Je potrebny drahy kameraman?

Ahojte..bola som rozhodnuta objednat si drahsieho ale kvalitneho kameramana. Posledne dni vsak uvazujem nad tym, kolko dvdciek som videla zo svadieb na ktorych som bola? Jedno. Ani o dvd viac. Tak uvazujem, ci nestaci priemerny kameraman a investovat radsej do fotografa?
Odpovedať
@modrenoznice podla mna zalezi od toho co si predstavujes... ja ked som sa rozhodovala ci chcem z promocii fotky alebo video, objednala som si video. podla mna je video autentickejsie, pretoze nie je tolko manipulovane. fotky sa daju retusovat, upravovat menit.. ale mozes si ich vylacit na velky format. idealne je mat oba.. aj foto aj video
Odpovedať
Ja budem mat kameramana uplne najlacnejsieho. Aj tak to nikto nebude pozerat a ked aj tak iba raz.
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne by som si dala kvalitného fotografa ale aj kameramana. Stačí mi krátke videjko, max pol-hodka, ale nech to už stojí zato... viem že to vychádza viac peňazí, no svadbu sa chystám mať len raz v živote, dúfam :-D
Odpovedať
my ani kameramana mať nebudeme..investujeme do fotografky a to nám stačí..radšej si pozrieme fotoalbum ako dvdčko, ja osobne napríklad neznášam ked ma točia a dosť čo budem ten deň vynervovaná z iných vecí nieto ešte keby mi pridával stres kameraman.. a u našej rodiny je to také isté..a koľkokrát za život si už len pozriem do dvdčko? no možno dvakrát by som si ho pozrela, ked by nám prišlo a na prvé výročie, aby som neklamala teda :-D ale inak, nie, ďakujem, neprosím..tie peniaze čo by sme dali za kameramana vieme aj lepšie využiť
Odpovedať
Profilova fotka
No, ono záleží od toho, čo si predstavuješ pod pojmom priemerný kameraman... Aby si zas nebola sklamaná, že síce cena je super, ale kvalita nič moc ... Najlepšie je nájsť taký ten stred - na jednej strane cenovo prijateľného kameramana, a na druhej strane krásne video so svadobným klipom ... Najmä ten svadobný klip odporúčam (dnes to už robí 99% kameramanov) ... lebo zatiaľ čo DVD sme si pozreli asi 2x, videoklip u nás fičí často :-D
Odpovedať
Chcem asi kameramana za 300e, pekne videa, aj klipy. Ale nie take extra krasne ako robi ten drahy kameraman s drahou technikou (kamera pripevnena na lietadle, vyskove zabery a pod.)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to by som do toho išla, keď sa ti páčili videá od neho.... hlavne že budeš mať natočené tie hlavné časti svadobného dňa, v dobrej kvalite a s troškou kreativity - potom ti ani tie výškové zábery nebudú chýbať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@nevesticka_mary a môžem sa opýtať, akého budeš mať kameramana? Tiež nejakého hľadám na 15.5.2015 ale niektorý maj také neskutočné pálky.
Odpovedať
ahojte, vydávala som sa pred 3 rokmi a mala som drahšieho kameramana - 600 eur. cena odpovedala kvalite, boli úžasní - bol to manželský pár, kamerovali na dve kamery...predtým som také dvd nevidela, krásne to prestrihali...ja som bola vždy za kameru, teraz ti to nepríde, ale keď si o pár rokov pozrieš svoju svadbu, uvidíš tam napr. starých rodičov tancovať, ktorí už nie sú s nami tu...pekná spomienka. stojí to za námahu nájsť si dobrého kameramana, osobne ho navštíviť, on ti ukáže dvd svadby, ako natáča...aspoň u nás to tak bolo. sestra sa ide vydávať v januári, "moji kameramani" už nerobia a máme problém zohnať niekoho takého, lebo sestra už iné video, ako na dve kamery nechce. dvd mi zostrihali do 2 hodín, takže to pre nikoho nebolo utrpenie sledovať :)
Odpovedať
Profilova fotka
Priemerný kameraman=priemerné video=DVD na poličke zapadá prachom :) Také videá nikto nepozerá a presne to predsa nechceš. Daj si poslať netom od kameramanov kompletné videá a vyberaj podľa toho, potom budeš spokojná že si urobila dobre a stálo to za to.
Odpovedať
@kela24 este sme kameramana nevybrali. Vlastne ani nevyberali. Budeme az v januari-februari
Odpovedať
Profilova fotka
@modrenoznice my sme na svadbe mali len dobrého fotografa, ja som ani kameranama nechcela mat, aj tak to potom nikto nepozera a sada na to prach. Vsetci mi hovorili ze ako budem potom lutovat no a ja stale nelutujem ze sme nemali, mame krasne fotky a tie skor pozrieme ako nejake video.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme tiez radsej investovali do fotografa, kamerovala nas kamaratka s jej kamerou zadarmo..nie je to bohvieco, ale tie najdolezitejsie momenty mame natocene a vsetko ostatne bude kvalitne od fotografa.. a nelutujem
Odpovedať
Tak len na ukazku, tu je v skratke zachytena praca toho lacnejsieho kameramana- http://www.youtube.com/watch?v=oDKjUW... A tu praca toho drahsieho- http://m.youtube.com/watch?v=4mxb-GVz...
Odpovedať
@atrin @nevesticka_mary @nataly92 @zabiatko98 @lili205 @kela24 @daduskach @demeterka @kukies prispevok vyssie je pre Vas :)
Odpovedať
my sme kameramana nemali a vsetko v pohode......
Odpovedať
@sense ja kameramana chcem, pre tie spomienky, hlasy ludi a tak.. :-)
Odpovedať
Ja som tiež na pochybách- najskôr sme ho nemali, ja teraz váham a drahý je proti. Ale tiež je pravda, že fotky nezachytia hudbu, gestá, hlasy... Môj hovorí, že video pozrieme raz a potom na to bude sadať prach, ale zasa ja som nostalgická a keď občas pozriete video a vrátia sa spomienky, tak je to pekné, nie? :-)
Odpovedať
@petuskagal jasne a najma o 10-15 rokov, ked uz niektori z blizkych nebudu medzi nami, si video budes aj s detmi prehravat a spominat. Aspon podla mna :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@modrenoznice podla staci aj ten lacnejsi.. ak vam ide o to, aby ste to mali zachytene, tak je jedno, kto to bude kamrovat..ak uz chcete nejaku kvalitu a aby to video bolo na urovni, tak si priplatite..
Odpovedať
@modrenoznice mne sa viac paci ten prvy film,ako ten druhy,ak by som nevedel,tak na prvy by som typol ze robil drahsi kameraman
Odpovedať
jasné, je to o preferenciách, keď niekto nechce kameramana, ja ho nepresviedčam, aby si ho dal :) ale keď ho niekto chce, tak treba dobre zvážiť výber. a podľa svadobného klipu som sa ja neriadila...tie klipy sa dajú postrihať, doplniť hudbou, vyzerajú celkom dobre aj od lacnejšieho aj od drahšieho. treba vidieť celé dvd. ešte jedna skúsenosť - lacnejší kameramani kamerujú zväčša popri inej práci, tí drahší sa tým živia a majú viac času na to, aby sa s tým pobavili. videla som dvd od lacnejšieho - samé vložené cliparty, odvšadiaľ vyskakovali umelé srdiečka...to sa mi teda nepáčilo. "tí moji" mi vysvetlili, čo je v móde a čo už sa moc nedáva - pr. fotky z detstva a pod....to mi tam príde zbytočné, zo zábavy dali také prestrihy, neboli to zbytočne dlhé zábery na jeden, dva páry ako tancujú. tak prajem dobrý výber a nech sa svadba podarí! P.S. tí moji kameramani ešte robia, som im dnes volala, tak má sestra o starosť menej :)
Odpovedať
Profilova fotka
Rozdiely v kvalite sú práve v tom dlhšom videu 30-60-90-120 minút a práve tie videá nie sú bežne na nete dostupné, asi mnohí kameramani dobre vedia prečo ukazujú len klipy ;-) Klipy dnes každý kameraman robí pekné. A za druhé platíme si hlavne za to dlhšie video to je gro ceny kamerovania nie len tie 3 pekné minúty klipu ;-) Nie je dobré porovnávať "kvality kameramanov" len podľa 3 minút toho naj čo sa možno niekedy iba náhodou podarilo, lebo to veeeeľmi klame ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Oceňujem profesionálov , že sa do diskusie nezapájajú , nevestičky najlepšie vedie posúdiť čo je potrebné .
Odpovedať
@modrenoznice tak to lacnejsie video je fakt dost zle. Filmovanie z divnych uhlov (na zaciatku), roztraseny pohyb kamerou, zoomovanie (vsimnite si ze v TV a vo filmoch nikdy nevidno ako s kamerou zoomuju, vzdy ide o prestrihy medzi celkom a detailnym zaberom), velmi rusive strihove efekty prave cez obrad (to preblikavanie cez bielu) - proste veci co ma pri pozerani toho klipu dost rusili. V tom drahsom videu uz vidno ze maju lepsiu techniku a aj skusenosti ako ju pouzivat, ale mne osobne sa to video nepacilo (ale to je vec vkusu). Nase video za 690e, HD, cela svadba na 2 kamery - https://www.youtube.com/watch?v=TrvfU... Podla mna radsej ziadne video ako nekvalitne (nekvalitne neznamena lacne). Nie kazdy to video chce a nie kazdy ho bude v buducnosti pozerat, takze mozu to byt vyhodene peniaze. @manka555 mas pravdu, ze dolezitejsie je to dlhe video. Hodina je podla mna tak akurat, ze to clovek vydrzi pozerat. Ale podla mna uz v tom 3minutovom klipe sa daju pekne vidiet rozdiely ci uz v technickej kvalite alebo tom ci ti kameramani vedia co robia. Hlavne v tom dlhom videu velmi vidno vyhodu 2 kamier. S jednou kamerou je dost problem to zostrihat tak, aby tam neboli nudne pasaze.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte nevesty, Pisem sice z profilu profesionala, ale tento raz neponukam nase sluzby ale rada by som vam nieco objasnila. Som fotografka a moj manzel je kameraman. Pisem vam, ale ako byvala nevesta. Sama dobre viem ze nadherne fotky su krasnou spomienkou, ale nikdy nezachytia dynamiku, pohyb, smiech ludi, ktori su vam najblizsi. Porovnavat svadobne videa so svadbami zo stuzkovych a promocii je absolutne absurdne. Nikto si nepozera svoju stuzkovu, lebo je tam okrem neho dalsich 30 ludi ktori mu uz po rokoch nic nehovoria. Ale svadba je nieco diametralne rozdielne, video vam urobi spomienku na to, ako ste boli krasni, mladi, ako ste sa smiali, mali radi, boli zamilovani, vase gesta, usmevy a pohyb ludi ktorych mate na tomto svete najradsej, a to ziadna fotografia nikdy nenahradi, aj ked za nu date 1000 eur. Video vam ponuka zive spomienky na ludi ktori tu s vami uz o 10 rokov nemusia byt, na vas ako ste boli mladi plni enegie, sily a lasky. A ja si osobne myslim, ze taketo spomienky su na nezaplatenie. Vela z vas nema problem dat vela za svadobne saty, decoracie, topanky, ktore mate oblecene naozaj len v jeded den, ale video vam zostava na cely zivot. A verte mi ze si ho nepozrete len raz. Pravdaze, treba si naozaj dobre vybrat, je naozaj rozdiel medzi kameramanmi a videami, takze si vzdy treba dopredu vyziadat aj cele svadobne zaznamy, aby ste vedeli presne, za co platite a aky vysledok dostanete. Ale mozem vas uistit, ze na dobre videa prach nepada. Drzim vam palce pri rozhodovani aj hladani. A prajem vsetkym nevestam krasnu svadbu. Andrea Suchal
Odpovedať
Profilova fotka
@zabiatko98 suhlasim, my sme tiez investovali do fotografky, a kameramana sme nemali, :-) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ducklingproduction krasne ste to povedali :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nám natočil podstatné veci zo svadby môj krstný, máme pamiatku a nestálo nás to veľa peňazí. nepotrebujem vešať na FB a kdeaké stránky videá zo svadby, s rodinou sme si ho pozreli, zaspomínali a máme ho hocikedy k dispozícii. veľmi sme spokojní. a tým, že to točil krstný, tak nás ani nestresoval, že tam chodí okolo. ohľadom videa to bolo to najlepšie rozhodnutie :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?