Nové pravidlá bazaru

Profilova fotka
Ahojte, od dnes su platne nove pravidla bazaru. Najdete ich tu: http://www.mojasvadba.sk/bazar/bazar_... Zmenilo sa v podstate jedine a to, ze od firmy alebo osoby vyuzivajuce bazar na propagaciu nejakej komercnej cinnosti nemozu vkladat do bazaru inzeraty. Vynimku maju firmy, ktore si platia prezentaciu v katalogu firiem. Ak by som to mal napisat jednou vetou: bezplatna reklama v bazare bude mazana. To iste samozrejme plati aj o albumoch (tam to ale v pravidlach je uz dlhsie spomenute). Preto v blizkej dobe bude zablokovanych viacero inzeratov. Tiez sa znovu detailne pozrieme na albumy. Ak mate inzerat alebo album takehoto typu, zmazte si ho prosim. Bob.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Zaujimalo by ma, ci ak niekto vyraba doma bizu, alebo oznamenia, alebo ine veci tykajuce sa svadby, tak sa to chape ako komercna cinnost a preto by si obrazky svojej tvorby do albumu davat nemal? ale ak sa niekto zaregistruje ako firma - hoci v skutocnosti ziadna firma nie je (a teda nakoniec sa do neho moze obut danovy urad, ze neodvadza dane, aj ked podnika :-S ) - a zaplati poplatok, tak si moze do albumu davat aj obrazky svojich vyrobkov? k tomu asi patri aj otazka, kolko je poplatok za reklamu. Preco firmy, ktore si zaplatili reklamu mozu davat inzeraty do bazaru? Ved na to tu maju niektore firmy svoje vlastne "stranky", kde mozu mat albumy s obrazkami a info ake si vymyslia, tak preco by mali dostat moznost pliest sa este aj do bazaru... ale to je detial, myslim. No a na koniec: co ma urobit nevesticka, ktora sice doma vysiva krasne svadobne podbradnicky, ktore rada inym nevestam preda, ale okrem toho by si rada aj pokecala na fore s ostatnymi nevestami o kyticiach, alebo o tom, ako sa maju rok, dva tri po svadbe... ? Viem, ze toto su velmi tazke rozhodnutia a urobit poriadne pravidla nie je vobec jednoduche. Hlavne urobit pravidla, ktore by obsiahli vsetko, co sa moze pritrafit, sa mozno ani urobit nedaju. Drzim vam palce, aby sa vam aj nadalej darilo vsetkych vychadzat v ustrety!
Odpovedať
jedna takze postupne odpoviem na tvoje otazky: na prvu otazku, vsetko co tam opisujes je komercia lebo to dotycna osoba vyraba s umyslom zisku a je jedno cioficialne alebo nacierno a do albumu si nesmie dat nikto nijake veci napredaj, toto od vcera tiez davam do pucu co sa tyka firiem/nefiriem, registrovana firma si moze zaplatit reklamu kedykolvek, fyzicka osoba sa musi riadit podla zakonov a teda nemoze predavat nieco a platit si reklamu na cierno, to predsa nejde polatok za reklamu si firma moze poziadat prostrednictvom e-mailu ktory je pri casti v katalogu firiem Cennik reklamy firmy ktore maju zaplatene reklamu mozu mat maximalne sest inzeratov kde mozu ponukat tovar na predaj, nie sluzby co sa tyka podbradnikov, ak su to len dva pre neho a pre nu a uz ich doma po svadbenechces predaj ich v bazarri. Ak chces vyrabat koli kseftu, smola bazar nie je pre teba. posledna otazka, resp odsek pravidla sa tvoria ozaj tazko a najhorsie na tom je ze poniektorym sa este tazzsie dodrziavaju anaxamon
Odpovedať
dnes zase pribudol inzerat vyzdoby urcitej neplatenej firmy.... neustriehnete to ani keby ste sa pototo... bohuzial... bazar = blsak a tam pravidla neexistuju... jedneho zmazete pridu dvaja... dvoch zmazete pridu styria novi... vela stastia...
Odpovedať
Profilova fotka
anaxamon, dakujem za odpovede. Vacsina ma takmer presvedcila ;-) ale v predposlednom sme sa nepochopili - ak je niekto firma, ci uz na cierno, alebo oficialna a zaroven nevesta, ma sancu dostat sa do fora, ak nebude hovorit o svojej cinnosti? Teda viem si napriklad predstavit, ze som fotografka (nebudem stale pouzivat svoj prihluply priklad s podbradnikmi :-) ), ktora sa ide vydavat, mam zaplatenu reklamu tu u vas, ale chcem si s babami pokecat aj o kytici, alebo o niecom inom. Nemozem ist do fora? Alebo ak nebudem hovorit o foteni, tak mozem... alebo profesionali, ktori sa pohybuju v blizkosti svadobnej brandze si tu jednoducho nepokecaju? mozno som to poplietla tym, ze pisem do temy, ktora sa vola pravidla bazaru, ale uz aj bob zacal o albumoch... a forum je s tym vsetkym tiez uzko spate... aha a este som chcela vyjadrit svoj nazoj, aj ked chapem, ze nemoze byt vzaty do uvahy, lebo nie kazdemu sa da vyhoviet... - nepaci sa mi, ze firmy mozu ponukat svoje produkty v bazari. Ked idem do bazaru naozaj ocakavam ze tam najdem topanky z druhej ruky a nie nieco, co sa da priobjednat cez internet v milionoch farieb a vzorov... a navleky na stolicky s maslami v deviatich farbach za komercne ceny... casto bez ceny, lebo ved to je dohodou. Nech si daju tie inzeraty do svojich "firemnych stranok". howk ;-)
Odpovedať
jedna ako pises, profesionaly si jednoducho nepokecaju, aspon nie vo fore,mozu pouzivat IP v bazari maju reklamu len tie firmy ktore si platia reklamu ale poviem ti nieco na tvojom vysvetleni bude... pauzicka ak pribudol amyslis si ze porusujepravidla upozorni ma nato,priamo v inzerate je ta moznost
Odpovedať
Profilova fotka
jaaaaj tak preto tak marne dnes hladam jednu babulu co zavoje mala :-) aaach to je skoda, mala som jej skor napisat :-D . ale chapem plne, jasne.
Odpovedať
ja si myslím že je to správne, že sa upravili pravidlá bazáru. bolo tu veľa firiem nefiriem, ktoré využili reklamu bez poplatku a dávali do pozornosti svoje produkty a služby. Nikde na svete takáto reklama a predaj nie je zadarmo, takže túto zmenu chválim. Pokiaľ si niekto doma robí výrobky len tak pre zábavu a chce to potom predať, anaxamon má pravdu - je z toho zisk. Nie z jednej či dvoch použitých vecí, ale z nových vecí, plus práca. Bazár je ľudovo povedané blšák, nie predajná plocha, či predaj cez net úplne nových produktov a služieb. Je jasné, že sa budú objavovať firmy, nap. výzdoby, návleky a pod., ktoré tam dajú naobed či ráno inzerát a pokiaľ to admin zmaže, tak už môže pár dievčat zareagovať či opísať si kontakt. Čo už. Ale pokiaľ si vie seriózna firma na tejto stránke zaplatiť reklamu, je aj v mojich očiach serióznejšia ako ten, ktorý mi vypisuje IP pre svoje služby, hoci som ho o to nežiadala, alebo ten, kto dá aj tri inzeráty po sebe, z ktorých je zjavné že má toho dosť a predáva to takpovediac obchodne cez reklamu zadarmo. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
No, na jednej strane chapem, ale ked sa tu dlho nedodrziavalo to, ze sa nesmeli inzeraty opakovat, tak to bolo kazdemu jedno a niektore slecny zahlcovali aj rovnakym inzeratom kazdy jeden den. Pripadne sa kludne ponukali rozne sluzby. A teraz sa na to ide pritvrdit zrejme, no. Snad ma to trochu mrzi, lebo vyrabam par kuskov nausnic a takych veci, vobec som to tu nezahlcovala, predala som tu 2 veci za cely cas... myslim ze takychto malych vyrobcov co robia ako hobby a pre radost to uplne odpise, lebo na reklamu si tu nezarobia a nemaju peniazky... no neviem. Asi je ucelom dosiahnut lepsi zisk na reklame, ale vela ludi tym iba odpisete, lebo na tu reklamu nemaju. Co sa da robit.
Odpovedať
kocky absolutne sa nam nejednalo to aby sme zvysili zisk z reklamy ale ide nam o to ze niektore firmy si zaplatili reklamu v katalogu firiem a potom tu boli ti ostatni ktori vyuzivali a castokrat zneuzivali bazar lebo ten bol zadarmo..
Odpovedať
mellysek... toto je forum pre nevesty, ktore sa chystaju mat svadbu nie pre podomovych obchodnikov.... ja budem len rada ked sa taki odpisu a ostanu tu len ti, pre ktorych je forum urcene... tj. buduce nevesty a firmy, ktore si zaplatia reklamu... myslis, ze na JOJ-ke ti na niekto reklamu zadarmo za to, ze predas len 2 veci za rok?? :-D zamyslite sa ludia, prosim
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez nevesta a nie podomovy obchodnik, akoze vdaka. keby som sem pravidelne nechodila kvoli svadbe, tak ma v zivote nenapadne dat sem inzerat. Ved ok, ja tie pravidla budem akceptovat,prisposobim sa, hoci sa mi to nemusi pacit. Len som poukazala na to, ze je zvlastne ze ine pravidla sa zdaleka nedodrzuju, lebo su kocky, ktore to tu zahlcuju stale rovnakymi inzeratmi velmi casto. Taktiez by mozno bolo fajn napisat do pravidiel jasnejsie aka je definicia kto moze a kto nemoze nieco ponukat. Aka je definicia za nejakym komercnym ucelom... Ak nejaka nevesta nieco kupi na ebay za 300 a predava za 500, nie je to za ucelom zisku? Alebo keby som dala inzerat, ktory by mal fotku nausnic a predam bez akychkolvek podrobnosti, tak je to ok? Bolo by fajn jasne to stanovit a dodrziavat vsetky pravidla, nielen niektore inak to nerobi dobru atmosferu. Berte to nie ako utok, ale ako moj nazor, naozaj sa nechcem s nikym hadat...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
nika posli mi tu akoze moju postu, som zvedava... cakam...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Aj ja bysom chcela tuto do tejto diskuzie niečo napísať, nebudem hovoriť že aj ja som nebola jedna s tzch čo som čas od časa dala inzerát na svadobné pierka, koneckoncov si všimli devčatá, čo ich sami potrebovali, alebo sám admin, so ktorým som bola čas od času v kontakte,alebo mi písala, že si mám svoj inzerát upraviť, treba lan tak, že nemám písať veľké písmena, lebo že mám ponúkať treba len jednu farbu pierek, aby to nevyzeralo, že s nimi obchodujem,ten, kto niekedy pierka zo stužok robil, mi dá sámza pravdu, že to je ručná práca,ktorú by si človek nezarobil pomaly ani na jedlo, ale aj tak sa tomu hovorí privýdělok, až už to je 100 sk na deň lebo treba 1000 sk na deň.Akurát je problém v tom že napríklad ta kočka čo robí doma pri telke pierka, aby urobila radosť inej kočke, ktorá chce mať sladenú výzdobu podľa svojej predstavy a nikde v obchode nenajde tuto ručnú prácu,na tu reklamu zaisto mať nebude!!!!Takže opať všetko len pre velké firmy, ktoré už majú svoje weby a eště si tu vplatí pre nich zanedbatelnú finančnú čiastku - takže diskriminácia určitého druhu, ale pravidlá sú pre všetkých rovnaké to chápem a nic preto ani nezmožem, teraz len bude na adminovi, ako to bude všetko poctivo posuzovať :-)
Odpovedať
nika skrátim to, čo sa týka maji s tebou nesúhlasím. píš si čo chceš. :-)
Odpovedať
nika.. vies aky je rozdiel medzi sofiaaa a sophiaaa ??? :-D veeelky.... moja mila
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte kocky..pohybujem sa tu cca rok a myslim, ze kazdy kto tu je zhruba rovnako dlho tusi, kto je kto.... ;-) rada by som boba ale najma zuzku-anaxamon v ich pocinani podporila, pride mi, ze firma by mala byt firmou a mat cca 300penazi na platenu reklamu...nie je to nijak velka suma, snad si to kazdy kto predava cokolvek..i pierka moze dovolit...myslim, ze tu na svadbach i firmy riadne registrovane i akoze firmy zarabaju dost na to, aby mohli byt fer jak k ludom, ktorym ponukaju sluzby, tak k sebe navzajom! pekny den. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
atinkaa, neviem kolko zarobi holka co vyraba pierka, ale ja som tu zarobila 200 Sk za tych x mesiacov co tu som, bo to robim pre radost a chodim sem za celkom inym ucelom :-) Takze na reklamu 300/mesiac to nevidim. To len tak pre info, ja chapem, ze to tu mnoho ludi zneuzivalo. Pravidlo nie je zle, len by to chcelo jasne vymedzit a dodrzovat vsetko, ale to som tu uz pisala.
Odpovedať
Profilova fotka
myslim, ze ak sa tu pohybujes tych x mesiacov melysku, tak ze asi tusis nicky, ktore som mala na mysli....a neviem, za co si zarobila ty tych 200penazi...ale ak by to bolo 200penazi krat x..tak to zas na reklamu je ;-) a to ani nepisem o slecnach predavajucich veci, ktore stoja kus viac penazi ako 200 a ponukaju svoje sluzby ako agentury/neagentury...skryvajuc sa za vlastne svadby ;-)
Odpovedať
Dovolím si citovať z jednej odbornej knižky. Táto definícia platí aj v zákone. " Reklama je každá platená forma prezentácie a podpory myšlienok, tovaru alebo služieb, ktorú vykonáva identifikovateľný zadávateľ." Ľudovo povedané, ak niekto niečo vyrobí a ponúkne za peniaze formou zviditeľnenia sa za účelom získania určitých financií ( od 0,01 hal - do xy Sk, (E) ) robí reklamu, predáva a ponúka niečo cez reklamu. A za reklamu sa všade i na Slovensku platí. A nie malé sumy. Musíte uznať, že pre mnohé firmy i nefirmy bolo mimoriadne výhodné, že niečo predával a informáciu o tom vypustili do sveta zadarmo. Podobné to je, ak si niekto do prípravného albumu dá kopec fotiek svadobných výrobkov a v popise sa akože náhodou zmieni o tom, že ak by niekto chcel, tak mu to dotyčná(ý) vyrobí - samozrejme nie zadarmo. ;-) Nehovoriac o tom, ako sa asi už každej stalo, že dostala IP s ponukou - reklamou od inej užívateľky - skrytej firmy. Niektoré to neobťažuje, ale niektoré áno. A ak náhodou nezareagujete, alebo neodpíšete, tak si nájdete ešte ďalšie IP, že prečo ste neodpovedali. Veď aj v avíze, alebo iných periodikách sa platí za každé slovo. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Atinkaa, ano, vsimla som si aj ja takych, co to zneuzivali, o tom radsej ani nehovorim, sama som davnejsie o tom zalozila temu, na ktoru nikto nereagoval. Boli tu ludia, co to tu naozaj neprimerane zahlcovali. Ja vyrabam sperky, som tu od septembra a dokopy som zarobila tych 200 korun tu na mojasvadba. Ale ja som spokojna, myslim, ze som nikdy nikoho neobtazovala, dokopy som za cely cas dala 6 inzeratov a svedomie mam ciste v tomto :-) Nastastie sa mi nestalo, ze by ma niekto obtazoval ponukami cez IP, mozno som len mala stastie :-)
Odpovedať
mam otazku, ako zistim ci ma predavajuci zaplatenu prezentaciu v bazari?
Odpovedať
Profilova fotka
irenka myslim, ze ty to nezistis..ale admini by to mali vediet..ty ako uzivatel by si tam mala najst uz len koser odkazy ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Citujem anaxamon! co sa tyka firiem/nefiriem, registrovana firma si moze zaplatit reklamu kedykolvek, fyzicka osoba sa musi riadit podla zakonov a teda nemoze predavat nieco a platit si reklamu na cierno, to predsa nejde Tak ak si naozaj niekto privyraba a nie je firma tak to u vas nemoze platit reklamu?? Vy furt len firma,firma ale ako sa ma zariadit mamicka na materskej dovolenke ktora robi tieto veci vo volnom case aby tu mohla mat izerat. Preco mate nezmyselne pravidlo ze reklama sa musi zaplatit na rok a nie po mesiacoch trebars?? A nemate vobec osetrene to ked nejde server nie je reklama kto mi vrati alebo kompenzuje nie malu ciastku za reklamu?? Platim sluzbu ktora by kvoli technickym problemom nesla a mna by to nezaujimalo. Platim tovar za sluzbu ktora nejde. Pisem to ako priklad ked by vypadol server a nesla stranka ako to mate osetrene??
Odpovedať
irenka bob nasadil novu funkciu, je tam napisane Platena reklama, ale este to nemaju vsetky firmy v bayari..postupne vsak budu mat. Ulinka nechapem preco zverejnujes IP ktoru som ti pisala, ako v zasade mi je to jedno avsak mam to brat tak ze radsej ti do Ip uz nebudem odpisovat lebo aj tak to zverejnis do fora?? Na tvoju otazku ti odpovie bob, az pride na stranku.
Odpovedať
Profilova fotka
nie nie to je citat z tejto temy kde si vyssie reagovala na na babu s prezivkou /Jedna/
Odpovedať
Profilova fotka
ulinka ja tomu furt nerozumiem, co tu riesite..uz asi stykrat som sa pozrela, ci sa zvysila cena za reklamu a furt tam visi rovnaka vec..mesacne 660.- bez dph... :-N =-) a neviem ako ty..ale ja mam pocit, ze kazdy, kto predava cokolvek na mojasvadba..zarobi viac, dokonca si myslim, že uplne v pohode si kazda smaovyrobkyna moze platit inzerat... ak preda cosi viackrat ako raz.. ..a pride mi to uplne v poriadku...platit si a sluzbu, ktoru vyuzivas a teda prezentujes svoje vyrobky na stranke ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
v poriadku ale nevsimla si si odstavec pri cenniku //// minimalna objednavka na 1 rok///// mne ked u to teda mam platit ide o to aby sa to dalo platit aj na mesiac ,alebo na 4 mesiace ale na kazdy mesiac zvlast. Ked sa rozhodnem ze po dvoch mesiacoch to nebudem robit naco mi je reklama ktora sa musi platit na rok???? Pre mna je ciastka naraz na rok vela. Preco tam pisu ze stoji mesane 660sk ked si ju nemozem na mesiac alebo dva zaplatit? Netvrdim ze reklama je tu draha ale je tam nezmiselne pravidlo s tym rokom. Ked si zaplatis reklamu v televiizii tak ta nenutia na kolko si ju musis zaplatit zaplatis si ju na tolko dni alebo mesiacou na kolko chces.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?