohodli tak, ze najprv budeme mat sobas na matrike a mozno do roka aj v kostole...ale u kazdeho je to ine
Odpovedať
amulienka tak to mate blbe - ja niektorych ludi nechapem ja by som to spravila tam kde to chcem ja a nie kde to chce robina :-(
Odpovedať
Profilova fotka
yvett..suhlas :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tanusha - a nemozete spravit hned cirkveny, aby ste sa vyhli matrike ? :-.
Odpovedať
mne niesol maly synovec vankusik..a cely cas,ked si to nacvicoval,tak to poctivo niesol..a naostro to chytil za stuzky :-N :-D amu..urcite si to spravte tak,ako to chcete vy dvaja..tak ako to citite..pokial nejdu ti ludia na tu svadbu kvoli vam,tak tam ani ist nemusia..mne dva dni pred svadbou zacal vymyslat vlastny otec..a to mu svokor potom nadaval,ze ci sa nehanbi spravit nieco take vlastnemu dietatu..
Odpovedať
Amulienka - ja by som konala podla seba, proste ked chcete cirkevny obrad, tak naco vobec robit civilny. U nas plati iba jeden (cirkveny alebo civilny - ale da sa spravit vsetko dodacne ako je hore uvedene... baby napisali) Ja by som sa nepytala, spravim si podla seba (proste tak to citim) :-D Kto ma chut pride hocikde aj na druhy koniec sveta.... Vzdy budu ti, ktori ti budu protirecit a to vobec nemusis nikoho presviedcat :-S Pozvanie sa neodmieta. ;-)
Odpovedať
LeaTea - tak ste si uzili pekne :-) Aka bola svatbicka ? horucava ? Gratulujem dodatocne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
radli...my prvy xceme na matrike...a ten cirkevny kvoli starym rodicom aby mali oni dusu na pokoji...cirkevny bude spojeny so slavnostnym obedom no a keby sme sa mali brat tajne tak to by som strasne xcela v sydney pri budove opery :-)
Odpovedať
radli..dakujeme..uzili sme ju..aj ked ako host si to clovek viac uvedomuje.. co viem,tak na svk mozes mat po civilnom cirkevny..naopak to nie je mozne..lebo cirkev neuznava civilny..ale urady uznavaju cirkevny..
Odpovedať
Ahojte dievcence, viete mi prosim poradit, ked chcem mat sobas v kostole ci musi byt svedok pokrsteny a viac? moja svedkyna totiz nie je ani pokrstena, tak sa bojim, ci s tym bude nejaky problem.
Odpovedať
geni..vraj to netreba..ale su knazi,ktori si na tom zakladaju..aj ked ty si mozes zmenit svedka na poslednu chvilu..ako sa to stalo mne..
Odpovedať
genialitka tak nam vravel farar, ze to vobec nie je treba :-)
Odpovedať
preco si si menila svedka? kvoli fararovi? teda ak to nie moc osobne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
mat cirkevny sobas len kvoli starym rodicom mi pride maximalne pokrytecke, ale proti gustu... moja kamoska si brala neveriaceho, jeho rodina su stari prespuraci, on chcel mat svadbu v Primacialnom a nevesta katolicky obrad... a tak bolo, najprv mali civilny sobas v Primacialnom a o dve hodky neskor cirkevny obrad v Blumentali... a vyhovelo sa obom (ale vychadzalo sa pri tom z toho, co chceli snubenci, nie rodina) svedok nemusi byt pokrsteny, lebo z "cirkevneho" hladiska svedka netreba, je to "civilna" zalezitost ;-)
Odpovedať
Tanus - tak sa zoberte tajne....to bude skvele ;-) Mna by to vcelku bavilo len so svedkami na super mieste :-D
Odpovedať
LeaTea - to tak asi vzdy byva, clovek chce mat vsetko perfektne a pod palcom (ako sa hovori) a uzije si to maximalne host. Ale hlavne ze je pohoda a mali ste z toho radost, pekny dnik vam vysiel a este krajsi datum ;-)
Odpovedať
Baby, pozrite si album Henrientky, ktora si uskutocnila svoj svatobny sen..... dalej uz nepisem...stacam rec =-) a cumim ako 'puk' :-D http://www.mojasvadba.sk/album/album....
Odpovedať
ja vas chapem, ze naco civilny, rovno cirkevny, ale my nechceme obrad na matrike, ale v mieste oslavy a mimo okres a tam knazi ist nechcu. darmo, starke su aj stara skola, takze budem dufat, ze to na mna len skusa, ved ja viem, co ju to stalo sil aby som mala vsetko az po birmovku. ale starka mieni, vnucka meni... :-S ja len chcem nejaku radu aby to lahsie predychala, aby sa tesila aj na tu druhu vec. ked ona straaaasne chce aby sme si tu lasku vecu PRISAHALI.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?