POMOC ! pomôžte mi nevesty

Ahojte ...veľmi Vás prosím o pomoc , už neviem ako dalej či chcem vôbec svadobnú hostinu, totiž môj brat sa žení prvý a vdaka úveru má peniaye k dispozicií takže si može dovoliť aj velku svadbu (60 ludi) , ja si musim na ňu šetriť a jednak ani nechcem veľkú svadbu(30) no moja mamina povedala že kedže mame pol roka po sebe svadbu mala by som aj ja pozvať tých istých ludi . Moja polovička je už vytočená a povedal že ked sa nahnevá zoberie si ma potajomky . Ja nad tým čoraz viac uvažujem a už sama neviem akú svadbu chcem . čo bude najlepšie a ako sa zachovať. Pomôžte mi prosím !!!!!!! :-|
Odpovedať
@sannysiposova V tomto Ti moc my nemáme ako pomôcť... :( V prvom rade platí je to O VÁS DVOCH....čo sa vy rozhodnete to bude a rodina to musí akceptovať.... je to Váš deň, Vaše životy, Vaša svadba...... Na tvojom mieste by som mamine vysvetlila, že si úver na svadbu brať nechcete a teda si ju takú veľkú ako brat dovoliť nemôžete....Ak to nepochopí tak to už neviem potom, lebo každý rodič predsa musí takéto finančné aspekty chápať.... Dôležité je to vyvsetliť rodičom a ak to nepochopia, tak im jednoducho povedať takto to bude ste pozvaní ak chcete príďte ak nechcete nepríďte....oni aj tak prídu, lebo Ťa majú radi... A nakoniec to pochopia....a ak by bola situácia príliš vyhrotená, tak by som to asi naozaj riešila tak o dvoch svedkoch a potom urobiť grilovačku na záhrade pre pár ľudí, nech to s Vami oslávia.... Každopádne je to na Vás, je to o Vás, takže sa Vy musíte rozhodnúť. Prajem Ti veľa veľa sily a aby si si svoj deň užila! :)
Odpovedať
@macka164 mamina sa viac menej nevyjadruje povedala že sa uvidí tak ale dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
suhlasim. Je to Vasa svadba a nemoze Vas nikdy nutit vrazit do toho tolko penazi, len preto, lebo tvoj brat si to moze dovolit. Co je to za hlupost ?! asi by som realne uvazovala o svadbe niekedy na Bahamach a hotovo
Odpovedať
@sannysiposova Brať si pôžičku na vianočné darčeky, svadbu.. Nemôžem si pomôcť, ale toto nikdy nepochopím. My sme boli vychovaní tak, aby sme žili na svoje pomery. Keď si Tvoj brat takto zobral úver a vy nechcete (plne s vami súhlasím), ja osobne by som to spravila tak, že by som spravila naozaj maličkú svadbu - rodičia, súrodenci, svedkovia. Myslím, že každý aspoň priemerne inteligentný človek to v dnešnej dobe pochopí..
Odpovedať
@sannysiposova myslím si, že presne tak ako napísala aj @alllinka proste musia to pochopiť...je to normálne.... my tiež sporíme sami a svadbu si ideme platiť sami a podla toho sme prispôsobili aj počet hostí aj všetko... Drž sa!
Odpovedať
aj ja sa pripájam a súhlasím....veď napokon Váš brat s nevestou majú aj svoj okruh známych a Vy zasa svoj.Záleží len na Vás dvoch koho si pozvete.Nepochopím tieto maniere -keď ja teba pozvem tak aj Ty mňa alebo rovnaké zvyky.Len aby sme neboli iní.Veľa šťastia a nervov
Odpovedať
aj ja suhlasim a pripajam recnicku otazku: naozaj che mat tvoja mama dve rovnake svadby pol roka od seba? Lebo teraz je to o hostoch ale ako to bude pokracovat? Aby si si nenarobila starosti tym, ze ustupis s jednym a potom budes musiet ustupovat vo vsetkom: "Preco si si nedala toho isteho DJa ako brat? preco nemozme mat na hostine to iste co mal tvoj brat brat? Naco su ti take drahe saty/vyzdoba/fotograf?"
Odpovedať
Profilova fotka
takto... ja sa stretavam s roznymi nazormi, mala som nevestu, ktara chcela svadbu len v kruhu rodiny a ked sme si sadli a predebatovali to, nakoniec aj tak pristala na vacsiu svadbu a nebanuje (bola to moja kamoska, takze nechcem aby vznikli nejake dohady, ze som ju presviedcala za ucelom dosihanutia zisku :-p :-p :-p :-p ) ale na druhej strane si myslim, ze sa da vacsia svadba urobit aj za malo penazi! pozor nikdy nie za tak malo ako ked ste 10! Ale aj tak. Sonny uz ste si robili rozpocet? Preco neurobit zahradnu party? Alebo svadbu vo vinohrade? objednate pecene prasiatko, nachystate doma neake kolaciky, s vyzdobou vam pomozu kamosky, oznamenia si viete urobit krasne urcite aj sama a vobec nepotrebujete posh saty, draheho fotografa alebo este horsie kameramana (aj tak si to video nikdy nepozriete), nepotrebujete ani peciatky, darceky ci vyslusky pre hosti - oni to preziju ! uvolnena atmosfera, malo penazi, mama bud bude stastna, ze tam je svami alebo to nikdy nepochopi :-D :-D ale zarucujem vam ze kazdemu sa bude pacit v takej uvolnenej atmosfere, myslim, ze trend naskrobenych svadieb uz velmi upada. radsej oslavte svadbu stymi koho mate radi, ak to ma byt len preto ze je to rodina, ktoru aj tak vidite len raz do roka alebo na FB, je to totalne zbytocne. Ak chce vasa mama urobit stretavku rodinnych prislusnikov, nech si urobi stretnutie bratrancov.
Odpovedať
Ak ti svadbu nefinancujú rodičia, tak je podľa mňa na tebe akú veľkú ju budeš mať a nemali by ti do toho rodičia kecať. Tak ako ti tu radili, vysvetliť rodičom finančnú stránku veci a že si to tak praješ a hotovo.
Odpovedať
Ja neviem z niektorych neviest tu mam pocit, ze su nesvojpravne alebo co.... Mama ti povie koho tam mas pozvat a ty prosis o pomoc nas???? Preboha ved si sadni s mamou a podebatuj si s nou. Nehovoriac este o tom uvere na svadbu. To uz vacsiu blbost som nevidela.
Odpovedať
@krasnanevesta_svadobnysalon dakujem krásne a ano tak som sa aj rozhodla ...bude robena na krásnej romantickej chayte kde sa bude piect prasiatko a bude to na štýl garden party :) takže spravým si ako chcem a už zo sebou nepohnem :) ]-( :-)
Odpovedať
Profilova fotka
To budete mat krasne,my sme mali mat okolo 70 ludi potom sme to znizili na 35 a nakoniec sme mali 19 ludi ,bolo to v restike kde sme sa zabavali Do cca 02.00 a nelutujem ice ja som chcela vacsiu svadbu ale nasi na to nemali a ja som bola na materskej .Nieco zaplatili nasi ,nieco svokrovci a nieco my,vsetci sme boli spokojny a po tejto skusenosti si viem predstavit aj taku chatovu Party tak vam drzim palceky
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sannysiposova super! gratulujem! uvidite kazdemu sa bude pacit!!! ak by ste potrebovali s hocicim poradit, kludne sa na nas obratte ;-)
Odpovedať
urob to potajomky a mas svaty bohovsky pokojjjjjjjjjjjjjjjjjjj ani nevahaj nikomu sa nemas co spovedat
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?