Pomoc s diplomovou prácou - foto/video služby

Dobrý deň. Verím, že moja téma nie je problémová pre toto fórum. :-) V svojej diplomovej práci na Ekonomickej univerzite skúmam služby a možnosti ich poskytovania - službu chápeme ako predmet podnikania. V rámci skúmania by ma zaujímala aj oblasť foto/video služieb, ktoré sú drahšou službou a tu na MojejSvadbe by som teoreticky mohla od vás dostať relevantné dáta, názory, postoje.. Údaje budú v práci prezentované anonymne. PREDMET: Zaujímalo by ma, aký by ste mali postoj (ako klient) k splátkovému predaju drahších služieb. To znamená - fotograf/video Vás bude stáť povedzme 1000eur (proste dosť). Bolo by pre Vás zaujímavé fotografa zaplatiť v 10tich mesačných splátkach po 100eur? Samozrejme s tým, že by ste museli začať platiť pred svadbou - aby to vyšlo. - Alebo by ste mali z toho skôr obavy? - Aké podmienky by splátkový predaj musel mať, aby ste do toho išli? Ak vôbec. - Stretli ste sa už s takouto možnosťou? - Využili ste niečo podobné? Aké máte s tým skúsenosti? Svadbu som ešte nemala :-D takže neviem ako sa pohybujú ceny, a či vôbec niečo takéto sa už v praxi využíva. Zaujíma ma akýkoľvek názor, aj názor typu, že by ste o to záujem nemali, pretože to nepotrebujete. :-) Ďakujem vám ľudia Veronika :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Môžem sa opýtať, či takto koncipované otázky máš aj v DP? Najprv by si mala pozbierať informácie aj z druhej strany - kameramanov a fotografov. Už ako sama píšeš nevieš aké sú ceny kameramanov., či majú splátkový kalendár kameramani. Nemôžeš sama hodnotiť, či je 1000 EUR proste dosť. Musíš to sama zhodnotiť podľa dát, ktoré získaš zo skúmania.Treba si aj položiť otázku, či by vôbec niekto platil za službu v plnej cene pred konaním sa svadby.
Odpovedať
Profilova fotka
U nás sa platí na tretinky bez navýšenia. ;-) kde 1. platba je záloha, platí sa prevodom , alebo v hotovosti, 2. platba je po spracovaní, pri odovzdaní jedného dvd / usb na skontrolovanie v hotovosti, alebo dobierkou, 3. platba po prípadních opravách , skompletovaní 6 X DVD + 2 X Bluray + USB v HD a odovzdaní v hotovosti , alebo dobierkou. Viem sa dohodnúť aj na štvrtinky, kde druhá platba je na svadbe. Platby sú samozrejme rozpísané v zmluve :-)
Odpovedať
Na to ci je 1000€ vela netreba ziadny prieskum, dopredu poznas odpoved - ano, je to straaasne vela, pre ludi co nevidia rozdiel medzi 300€ zaznamarom a 1000 a viac € krasnym videom. Pisem len o profi kvalitnom videu, pri profi foto plati to iste. Pre tych co rozdiel vidia to vela nie je, ale to je vo vsetkom tak. Niekomu staci vyzdoba vo forme kvetov zo zahrady vo vazicke z jysku a niekto da 1000 a viac eur za pekne nastajlovanu vyzdobu. Dj, saty, obrucky a pod. plati to iste. Splatkovy kalendar moze byt zaujimave pre klienta, neverim, ze profici nieco take maju aby im to v 100€ splatkach vyplacali. Vacsina ma zmluvu nastavenu tak, ze najskor sa vsetko vyplati a az potom sa odovzda foto - video. Parik by asi nechcel cakat 10 mesiacov na svoje foto, video. Na toto vymysleli spotrebny uver ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?