Zichyho palác. Aký z neho máte dojem?

Profilova fotka
Ahojte, mame mat svadbu v Zichyho palaci, priatel nie je zo Slovenska a preto to bude pre neho prekvapko. Pozerala som si nejake fotky z ostatnych albumov, a nakoniec som sa tam bola aj pozriet osobne a poviem vam, ze som z tej obradnej miestnosti dost sklamana, bojim sa ako sa tam bude drahemu a jeho rodine pacit. Aj tie damy z matriky vyzeraju na fotkach prilis prisne a strojene. Aky ste mali vy zo Zichyho palaca dojem? diki za odpoved!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
ja osm tam bola na jednom obrade a skôr ako zo samotnej miestnosti som bola skamaná z obradu... ale to preto, že ja som sa vydávala v kostole a toto bolo krátke, strohé a tak... :-| Inak sa mi tam páčilo, páčia sa mi jednoduché ale pekné priestory... aj matrikárka aj poslanec boli príjemní, takže z ľudského hľadiska by som problém nevidela.. ak chceš mať vlastnú výzdobu, musela by si mať niekoho, kto ti ju pred oradom rozvešia a po ňom zvešia, kvôli ostatným nevestám. 8-)
Odpovedať
sisinka, my sme mali sobáš v Zichyho paláci. Sklamanie môže byť, nakoľko celý obrad trval 10 minút. Inak, ak chceš, môžeš požiadať o predĺženie obradu, prípadne môžeš mať svojho recitujúceho alebo niekoho, kto vám zaspieva. Bola som tam pred svadbou na jednom obrade, oni mali vlastnú klavíristku (resp. tá pani hrala na tom malom prenosnom klavíri - neviem, ako sa to volá - tuším syntetizátor?) a mali aj pani, ktorá im zarecitovala a ďalšia im spievala v sprievode tej klavíristky. Bolo to celkom zaujímavé. Náš obrad bol celkom OK, ja z toho nemám vôbec žiadne spomienky, len si pamätám, ako som povedala "áno". Potom sme si to pozerali na videu a pán poslanec, ktorý nás sobášil mal taký monotónny príhovor, myslím, že normálne by som zaspala. Matrikárka bola veľmi milá, ochotná pani a aj počas obradu nám hovorila, že čo a ako - vlastne nám to naznačovala. Inak, hostia mi hovorili, že aj keď ten obrad trval tak krátko, bol to jeden z najlepších, čo videli v poslednom čase v BA (proste, že aj keď to trvalo tak krátko, bolo to celkom fajn) .
Odpovedať
inak, na vlastnú výzdobu, ako píše madeleine, nie je veľmi čas (sobáše sú tam dosť nahusto). To by musel niekto veľmi rýchlym tempom ozdobiť tú miestnosť po predchádzajúcom sobáši (obrady sú tam každú pol hodinu)
Odpovedať
hej??troska som sklamana,ale co uz,nemame inu moznost,ked nechceme mat svadbu v kostole.a uz mame aj zichyho palac vybaveny.
Odpovedať
lia: podľa mňa to nie je až taká katastrofa.. len, nečakaj, že tam budeš hodinu stáť, kým ťa zosobášia.. U nás trvali gratulácie dlhšie ako samotný obrad ;-) 8-)
Odpovedať
tak to si ma potesila katrin :-) ;-)
Odpovedať
lia: je to v úplnej pohode. Inak, asi vás pani matrikárka upozorní na to, že ak máte sobáš napríklad o 16,00 máte si dať na oznámenia čas 15,45, aby sa dostavili všetci hostia do 16,00. Lebo ak náhodou príde niekto 16,02 už ho nepustia do sály a vlastne si počká tých 10-15 minút, kým vyjdete. My sme to mali takisto... Samozrejme, najdlhšie bolo to čakanie. My sme boli v Zichyho už pol hodinu pred obradom a čakali sme..... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
ano, gratulacie byvaju dlhsie ako samotny obrad :-) ak je prilis zima alebo prsi, kvoli gratulaciam sa ide este o poschodie vyssie, kde je taka mala galeria. Inak s tou zivou hudbou (syntak) to nie je zly napad, neviete ako by sa to dalo vybavit? Lia, asi vies ze vo februari tam vymienaju pokrovce a davaju aj novu podlahu, tak by to nemuselo byt az take zle ;-) A Primacialny palac ste nechceli?
Odpovedať
sisinka: to som chcela navrhnúť, aby tam vymenili koberce.. Tie nepôsobia veľmi pekne... Primiciálny je za poplatok (dosť vysoký) a nerobia sa tam sobáše každú sobotu... Tú tému nájdete niekde na fóre. Inak, aj čo sa týka poplatkov, tie sú uvedené v téme "Zichiho palác" (pozor s mäakkým I )
Odpovedať
povedala,ze mame prist skor,ale myslela som si,ze len my dvaja,tak dakujem za info.
Odpovedať
lia: aby sa vám nestalo, že niekto bude na obrad meškať a nepustia ho.. 8-)
Odpovedať
mne sa tam nepacila ta kratkost obradu, ale co ma velmi potesilo - ked predstavovala matrikarka sobasiacemu snubencov, povedala len ich mena, nie ako u nas bydliskom horna dolna 158, obcan sr :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahoj sisinka, moja sesternica a bratranec mali minuly rok obaja obrad 25.6 v Zichiho palaci... miestnot ako tak ale osobne si myslim, ze ak chces mat civilny obrad na niektorych miestnych uradoch su krajsie siene... nehovoriac o tom ako cely obrad prebiehal... beziaci pas je suvix... este aj basnicka , ktoru im recitovali bola stale rovnaka.. no neviem ...
Odpovedať
Profilova fotka
Anusik, ty mas svadbu na moje narodky :) kde ju budete mat?
Odpovedať
Profilova fotka
sisnka: v Podunajskych biskupiciach na urade :)
Odpovedať
moj brat sa zenil v zichyho palaci a ja som bola dost sklamana. obrad kratky, strohy a oni to mali v januari, ale v marci tiez este moze byt chladno - satna sa platila, bolo to dost take zvlastne, ze to nedali vediet dopredu - boli by sme zaplatili nejaku sumu, aby hostia nemuseli. bolo nam to vtedy dost trapne. :-(
Odpovedať
olinka tak to sa cudujem, my sme v novembri 2005 za satnu v zichiho neplatili
Odpovedať
oni sa brali v januari 2005, ako vidim, mozno im to doslo ze je to nemiestne. U nas normalne vyberali 10sk/ks v satni. v kazdom pripade by si sisinka mala overit, ako to je . len tak pre istotu.
Odpovedať
Profilova fotka
diki, olinka, overime.
Odpovedať
Profilova fotka
sisinka, podla mna to bolo v pohode. na urade asi ani nemozes cakat nejaky moc osobny pristup... teda pokial to neni v nejakom mensom meste...
Odpovedať
baby nestraste..... :-( :-( :-S
Odpovedať
lia: neboj sa... nie je to až také hrozné ako to vyzerá.... Civilný sobáš nikdy nebude to, čo je v kostole... ničoho sa neboj, treba sa len na všetko, čo ťa napadne popýtať :-)
Odpovedať
ahoj. my sme tiez zahranicni a rozhodli sme sa pre zichyho. ze je obrad kratky, vieme, ze je to tam "hrozne" (podla definicie mojho brata) tiez, ale ja nemam cas lietat po slovensku a hladat tu NAJ miestnost. do kostola mojho nastavajuceho nedostanem aj keby co bolo... :-| hladali sme nieco v centre mesta, aby sme nemuseli hosti tahat niekam na periferiu a kde to pre docestovanych aspon trochu vyzera a niekde, kde sobasia kazdu sobotu a nezaplatime za to mailand. takze sme na to pripraveni a myslim, ze to bude dobre, aj ked komentare z okolia nie su zrovna povzbudzujuce. a ze bude obrad kratky - na urade, no co uz, to mi ani v najmensom nevadi... aspon to budeme mat skor za sebou ;-)
Odpovedať
babenky a co ten mirbachov palac ktory tu bol tiez viackrat spominany hodte si ho do vyhladavaca aj to je alternativa ;-)
Odpovedať
kde je mirbachov palac,dorotka?? katrin:teraz troska aj lutujem,ze som to nedala v kostole,ale fakt,aspon to budem mat cim skor za sebou.vy ste isli autom na pesiu??ja som sa chcela najprv tak troska prejst predtym,ale kupila som si take topanky,ktore su na mna dost vysoke,tak asi sa az tam zvezieme. :-.
Odpovedať
lia: my sme šli autom, v téme Zichiho palác sa tuším aj spomínalo, kde to vybaviť. Ak chceš, pošlem ti IP. Môžeš ísť max. troma autami, min. rok stál vstup na jedno auto 100,- Sk
Odpovedať
lia: kuk sem: http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
No neviem, ja čo som bola na svadbách v kostole tak to bolo také dlhé, že som fakt musela dávať pozor, aby som neprepásla samotný obrad.... Oni to mali vždy s omšou, takže to trvalo vyše hoďku a našinec, čo sa v tom nevyzná, fakt nevedel, kedy ich vlastne sobášia :-D Ja si myslím, že človek je taký rotklepaný, že polku aj tak nevníma.... až na to Áno, že áno... ;-)
Odpovedať
nsoci: presne ako ja.. ešte že viem, že som povedala áno :-D takže mi to aj vyhovovalo tak narýchlo 8-)
Odpovedať
katrin:mne uz tusim na heydukovej dali papier na vstup,takze s nim pojdem na Vajan.nabrezie a je to??uz ho nemusim nikde nosit??
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?