Miesto svadby - bydlisko ženícha alebo nevesty? Rady?

Ahojte! Kde by sa mala konat svadba podla spravnosti? V mieste bydliska nevesty alebo zenicha? Ja som v tychto veciach nejak mimo ;-) Vdaka za odpoveeed :-)
Odpovedať
Ahoj , no já mylsím, že zpravidla v bydlišti nevěsty, ale myslím, že na tom nezáleží. My budeme mít svatbu v místě, odkud nejsme ani jeden:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Já myslím, že pravidla na to žádná nejsou, ale pokud se svatba koná v místě bydliště alespoň jednoho ze snoubenců nemusí se platit žádný poplatek, v opačném případě se platí Kč 1.000,- :-)
Odpovedať
Nam zase na matrice rekli, ze pokud mame CZ narodnost, neplatime nic ani v pripade, ze je svatba mimo nase trvale bydliste. Je to nas pripad a opravdu jsme za nas obrad v kaplicce v uplne jine vesnici zatim nic neplatili.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, ta tisicovka za obrad se plati jen pokud chcete obrad mimo prostory, kde oni normalne oddavaji (treba misto obradni sine na urade). No my vyplaznem 3 tisice ani nemrknem, 1000 za to misto a 2000 za to ze muj mily je slovak... By me zajimalo, kam tyhle penize konkretne jdou...
Odpovedať
Ahoj, my dáme taky 3000 - za obřad na zámku.
Odpovedať
Profilova fotka
Nad, to jo, ale vy to aspon date za to, ze je to na zamku... ale my jen za to, ze mimo prostory - treba nekde na louce, navic ani nechcem tu matrikarku na obrad, proste platime za to, ze od nich nic nechcem :-D no a 2 tisice za slovenskeho zenicha :-D ja uz se tem absurdnostem ani nedivim
Odpovedať
Profilova fotka
A jinak Bluemary => svatba by mela byt podle "tradice" v bydlisti nevesty, ale to neni vubec podstatne...
Odpovedať
Profilova fotka
bluemary: ja ziju v anglii, a vdavat se chci doma. Jak rikaji holky tradice je mit svatbu v bydlisti nevesty :-) U nas na zamku uctujou 5.500 -6.500. Coz je docela palka..
Odpovedať
to je este dobre, na Bojnickom zamku to vraj stoji aj 10 tisic...
Odpovedať
Profilova fotka
Bambulka,nie vraj,ale urcite to stoji na zamku 10 tisic...minuly rok tam mal svadbu bratranec mojho muza a ked nam ukazal ucet,tak sme si to rozmysleli...
Odpovedať
Profilova fotka
podla mna to je uplne jedno kde...kde sa vam to bude najviac pacit ;-) my sme si to podla toho tiez vyberali....nie podla toho kde ma niekto z nas dvoch miesto bydliska to urcite nie. My sme mali svadbu v Primacialnom Palaci co je v starom meste a tym, ze ani jeden z nas tam nemal trvaly pobyt tak nas to vyslo na rovnych 20.000 sk :-N (12.000 prenajom Zrkadlovej sali a 8.000 za matriky).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?