Prenechám termín svadby 3.5.2014 v Patriote vo Vranove nad Topľou

ahojte nevestičky... dostala som sa do zlej situácie.... za hotel patriot sme si už vrchnú sálu zaplatili.. avšak svadbu chceme presunúť do inej sály.. no bloček sa nám akosi stratil... (sám podotýkam... dostal nožičky a ušiel.. :D ) je mi to teraz ľúto, že nám 200€ ušlo.. :D ak by však niekto chcel mať svadbu tam.. a chce aspoň trošičku ušetriť... tak by som náš termín posunula niekomu inému.. s tým, že za sálu zaplatí nám.. a vytvoríme inú zmluvu medzi sebou.. (samozrejme nescem 200€, takže dohoda e istá.. len nechcem prísť o celú sumu) ak by to niekomu nevadilo... že to bude tak naokolo... :D tak trocha aj ušetrí... budem rada, ak sa mi niekto ozve... ;-) samozrejme pomôžete mne.. a ja vám... ;-)
Odpovedať
@veve666 videla som uz viac prispevkov,ked sa snazili vymenit nieco zajednane,ale tvoja predstava o sposobe mi pride divna. Teda aspon z toho,ako som ju ja pochopila,mozno sa mylim. Chces to akoze urobit cudziu svadbu na seba,poza chrbat restauracie? A to by ta nahradnicka potom s tebou mala riesit ake chce menu, vyzdobu, usporiadanie stolov a dalsie veci,kt sa vyskytnu? Ci ty jej len zaplatis svadbu potom,co ju ona zaplati tebe? Jednoduchsie by bolo dohodnut sa priamo v restauracii,ze mate nahradu a nech vam vratia zalohu potom,co ju tamti zaplatia + dat to i nejako na papier,nejaka dohoda, aby ak sa napokon zas rozhodnes,ze chces predsa len povodnu salu,neargumentovala zmluvou a skor zaplatenou zalohou :-) Chapem,ze najskor potrebujes najst niekoho ochotneho a potom sa mozete dohadovat na detailoch. Snad sa podari a budete vsetci spokojni :-)
Odpovedať
nie nechcem to spraviť poza chrbát reštaurácie... oni nám však nevrátia zálohu, pretože sme stratili bloček.. tak chcem nájsť niekoho na výmenu.. a ešte neviem ako by sa to zriešilo s reštauráciou, ale určite tam pôjdem a spýtam sa, len akosi som si doteraz nenašla čas a chcela som to čím skôr dať tu... určite by som však nespravila to, že by som potom chcela späť tú sálu... nie som svina... nechcela by som však prísť o 200 €
Odpovedať
@veve666 Nehnevaj sa na mna ale to co je za hlupost ze ste stratili blocek, tak vam nechcu vratit zalohu? existuje predsa nieco ako kopia blocka, ktoru ma hotel. Skor si myslim ze chces svadbu inde/iny termina oni vam to odmietli vratit z dovodu nazvyme to "stornopoplatku". Inak zasnem je 30.6 a salu mas zaplatenu ROK dopredu??
Odpovedať
no nie je to hlúposť, lebo som sa bola pýtať... a oni vraj potrebujú originál bločku.... proste nahovno to je... nemajú problém nám to ROK dopredu stornovať.... ale musíme mať originál bloček... a vieš... newem ako u vás... ale u nás sú len cca 2 pekné sály.. a ak sceš nejakú na istý termín.. + nájsť kapelu, ktorá bude lacná a dobrá... je lepšie to riešiť dopredu.. my sme pôvodne chceli 26.4. ale už bol obsadený ten termín... takže skoro to nie je... a nie som ochotná vydávať sa v školskej jedálni...
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka aj my sme si rezervovali sálu v Patriote rok dopredu, a dokonca sme si museli vybrať iný dátum, lebo ten náš už bol obsadený a to isté bolo aj s kostolom, fotografom atď. Tieto veci musíš mať rok dopredu rezervované ak sa nechceš vydávať na ZŠ ako napísala veve666 a chceš šikovných ľudí .
Odpovedať
@petuniapiok ja som vydata 9rokov,svadbu som vybavila za 4m aj s mojou naukou takze len treba mat organizacne schopnosti a neriesit kazdu blbost typu,mam mat servitky ruzove alebo svetloruzove.popri tom som robila :) A nevydavala som sa v jedalni:)
Odpovedať
Profilova fotka
síce to nie je k téme, ale nedá mi nereagovať na objednávanie sály rok a viac dopredu... tiež sa mi to nepáči, že nastal takýto trend, lebo mi to príde straaašne skoro, ale bohužiaľ je pravda, že v niektorých mestách nie je veľa pekných sál a vtedy je fakt potrebné objednávať tak dopredu...ako píše @eeffka - 9 rokov dozadu je naozaj dosť, a vtedy nevesty neobjednávali sály tak skoro ... ale teraz je doba iná a keď sú všetky pekné sály obsadené, tak ani organizačné schopnosti nepomôžu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka suhlasim s lili205. teraz je ina doba a so servitkami to nema nic spolocne, konkretne pripravy stolov vyzdoby atd mozes robit kedy chces, ale ked mas na tvoj datum obsadenych dobrych a spolahlivych fotografov, ci kameramana atd. tak organizacne schopnosti nepomozu. aj ja robim, dokonca budem aj nejaky cas odcestovana a to nehovorim o tom,ze moj snubenec je cely cas mimo a pride tyzden pred svadbou, takze je vsetko len na mne.
Odpovedať
No dobre, ved a keby vam nevracali tych 200 eur, ale odratali vam to z prenajmu tej druhej saly..? Ved ked to mate v tej istej restike, tak je to snad jedno, nie?
Odpovedať
@petuniapiok @lili205 viete baby ja si naozaj myslim ze robit hotove rodeo kvoli nejakej "poobednej tancovacke" je uplne z cesty, ocividne nevesty nemaju nic lepsie na praci Svadba je fajn, ale verte tomu ze vacsina hosti ma uplne na haku nejaku extra vyzdobu a sproste tetky vas operu stale aj keby ste ako darceky hostom davali platinove prstene. V dnesnej dobe nie je problem NIC, iba peniaze. Ked som sa vydavala ja boli problemom aj saty ( trebalo mi vtedy 36, malokde, vsade 38-42), dnes internet, pozicovne, webove obchody Pozvanky kde len chces. Cukrarni ako hadov, cukrarky pecu take torty ze dovi, ja som mala taky penovy gyc :D a aka som bola na neho pysna... DOLEZITE je aby ste si dobre vybrali manzela, nie ci bolo vsetko tip top, treba byt spokojna a stastn a aja ked vam to teraz pride ako nenormalne dolezite, v sekunde ako sa vam narodi dieta budete pozerat na nazhavene nevesty trosku ako na cudacky. Mne je len jedno luto, zeny tu vypisuju ake obrucky/uces/saty - WTF co nemaju zrkadlo? ked mam raz zadok ako skrinu nedam si rybie saty, ked mam tucne ruky beriem rukaviky... proste niektore sa viac dogabu ako si pomozu. Tema: hudba/fotograf/kameraman pisem v postupnosti tak ako to je, hudba je najdolezitejsia aby sa hostia a najma vy bavili, video zo svadby ja osobne radim k trestnym programom, ako naozaj ma nebavi kukat na vec kde som bola... to je ako na co dobre alebo kukat na sesternicinu svadbu kde okrem nej a mamy na videu nepoznam nikoho. Takze jedine na com zalezi je VYBER MANZELA !!! aby ste potom nemali oci v smutku, staci zajst na susedne forum modrykonik.sk cast rodinne problemy a budete presne vediet o com pisem. Denne 3-4 nove temy a v podstate dookola svokra/alebo muz.
Odpovedať
@eeffka tvoje reakcie su "zastarale"!! pravdepodobne sa prave tebe nepodarilo vybrat toho praveho manzela a tak potrebujes pojkotovat. dnes "letí" nieco ine ako pred 9 rokmi...!
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka takže v prvom rade, svoju svadbu si nepredstavujem ako "poobednú tancovačku" a nebudem mať ani "sprosté tetky" , keďže svadba pre nás znamená ďalší krok k vybudovaniu našej budúcej rodinky, čiže tam budú len ľudia, ktorých máme radi a ktorí majú radi nás, takže si svadbu aj patrične chceme vychutnať a tešiť sa s ostatnými. O výbere manžela samozrejme nepochybujem, tým som si istá už dávno, veď sme spolu už nejaký ten rok :-) Ako hovoríš, v dnešnej dobe sú pri svadbe dôležité peniaze, lebo ako tak pozerám na nete mám pocit, že všetko, čo má prívlastok "svadobné" je o 30% a viac drahšie. Ale tiež na druhej strane je možné veľa vecí vyrobiť aj doma a tiež je veľa vecí na svadbe zbytočnosťami. No každá nevesta je iná ;-) Keď sa nám narodí bábätko, tak je jasné, že sa už budem na takéto veci pozerať inak (a ktovie, možno naozaj ako na čudáčky) ...jednak preto že svadbu už budem mať za sebou a jednak preto, že už bude "o level vyššie" a budem sa venovať drobcovi. Lenže momentálne chystáme svadbu a preto je podľa mňa prirodzené, že sa zaoberám vecami okolo svadby, ktorá je u mňa teraz na prvom mieste a samozrejme ju chcem mať podľa svojich predstáv. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@gekra no ako si ty zadrela :-D ale pozeram ze ty mas termin az o 2roky , tak to si u mna vyhrala , dakujem za opytanie ja som si nastastie vybrala dobre a tebe prajem to iste @lili205 myslim ze tym " o level vyssie" si to vystihla, ved ja som to ani nepisala konkretne tebe len ked tak cita, obcas diskusie zasnem, a to s tou 30% svadobnou prirazkou mas pravdu. Ak nebudes mat tetky tak klobuk dole , ako sa ti toto podarilo, lebo ja som mala hosti zo svojej strany naozaj len tych ktorych som chcela mat a bolo z toho velke haloo , zato moj muz mal tetky Betky , lebo svokra musela "vracat". a k tvojmu statusu co mi nahodou vybehol :) Hajduzsoboslo je strasne predrazene, ale ze brutal :) boli sme minuly rok lebo mala mala len 4m a bala som sa ist daleko, chces ist len tam? Lebo my mame HU dost nachodene
Odpovedať
Profilova fotka
@eeffka Nerada sa miesam do takych diskusii ale neda mi.. ..naco si potom tu? naco si na mojasvadba ked ta nebavi citat o problemoch a o dilemach.. nie kazdy je rozhodny, nie kazdy si je isty vo vybere, preto aj existuje tato stranka kde sa da poradit o vsetkom moznom.. Nebavi ta to tu? tak tu nechod a zaloz si diskusiu na modrom konovi Baba sa nikomu nevnucovala, napisala co ma co nema a co potrebuje.. a ty ides riesit veci co boli pred 9 rokmi.. tak ako baby hore napisali dnes sa vsetko riesi inak.. lebo je taka doba, rychla. tiez sa mi to nepaci.. tiez vybavujem svadbu skoro rok koli tomu ze ci fotogrf ci sala ci hudba byva uz roko dopredu obsadena.. Neber to odomna ako utok.. mne sa tiez kopec veci nepaci ale mam tu na MS zasadu.. nepaci sa mi, vypnem/prepnem idem dalej, paci sa mi-komentnem, lajknem, zapamatam si inspiraciu.. Lebo taka je povodna mysliemnka tejto stranky - inspirovat sa navzajom, obohatit sa napadmi, pochvalit sa a poradit sa. A neber prosim vobec tento prispevok v zlom.. :) howk
Odpovedať
@eeffka fuha, na tvojej svadbe by som nechcela byt :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?